به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری مهر، حمید ملانوری در جمع خبرنگاران با اشاره به سهم چشمگیر خراسان جنوبی در صادرات کشور به افغانستان، بیان کرد: در شرایطی که اغلب مرزهای کشور به دلیل تحریم و شیوع کرونا با تعطیلی مواجه شده، ماهیرود خراسان جنوبی سهم بسزایی در کسب درآمد از طریق صادرات داشته است.
وی ادامه داد: از بین چهار گذرگاه مرزی استان، تنها ماهیرود فعال بوده که در ۱۰ ماهه سال جاری ۶۰۰ میلیون دلار صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
ملانوری ادامه داد: این حجم از صادرات به لحاظ ارزشی ۳۳ درصد و به لحاظ وزنی ۴۷ درصد از مجموع صادرات ایران به افغانستان را شامل میشود.
ملانوری با اشاره به حادثه آتش سوزی در گمرک قلعه کاه مرز دوغارون، اظهار کرد: آمادگی داریم از ظرفیت مرز ماهیرود در راستای پوشش امور گمرکی محمولههای صادراتی استفاده کنیم.
استاندار خراسان جنوبی از وزارت خارجه خواستار پیگیری برای بازگشایی گمرک یزدان شد و بیان کرد: شورای عالی اقتصادی دولت افغانستان طی سال ۹۶ با راهاندازی گمرک رسمی یزدان موافقت کرده است.
ملانوری با بیان اینکه با پیگیری های انجام شده، بازگشایی بازارچه های مرزی استان به زودی محقق می شود، گفت: طی جلسه ای مقرر شده با اعزام تیم کارشناسی وزارت خارجه به استان، اقدامات لازم برای بازگشایی بازارچه های مرزی انجام شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر صدور روادید به عنوان مهمترین چالش روابط بین دو استان همجوار خراسان جنوبی و فراه افغانستان بوده که ناشی از عدم وجود کنسولگری کشور افغانستان در بیرجند است.
ملانوری اظهار کرد: راهاندازی گردشگری سلامت و جذب توریست درمانی از فراه یکی از برنامههای خراسان جنوبی در راستای توسعه مراودات با افغانستان است.
وی بیان کرد: فراهم کردن تمهیدات لازم برای صدور ویزا در مرز ماهیرود می تواند راهکاری برای رفع مشکل صدور روادید برای اتباع افغان فراه باشد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: این امر نه تنها رفت و آمد فعالان اقتصادی، اتباع و گردشگران سلامت را تسهیل می کند بلکه در جذب توریسم مذهبی به مشهد مقدس هم نقش بسزایی دارد.
وی بیان کرد: همچنین با افزایش بازارچههای مرزی در استان و از طریق دسترسی به بندر چابهار و دریای عمان، ارتباط استان با کشورهای همسایه در شرق توسعه مییابد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , بازارچه یزدان , خراسان جنوبی , بیرجند , اقتصاد , ملانوری