دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۶
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی مطرح کرد؛

ضرورت مدیریت مصرف آب بخش کشاورزی/اضافه برداشت ۱۰۰ میلیون متر مکعب

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف آب بخش کشاورزی گفت: ما سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از سفره‌های آب زیر زمینی داریم.
ضرورت مدیریت مصرف آب بخش کشاورزی/اضافه برداشت ۱۰۰ میلیون متر مکعب
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از مهر، حسن اکبری اظهار کرد: عمده مصرف آب ما در خراسان‌جنوبی در بخش کشاورزی است و کاهش مصرف در این حوزه ما را به نقطه مطلوب در اصلاح الگوی مصرف آب می‌رساند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی ما به سیستم‌های آبیاری نوین و تغییر الگوی کشت و استفاده از کشت‌های کم آب بر رفته‌ایم که این روش‌ها هم به دلایلی چون افزایش تعداد دوره‌های آبیاری و افزایش کشت هر چند بهره‌وری را بالا برده اما منجر به کاهش برداشت از منابع آب نشده است.

کاهش حجم برداشت با کمترین تنش اجتماعی
اکبری با بیان اینکه در راستای کاهش حجم برداشت از سفره‌های آب زیر زمینی باید روشی را انتخاب کنیم که کمترین تنش اجتماعی را داشته باشد، گفت: باید این استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین و تغییر الگوی کشت را به سمتی ببریم که منجر به کاهش برداشت از منابع آبی شود.
وی با بیان اینکه در دشت‌هایی چون دشت بشرویه و سرایان وضعیت منابع آبی بحرانی‌تر است، اظهار کرد: کاهش برداشت در این مناطق به دلیل محدودیت‌های طبیعی رخ داده است و ارتباطی با شیوه‌های مدیریتی ما نداشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: از طرف دیگر به واسطه شرایط خاص استان و محدودیت‌های منابع آبی و برخی دیگر از مؤلفه‌ها ما ناچاریم که میزانی از اشتغال در بخش کشاورزی را به سمت مشاغل بخش گردشگری، معدن و صنایع کم آب بر هدایت کنیم.
اکبری با بیان اینکه افزایش اشتغال در بخش کشاورزی و دامپروری با شرایط طبیعی خراسان‌جنوبی سازگار نیست، افزود: البته این نکته به معنای به صفر رساندن مشاغل بخش کشاورزی نیست بلکه مقصود این است که در این حوزه بر اساس یک برنامه کارشناسی و مطابق اقلیم استان پیش برویم.
وی با تأکید بر اینکه ما با اضافه برداشت سالانه حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب، بخشی از سهم آیندگان از سفره‌های آب زیرزمینی را نیز برداشت کرده‌ایم، گفت: هر چند جبران گذشته کار سختی است ولی باید سعی کنیم حداقل طی یک برنامه پنج ساله اضافه برداشت را به صفر برسانیم.

حفظ پوشش گیاهی فعلی مهمتر است
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به موضوع درختکاری اظهار کرد: به نظر من در خراسان‌جنوبی بیش از درختکاری حفظ پوشش گیاهی فعلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
اکبری با تأکید بر اینکه در استان ما گاه بوته‌ها به واسطه جلوگیری از فرسایش‌های بادی از درختان کاج اهمیت بیشتری دارند، بیان‌کرد: ما نمی‌توانیم یک روز، یک هفته را درختکاری کنیم ولی ماه‌های دیگر سال با بی‌مبالاتی‌هایی چون چرای بی رویه دام و …این پوشش گیاهی را از بین ببریم.
وی یادآور شد: البته در فضای داخلی شهر به واسطه افزایش نشاط و در کانون‌های فرسایش شدید بادی درختکاری باید صورت گیرد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۹۱۷۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , محیط زیست , خراسان جنوبی , آبیاری , جهاد کشاورزی