به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم ب نقل از خبرگزاری مهر، فاطمه دعاگویان اظهار کرد: دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاک تلنگری برای بررسی راهکارهای حفظ و نگهداری زمین، پاک نگه داشتن آن، شیوههای کاهش تولید پسماند و دفن اصولی پسماند است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی با اشاره به اینکه شعار امسال روز زمین پاک «احیای زمین و افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار» است، اظهار کرد: وقتی توسعه پایدار را مطرح میکنیم در حقیقت از راهکارهایی سخن میگوییم که از نابودی طبیعت، اتلاف منابع طبیعی، تخریب سامانههای زیستی و تغییر اقلیم جلوگیری کند.
اهمیت جنبههای زیستمحیطی موضوع بهرهوری
دعاگویان با اشاره به اینکه وقتی سخن از بهرهوری میزنیم نیز تنها نباید به مسائل اقتصادی توجه کنیم، بیانکرد: باید جنبههای اجتماعی و زیست محیطی در موضوع بهرهوری را نیز مد نظر قرار دهیم.
وی با اشاره به اهمیت مسئله مدیریت مصرف منابع در موضوع بهرهوری و تأثیر آن بر محیط زیست ادامهداد: در این حوزه یکی از مهمترین مسائل کاهش تولید پسماند است که در داشتن یک زمین پاک بسیار مهم تلقی میشود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست محیط زیست خراسانجنوبی با اشاره به اینکه میزان تولید پسماند با الگوی مصرف ما رابطه مستقیمی دارد، افزود: ما در خراسانجنوبی در بحث مدیریت پسماند باید یک برنامه جامع داشته باشیم.
دعاگویان گفت: کسی که در بخش صنعت و معدن سرمایهگذاری میکند، باید شیوه تولید او به گونهای باشد که کمترین پسماند را تولید کرده و یا در صورت امکان پسماند مجموعه صنعتی و و تولیدی او در چرخه بازیافت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست در حوزه پسماند یک دستگاه نظارتی است، اظهار کرد: پسماندها نیز شامل پسماند عادی، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و ویژه است که در این بین در خراسانجنوبی تولید پسماند عادی از سایر پسماندها بیشتر است.
پسماند روزانه در خراسان جنوبی نیاز به مدیریت دارد
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از این جهت پسماند عادی و روزانه ما نیاز به مدیریت دارد، بیانکرد: در حوزه پسماند صنعتی نیز مشکلاتی داریم که نیاز به مدیریت و اختصاص محل دفن خاص دارد که از طریق کارگروه مدیریت پسماند استان پیگیری میکنیم.
دعاگویان با بیان اینکه برای دفن پسماند شهرک صنعتی بیرجند محلی مورد مطالعه قرار گرفته است، ادامهداد: در حال حاضر ما رها شدگی پسماند در اطراف شهرک صنعتی بیرجند را داریم.
وی گفت: متأسفانه موضوع تفکیک پسماند از مبدأ در مورد پسماندهای در شهر جدی گرفته نشده و دلیل آن این است که طرحهای جامع مدیریت پسماند در بسیاری از شهرهای خراسان جنوبی هنوز در مرحله مطالعه است و از قانون در این زمینه عقب هستیم.
تصویب طرح جامعه مدیریت پسماند در بیرجند
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اظهار کرد: خوشبختانه به واسطه پیگیریهای انجام شده طرح جامع مدیریت پسماند شهر بیرجند به تصویب رسیده است و با این تصویب میتوان قدمهای بعدی در این حوزه را برداشت.
دعاگویان در رابطه با ارتباط شیوع کرونا و موضوع زمین پاک یادآور شد: شاید شیوع کرونا به واسطه حضور کمتر مردم در محیط زیست منجر به تخریب کمتر سرمایههای زیستی شده باشد ولی از طرف دیگر به واسطه مصرف زیاد ماسک، ظروف یک مصرف، دستکشهای یک بار مصرف و …پسماند بیشتری در ایام شیوع کرونا تولید شده است.
وی ادامه داد: حجم تولید پسماند در خراسانجنوبی از میانگین کشور بالاتر نیست ولی متأسفانه تولید پسماند پلاستیکی ما بسیار زیاد است که در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی داریم.
انتهای پیام/4