اعتبارات آبخیزداری خراسان جنوبی سه برابر افزایش یافت
4 ارديبهشت 1400 ساعت 13:49
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: امسال با افزایش سه برابری اعتبارات آبخیزداری در این استان، عملیات آبخیزداری را در حوزههای آبریز باقیمانده ادامه میدهیم.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، علیرضا نصرآبادی افزود: بنابر اعلام معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سفر به خراسان جنوبی در سال جاری اعتبارات آبخیزداری نسبت به سال گذشته سه برابر میشود.
وی گفت: سال ۹۹ اعتبار مصوب و در حال اجرای حوزه بیابان و آبخیزداری استان از محل دولتی و استانی در مجموع ۸۷ میلیارد تومان بوده که در حال اتمام است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: از این میزان ۷۴ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع ملی تامین شده که ۴۷ میلیارد تومان مربوط به حوزه بیابان و ۲۷ میلیارد تومان مربوط به آبخیزداری است.
وی تصریح کرد: آنچه در حوزه آبخیزداری اتفاق میافتد تابع بارش باران به ویژه بارش تند و رگباری است که منجر به وقوع سیلاب و روانآب و آبگیری سازهها میشود.
نصرآبادی گفت: در سال آبی جاری (اول مهر ۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰) ۳۸ میلیمتر بارندگی در استان داشتهایم و فقط سازههای شهرستان نهبندان اوایل امسال ۵.۵ تا ۶ میلیون متر مکعب آبگیری شد و سایر سازهها با افت حجم ذخیره مواجه شده است.
وی افزود: سازههای آبخیزداری استان که سال قبل تا ۸۵ میلیون متر مکعب روان آب را در خود جای دادند امسال با افت مواجه شده البته تاثیر آبگیری این سازهها از یک تا سه سال خوب خواهد بود لذا در مناطقی که سازه وجود دارد، اثرات شدید خشکسالی کمتر است.
وی گفت: حوزههایی آبخیز که اجرای عملیات نداشتهایم تابع خشکسالی شدید همچنین گرمایش هواست که علیرغم کاهش بارندگیها، افزایش دما نیز تشدید کننده است چرا که امسال در مقایسه با طولانی مدت دمای هوا ۳.۳ درجه افزایش یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: در سایر بخشها مانند مرتع و بیابان نیز اقداماتی برای ذخیرهسازی نزولات آسمانی و روانآبها انجام شده است و در مناطقی که این طرحها اجرا شده، اثرات خشکسالی شدت کمتری خواهد داشت.
وی بیان کرد: به شکل عمومی کمبود بارندگی، افزایش دما و وزش بادهای بیسابقه از نیمه اسفند ۹۹ تاثیر شدیدی بر عرصههای طبیعی گذاشته که نیازمند توجه ویژه به این بخش است.
نصرآبادی گفت: دامداران و مرتعداران باید مراقب باشند زیرا چرای بیرویه در مراتع سبب خسارت و ضربه سنگین به آنها میشود از طرفی با توجه به خشکی عرصهها و وزش بادهای گرم، احتمال حریق نیز زیاد است.
وی عنوان کرد: خراسان جنوبی با وسعت بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار عرصه طبیعی دومین استان بیابانی کشور است.
وی افزود: خراسان جنوبی تا سال ۹۳ تعداد ۲۸ کانون فرسایش بادی داشت اما با توجه به شرایط اقلیمی استان، مجاورت با کویرهای بزرگ، ریزش بادهای ۱۲۰ تا ۱۸۰ روزه سیستان و سایر عوامل این کانونها طبق آخرین بررسیهای کارشناسان ما به ۳۵ مورد رسیده و سبب شده جزو پنج استان درگیر با گرد و غبار قرار بگیریم.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 29271
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/29271/اعتبارات-آبخیزداری-خراسان-جنوبی-سه-برابر-افزایش-یافت