احیای ۴۰ معدن راکد خراسان جنوبی در یک سال گذشته

18 ارديبهشت 1400 ساعت 12:57

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از احیا و فعال‌سازی حدود ۴۰ معدن راکد و غیرفعال این استان در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تعیین تکلیف معادن غیرفعال و راکد استان از سال گذشته با جدیت از سوی این سازمان آغاز شده و در حال پیگیری و انجام است.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، عباس جرجانی روز شنبه درخصوص تعیین تکلیف معادن راکد اظهار داشت: طی ۶ سال گذشته معادنی در استان خراسان جنوبی به دلایل مختلف راکد و غیرفعال یا نیمه فعال بوده‌اند که با پیگیری‌های صورت گرفته از سال گذشته تاکنون حدود ۴۰ واحد از این معادن به چرخه تولید بازگشتند.
وی با بیان اینکه جلسات متعددی با حضور بهره‌برداران برای این منظور برگزار شده است گفت: معادن فعال شده از سوی این بهره‌برداران در زمینه زغال‌سنگ، مس، طلا، سنگ‌های گرانیتی، تراورتن، بنتونیت، خاک صنعتی، منیزیت و سایر مواد معدنی فعالیت می‌کنند.

دبیر شورای معادن استان خراسان جنوبی بر ضرورت فعال‌سازی هرچه سریعتر سایر معادن راکد از سوی بهره‌برداران تاکید و بیان کرد: این مهم با برگزاری جلسات تعیین تکلیف با حضور بهره‌برداران به منظور فعال‌سازی مجدد معادن، برگزاری مزایده‌های عمومی همچنین آزادسازی محدوده‌های معدنی به منظور ورود سرمایه‌گذاران دارای صلاحیت و توان فنی و مالی در اولویت و دستور کار جدی این سازمان در سال جاری نیز است.
وی افزود: خراسان جنوبی در حوزه معادن و صنایع معدنی دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است که استفاده مناسب از این ظرفیت‌ها می‌تواند نقش مهمی در توسعه اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و درآمدزایی برای استان داشته باشد.

 براساس آخرین آمار رسمی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن کشور مربوط به خراسان جنوبی است و چهارمین استان معدنی کشور محسوب می‌شود.
خراسان جنوبی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت خاص زمین شناسی و اینکه از ۶۵ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور حدود ۵۰ نوع آن در این استان است، به عنوان بهشت معادن نام برده می‌شود.

مجموعه متنوع و ارزشمند از مواد معدنی شامل زغال‌سنگ، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، انواع سنگ‌های تزئینی شامل گرانیت، مرمریت، تراورتن مرمر و مجموعه کانی‌های کم‌نظیر از جمله کرومیت، منیزیت، آزبست، هونتیت در کنار ذخایر ذخایر فلزی مس، طلا، سرب، سیلیس، فلورین، پتاس و سرب و روی و خاک‌های صنعتی، ارزش این خاک کویری را به وضوح نشان می‌دهد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 29293

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/29293/احیای-۴۰-معدن-راکد-خراسان-جنوبی-یک-سال-گذشته

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir