به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمدعلی آخوندی اظهار کرد: با توجه به ماهیت رگباری بارشهای باری و خسارتهای ناشی از این بارشها بیشتر است که آمادگی بیش از بیش دستگاه های امدادی و خدماتی را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه در مواقع بحرانی نقش و اهمیت کارهای پیشگیرانه توسط مردم بسیار حایز اهیمت است، افزود: اقدامات پیشگیرانه توسط مردم دستگاههای اجرایی در بحث خسارتهای مادی و معنوی کاهش میدهد.
وی گفت: در پی بارشهای چند روز اخیر ۷۵ میلیارد ریال به بخشهای مختلف از کشاورزی، باغداری، دامداری، شبکه های آب شرب، برق و مسیر های روستایی خسارت وارد شده است.
فرماندار خوسف خاطرنشان کرد: ایجاد خسارت به ۱۰ واحد مسکونی در روستای صمدآباد بخش جلگه ماژان، تلف شدن ۱۸۰ راس گوسفند، و خسارت به مزارع کشاورزی به میزان ۵۰ هکتار و خسارت به باغات در مساحت ۷۰ هکتار از دیگر خسارت های وارد شده به بخشهای مختلف است.
آخوندی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت به بخش کشاورزی و دامداری شهرستان وارد شده است، خاطرنشان کرد: ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال میزان خسارت ها به بخشهای کشاورزی و دامداری شهرستان بوده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۵ درصد جمعیت شهرستان در مناطق عشایری ساکن هستند، تصریح کرد: راههای دسترسی مناطق عشایری به میزان یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر که بخش اعظم این راهها نیاز به تیغ زنی و ریگلاژ دارد.
آخوندی با اشاره به اینکه خوسف به دلیل بسیار از زیرساختهای امدادی در مواقع ضروری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در بحث تامین اعتبارات جهت تجهیز دستگاههای اجرایی باید ادارات کل اعتبار ویژه برای این شهرستان در نظر بگیرند و در شهرستان نیز به این بخش توجه ویژهای خواهد شد.
وی ادامه داد: در بحث مدیریت بحران امکانات و تجهیزات وآماده و به روز بودن این امکانات نیز بسیار مهم است و میطلبد که دستگاههای اجرایی مرتبط امکانات و تجهیزات دستگاه ذیربط خود را احصا کنند تا در صورت کمبود امکانات بتوانند قبل از وقوع بحران نسبت به رفع کمی وکاستیهای موجود اقدام کنند.
فرماندار خوسف، نقش مردم و ایجاد اقدامات پیشگیرانه را در مواقع بحرانی بسیار ضروری دانست و افزود: در سیلاب اخیز با بی احتیاطی یک راننده با خودروی پراید با ۴ نفر سرنشین بدون توجه به هشدارها داده شده قصد عبور از مسیر رودخانه در مسیر روستاهای تقاب و فخرآباد داشته است که با حضور به موقع نیروهای امدادی جلوی خسارت های مادی و جانی گرفته شد.
آخوندی اظهار کرد: با توجه به ارائه هشدارهای داده شده توسط ستاد مدیریت بحران باید آمادگی دستگاههای اجرایی متناسب با وضعیت هشدار ارایه شده توسط این نهاد باشد و در مواقع بحرانی از همه ظرفیتهای موجود برای کاهش خسارتها احتمالی استفاده شود.
فرماندار خوسف، ساخت و سازهای غیرمجاز در مسیر رودخانهها و تصرف این اراضی را یکی از معضلات در این زمینه دانست و خواستار برخوردهای قانونی با این افراد شد.
وی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه از جمله اطلاع رسانی به موقع و پیشبینیهای سریع و دقیق، لایروبی رودخانهها و هدایت و جمعآوری آبهای سطحی، آمادگی ناوگان امدادی و خدمات رسان برای وقوع سیلابهای احتمالی باید به صورت جد پیگیری شود و دستگاه های اجرایی و شهرداریها و دهیاریها در این زمینه نقش پررنگی دارند.
وی خاطرنشان کرد: به موازات تقویت آمادگیها باید با استفاده از توانمندی مردمی و استفاده از ظرفیت دهیاران و نسبت به آگاهسازی
ساکنان روستایی و افرادی که در مناطق پرخطر زندگی میکنند، اقدام شود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , سیلاب , خوسف , خراسان جنوبی , بیرجند