شنبه ۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۹
اسماعیل کوثری در گفتگویی مطرح کرد:

آمریکا در جنگ تحمیلی هم مانع دست‌یابی ایران به تجهیزات نظامی شد

اقداماتی که آمریکایی ها در جریان جنگ تحمیلی نسبت به جمهوری اسلامی مرتکب شدند هیچ گاه فراموش نشده و در دل تاریخ گم نمی شود، حمایت های جانانه و بی دریغ این کشور از عراقی ها و صدام حسین، باعث شد تا 220 هزار نفر از رزمندگان نظام اسلامی شهید و 554 هزار نفر جانباز شوند. در جریان این جنگ تسلیحات و تجهیزات نظامی در اختیار رژیم بعث عراق قرار گرفت. 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران؛ در همین ارتباط با «محمد اسماعیل کوثری»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(ص) در دوران دفاع مقدس پیرامون نقش آمریکا در جنگ هشت ساله ایران و عراق به گفتگو پرداخته ایم، هم اکنون این مصاحبه را پیش رو دارید و از نظر می گذرانید.

مشکل آمریکا با گفتمان و شعار استقلال و آزادی نظام اسلامی
*نقش آمریکا در شکل گیری و آغاز تخاصم عراق با ایران در جنگ 8ساله را چطور ارزیابی می کنید؟د
آمریکای ها به علت ضرابات سنگینی که از انقلاب اسلامی خورده بودند و به این خاطر که منافع زیادی را در کشور ما به واسطه سرنگونی رژیم شاهنشاهی و پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از دست داده بودند و مستشاران آنان با ذلت و خواری بیرون رانده شدن باعث تحقیر آنان شد و کاری کرد تا در قبال ایران بایستد و نظام دلخواه خود را روی کار بیاورد.
اما این کشور نتوانست به اهداف شوم خود دست یابد زیرا مدیریت حضرت امام در طول دوران دفاع مقدس بی بدیل و مثال زدنی بود و از سوی دیگر حضور گسترده مردم در نبرد با عراق باعث شد ضربه بزرگی بر پیکره صدام حسین وارد شود لذا آمریکایی ها از این قضیه به شدت عصبانی شدند به طوری که بعد از جنگ سخت، وارد جنگ نرم شدند تا بتوانند از این طریق نظام اسلامی را زمین گیر و فلج کنند.


به هر روی باید عنوان کرد که تمام مشکلات آمریکا با کشور ما از زمانی آغاز شد که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و شعار استقلال و آزادی و عزتمندی و نه شرقی و نه غربی به گفتمان جمهوری اسلامی تبدیل شد، برای همین علیرغم تمامی توطئه ها و کودتاهایی که علیه نظام اسلامی طراحی کردند، بازهم نتوانستند این نظام را سرنگون سازند برای همین عراق را مورد حمایت جدی قرار دادند و آمریکایی ها دوستان و هم پیمانان خود را نیز در این جنگ برای از پای انداختن ایران و حمایت بیش از بیش از عراق فراخواندند.

همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: «جنگ تحمیلى و قضیه‌ دفاع مقدس، نمونه‌ى دیگری است، جنگ تحمیلى، فقط جنگ یک دولت همسایه با ما نبود؛ یک جنگ بین‌المللى علیه ما بود با همه‌ى ابزارها.همه‌ى تلاششان را کردند، نتوانستند بعد از هشت سال، یک وجب از خاک کشور را تصرف بکنند؛ این چیز کمى است؟».
آنچه در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که آمریکایی ها فقط و فقط به قصد و هدف براندازی و نابودی ایران با عراقی ها متحد شدند و جنگی 8 ساله  را به راه انداختند.

*عراق چرا وارد جنگ با ایران شد و دشمنی آمریکا با نظام اسلامی چقدر به شعله ورتر شدن آن دامن زد؟
صدام سودای قدرت داشت و دلش می خواست از طریق حمله به ایران به ژاندارم و آقای منطقه تبدیل شود برای همین با نقشه آمریکا همراهی کرد. همچنین باید به این مسئله هم اذعان کرد که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران و عراق چندین بار با یکدیگر دچار مشکل شده و حتی کار به جنگ نقطه‌ای هم رسید اما هربار با میانجی گیری شوروی و آمریکا این تنش ها پایان می یافت زیرا ایران دارای ارتشی قوی بود و صدام توان دفاعی لازم را نداشت بنابراین در نهایت با دخالت شوروی و آمریکا جنگ نقظه ای خاتمه می یافت.

اما بعد از وقوع انقلاب اسلامی، صدام حسین فرصتی یافت تا کینه و عداوت خود را بر سر جمهوری اسلامی خالی کند از طرفی عراق از قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر ناراضی بود، بر همین مبنا تصمیم گرفته بود تحت هر شرایطی دسترسی خود را به اروند رود و خلیج فارس را ممکن سازد، طبعا از آنجایی که عراق به لحاظ جغرافیایی دارای تنگنای ژئوپولتیکی است باید برای از بین بردن این تنگنا، خرمشهر و آبادان را می گرفت پس صدام حسین پیشنهاد حمله به ایران را پذیرفت.

آمریکا نیز در این میان باتوجه به دشمنی عمیق اش با ایران به شعله ورتر شدن آتش جنگ عراق دامن زد، به طوری که براساس آنچه پیش از این به آن اشاره کردم آمریکا متحدین و دوستان خود را برای کمک مالی و حمایت عراق ترغیب و تشویق کرد و باعث شد تا دست یابی جمهوری اسلامی به تسلیحات و تجهیزات نظامی غیرممکن شود. 

*وقایع تاریخی از روابط نه چندان دوستانه عراق با آمریکا حکایت می کند؛ چه شد که آمریکا وارد رابطه دوستانه ای با عراق شد و صدام را برای جنگ نیابتی با ایران تشویق کرد؟
آمریکایی ها همان طور که پیش از این اشاره شد، از فرصت ها استفاده کردند تا باتوجه به اینکه صدام حسین عقده کسب قدرت داشت و از قرارداد الجزایر ناراضی بود، او را برای جنگ علیه ایران تحریک کرده و به تعبیر دیگر صدام را برای جنگ نیابتی با ایران تشویق کنند.

همین اتفاق نیز افتاد و اهداف آمریکا نیز برای این اقدام کاملا مشخص و روشن بود زیرا با استقرار جمهوری اسلامی و به پیروزی رسیدن انقلاب، دیگر برای آمریکا پیگیری اهداف خود که شامل تضمین امنیت برای اسرائیل و دسترسی راحت و آسان به منابع عظیم نفت و گاز در منطقه خلیج فارس بود، میسر نشد پس چاره ای نداشت جز اینکه صدام حسین را مورد حمایت همه جانبه قرار داده تا او در مسیر براندازی جمهوری اسلامی قدم بردارد.

امام راحل دشمن شناس بود
*رهبر انقلاب امام خمینی در آغاز جنگ عنوان کردند "عراق مترسک آمریکاست". به عبارتی ایشان همان ابتدای جنگ به جنگ نیابتی عراق از جانب آمریکا اشاره کردند؛ این دور اندیشی حضرت امام از کجا نشأت می گرفت و این واقعیت چطور برملا شد؟
حضرت امام شخصیت والا و دوراندیشی داشت برحسب همین دور اندیشی دارای شناخت عمیقی از دشمن بود و به طورکلی می توان گفت، ایشان به معنای واقعی کلمه دشمن شناس بودند. این روحیه در آیت الله خامنه ای هم موجود است ایشان نیز مدام گفتن به آمریکا نمی شود اعتماد کرد در رابطه با جنگ ایران و عراق و نقشی که آمریکا در این زمینه ایفا کرد را امام به صراحت فرمودند: «این صدام حسین است که به واسطه تحریک امریکا به ما تجاوز کرده است و ما اگر جوابى به او بدهیم، هر گز به ملت عراق، که برادر ما هستند، مربوط نیست».

*در ادامه جنگ روابط آمریکا با عراق دوستانه تر شد و تا جایی پیش رفت که آمریکا بیشتر تسلیحات نظامی و سلاح های شیمیایی و میکروبی عراق را تامین می کرد، آیا این امر تنها ناشی از یک رابطه بین المللی بود؟ چه اهدافی پشت پرده این رابطه وجود داشت؟

اهداف پشت پرده آمریکایی ها از مسئله حمایت همه جانبه و گسترده از عراق مربوط به منافع خود آمریکایی ها می شود، همان طور که پیش از این اشاره کردم آمریکایی ها بعد از به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی عملا هیچ پایگاه و منافعی در کشور ایران نداشتند و رویکرد این انقلاب و نظام مقدس هم با ایدئولوژی غرب به شدت در تضاد بود و از سوی دیگر وقتی که ایران در جنگ توانست به پیروزی های خوبی دست پیدا کند، آمریکا انواع تجهیزات و ماشین‌آلات و رایانه‌های  قوی در زمینه تولید سلاح‌های شیمیایی و موشکی را در اختیار عراق قرار داد تا این کشور بتواند به هر قیمتی مقابل جمهوری اسلامی بایستد.

همچنین نباید فراموش کرد که آمریکایی ها از قضیه حمله دانشجویان به «لانه جاسوسی» به شدت عصبانی بودند و چند ماه بعد از پیروزی انقلاب، آمریکا در زمینه کودتای ۱۹۵۳، بهای بسیار بسیار سنگینی پرداخت بنابراین دلایل کافی برای دشمنی و عداوت آنان با کشور ما و تحریک عراق برای حمله به ایران و یا حمایت از این کشور برای استفاده از سلاح های شیمیایی علیه جمهوری اسلامی وجود داشت بنابراین این کشور از همان ابتدا تمرکز خود را بر این مسئله معطوف کرده بود تا با اتکا بر روابط بین المللی و قدرت متحدین خود هر طور که هست ایران را به زمین بزند.

*آمریکا چطور جنگ 8ساله ایران و عراق را راهبری می کرد؟
آمریکا به طور کلی با حمایت های مستقیم و غیر مستقیم خود و تسلیحاتی که در اختیار این کشور قرار داد و یا از طریق دوستان و متحدینش تحت هر شرایطی به عراق کمک نمود و این جنگ را رهبری کرد.

آن طور که در مستندات تاریخی به آن اشاره شده و در برخی از خبرها به این مسئله تاکید شده؛ عراق در زمان حمله به ایران موشک زمین به زمین اسکاد بی‌ را از سوی آلمان‌ها و مهمات شیمیایی را از طرف آمریکا و اروپا و یا ۵ هواپیمای شناسایی آواکس را از سوی نیروی هوایی آمریکا دریافت کرد و این ها بخشی از کمک ها و حمایت های صورت گرفته است. حتی این کشور ایران را تحریم تسلیحاتی می کند و در حقیقت رزمندگان ما با دست خالی در مقابل دشمنان بین المللی ایستادند.

آمریکا هنگامی که تصمیم می گیرد به جنگ مستقیم علیه جمهوری اسلامی بپردازد با نیروی دریایی ما وارد درگیری شده و با هلی کوپترهای خود به ناو ایران حمله می کند تا به این طریق از توان نظام اسلامی در جنگ با عراق بکاهد. همه این مباحث و مسائل در کنار هم نشان می دهد که آمریکایی ها در جریان جنگ ایران و عراق نقش صد درصدی داشته اند و در راه شکست ایران از هیچ تلاش و کوششی فروگذاری نکرده اند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۶۲
مرجع : خبرنامه دانشجویان ایران
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، محمد اسماعیل کوثری، نماینده، سابق، مجلس شورای اسلامی، فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(ص)