چهارشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۹
تحلیلگرسیاسی درخراسان جنوبی اظهارداشت:

دولت یازدهم ،دولت محرمانه ها/کسی در جریان جزئیات قرار داد با توتال نیست.

دبیرسرویس خبری اجتماعی خبرگزاری دانشجو درخراسان جنوبی گفت : دولت یازدهم دولت محرمانه هاست، زیرا دربستن قراردادها سابقه بدی دارد و محتوای قراردادها را در اختیارعموم، متخصصین و یا حتی نمایندگان مجلس نمی گذارد.
دولت یازدهم ،دولت محرمانه ها/کسی در جریان جزئیات قرار داد با توتال نیست.
 
سید مصطفی موسوی نژاد در گفتگو با سرویس سیاسی خراسان تایم اظهارداشت: با توجه به درصد مشارکت شرکت ایرانی در قرارداد با شرکت توتال قاعدتا هیچ جایگاه مدیریتی برای ایران تعریف نخواهدشد و جایگاه مدیریتی صرفا برای شرکت توتال خواهد بود و با توجه به سهم بالای 50درصدی که این شرکت دارد، شرکت ایرانی فقط نقش اجرا کننده خواهدداشت.
وی با بیان اینکه باید مفاد این قرارداد بررسی شود که به چه میزان در طول قرارداد تکنولوژی به ایران منتقل می شود و شرکت ایرانی آموزش تکنولوژی می بیند، افزود: از آنجایی که دولت یازدهم دولت محرمانه ها می باشد و حتی در بسیاری از قراردادهای ساده مانند قرارداد با شرکت پژو اطلاعات آن ها رامحرمانه نگه می دارند و در اختیار نهادها نمی گذارند، نمی توان پیرامون میزان تکنولوژی که قراراست به ایران منتقل شود، نظرداد.
موسوی خاطر نشان کرد: در بسیاری از قراردادهایی که قبلا بسته شده طرف ایرانی مدعی شده است که قرار است تکنولوژی هایی به ایران منتقل شود اما بعد از خروج شرکت خارجی از ایران، شرکت های ایرانی اذعان کرده اند که شرکت های خارجی طرف قرارداد جاهایی که حساس و لازم بوده، تکنولوژی را منتقل نکرده اند .
تحلیلگرسیاسی درخراسان جنوبی با بیان اینکه فاز یازده پارس جنوبی در میدان مشترک با قطر قراردارد، گفت: شرکت توتال از هردو کشورسود می برد و برایشان مانند یک بازی دو سربرد می باشد.
وی افزود: قبلا در رسانه ها دیدیم که شرکت توتال در بعضی قراردادهای مشترکی که حضور داشته است، اطلاعات ما را می فروخته به گونه ای که آقای زنگه گفتند:«اگراثبات شود که توتال اطلاعات ما را به قطر فروخته است، ما از این شرکت شکایت خواهیم کرد.»
دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجو در خراسان جنوبی اظهار داشت : شرکت توتال در قراردادهای قبلی بدعهدی های زیادی داشته و باید بررسی کرد در متن قرارداد تضمینی وجوددارد که اگر آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال کرد و با این تحریم ها شرکت توتال جریمه شد، بر سر قراردادش با ایران خواهد ماند و یا مثلا در قرارداد بندی گذاشته باشند که اگر تحریم جدیدی علیه ایران اعمال شد و ما جریمه شدیم تا همانجا که کارکردیم، پولمان را دریافت خواهیم کرد و کار را رها خواهیم کرد.
موسوی پیرامون اصلاحیه 15گانه مقام معظم رهبری پیرامون قراردادهای نفتی، گفت:مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان فرمودند :«ما نمی گذاریم هر کسی به هر صورتی قرارداد ببند» لذا رعایت شدن این اصلاحیه ها درقرارداد نگرانی هایی را به دنبال داشته است زیرا مقام معظم رهبری پیرامون برجام نیز شروط شش گانه ای را گذاشتند و طرف ایرانی را ملزم کردند به رعایت این شرایط ولی متاسفانه در قرارداد نهایی دیدیم بعضی از خطوط قرمز رعایت نشده و نظام را در یک کارانجام شده قرار دادند.
وی افزود: از آنجایی که متن قرارداد شفاف نشده است، نمی توانیم پیرامون درصد حضور سرمایه گذار و کارگر ایرانی و همچنین سرمایه گذار و کارگر خارجی اظهار نظر کرد، لذا این نقد به دولت وارد بوده که عموم جامعه یا متخصصین درجریان متن قراردادها نیستند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۷۹۷
کلمات کليدی: قرارداد نفتی , خراسان تایم , تکنولوژی , توتال