به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمد زهرایی گفت: مقوله روستا پیچیده بوده و فقط با یک سازمان و ماموریت قابل انجام نیست .
وی افزود: برای روستاها الگوی توسعه پایداری متناسب با اقلیم، فرهنگ و نوع جغرافیا نداریم و باید جایگاه روستاها در چرخه تولید و زنجیره ارزش مشخص شود .
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی ادامه داد: در صورت عدم الگوسازی توسعه پایدار فعالیتها بیهدف و خدمات هدفمند نخواهد بود .
زهرایی با بیان اینکه در خدمات زیربنایی و روبنایی احتمام ویژه به روستا شده است، تصریح کرد: اما عدم وجود طرح آمایش سرزمین و نقش روستاها در تولید ملی حلقه مفقوده در روستاها بوده و اشتغال و توانمندسازی روستاها نیازمند وجود این طرح است .
وی ادامه داد: روستا وصل به آب و هوا و شرایط جوی است و باید این را بدانیم شرایط جوی 19 سال حاکم در استان در تولید، مهاجرت، نگاه مردم و در سیاستهای بالادستی تاثیر دارد .
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی با بیان اینکه سیاستهای ریخته شده برای روستا گاهی نقطه مقابل توانمندسازی روستاها است، یادآور شد: سیاستهای یارانهای و مصرفگرا کردن ناخودآگاه آنها را از تولید و کار و تلاش دور کرده و به سمتی میروند که منتظر چیزی آماده بوده و از کار و تلاش دست میکشند.
زهرایی اضافه کرد: از دیگر ایرادات وارده به امر توانمندسازی روستاها نبود متولی خاص است که در این صورت ارگانهای مختلفی از جمله بسیج سازندگی، جهادکشاورزی و تبلیغات اسلامی همه در حال فعالیت در حوزه روستایی هستند .
وی بیان کرد: در این راستا بهتراست در معاونت برنامهریزی یا سازمان مدیریت برای این بخش از جامعه جایگاهی ایجاد یا مدیرکل روستایی تقویت شود تا اولویتبندی، نیازسنجی و برنامهریزی برای روستاها با ایجاد اتاق فکر و همکاری ادارت عملیاتی شود .
زهرایی عنوان کرد: در صورتی که طرح آمایش و الگوی توسعه برای روستاها داشته باشیم، اولویتبندی و نیازسنجی برای روستاها راحتتر خواهد بود .
وی ادامه داد: در بحث متولی برنامهریزی برای روستاها از خود مردم کمک گرفته شود چرا که مردم روستا از هر کسی بهتر درخصوص ظرفیتهای روستا آگاه بوده و میتوانند به برنامهریزی آینده روستا کمک بیشتری میکنند .
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی گفت: فعالیتهای بسیج سازندگی در حوزه روستا ها چند دسته بوده که فعالیتهای زیرساختی از جمله این کارها است چراکه تا زیرساخت نداشته باشیم اتفاق نمیافتد .
زهرایی ادامه داد: از جمله کارهای زیرساختی در بحث منابع آبی است چرا که قوت مردم در کشاورزی و دامداری است این امر رفع نیاز مردم را در پی داشته و باعث ماندگاری بیشتر میشود .
وی تاکید کرد: در راستای کمک و توانمندسازی روستاها کارهای بسیار زیادی میتوان انجام داد، اما با توجه به محدودیت منابع مالی اگر گسترده کار کنیم اقیانوس کم عمقی خواهد بود اما با ورود به بحث منابع آبی و استخرها به ماندگاری کمک و مردم را امیدوار میکند.