به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، فاطمه حسینیفر مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی مجتمع ایثار بیرجند اظهارکرد: روانشناسان، امروز به این باور رسیدند که با کمک ادبیات کودک میتوان بسیاری از تواناییها، مهارتها، خلاقیتها و حواس پنجگانه کودکان را تقویت کرد.
وی افزود: در گذشته متون ادبی بزرگسالان در مکتبخانه برای کودکان تدریس میشد و متون مستقلی برای کودک و نوجوان وجود نداشت.
این کارشناسارشد روانشناسی تربیتی بیان کرد: بهتدریج همگان متوجه شدند که این متون برای کودکان و نوجوانان، سنگین و در بیشتر مواقع، خستهکننده است.
حسینیفر با بیان اینکه این امر باعث شد که به تدریج به فکر تهیه متون خاصی برای این رده سنی افتادند، افزود: کارشناسان معتقدند کودکان خردسال به متنهای کوتاه و آهنگین بیشتر واکنش نشان میدهند و از آنجا که دایره لغت محدودتری دارند، به واژگان سادهتر و کاربردیتر نیاز دارند.
وی ادامه داد: بهعلاوه از آنجا که کودک تفکر انتزاعی قوی ندارد، متون کودک با تصاویر همراه میشود تا ذهن او را در خلق صحنههای مربوط یاری کند.
مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی مجتمع ایثار بیرجند بیان کرد: 18تیرماه، روز درگذشت مهدی آذریزدی را روز ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری کردهاند چرا که آذریزدی، نخستین فردی بود که به فکر نوشتن کتاب صرفاً برای کودکان و نوجوانان افتاد.
حسینیفر ادامه داد: آذریزدی مجموعه هشت جلدی قصههای خوب برای بچههای خوب را نوشت که جلد اول شامل قصههایی از کلیلهودمنه و جلد دوم شامل قصههای مرزباننامه است.
وی اظهار کرد: جلدهای بعدی این کتاب، شامل قصههای مثنوی مولوی، قصههای قرآن، قصههای عطار، قصههای گلستان و جلد آخر شامل قصههای ائمه(ع) است.
این کارشناسارشد روانشناسی تربیتی با بیان اینکه درحال حاضر در شهرستان بیرجند برای نخستینبار در ایران، اتاق قصه راهاندازی کردیم، اظهارکرد: البته قصهدرمانی در مراکز مشاوره در سطح ایران بسیار است اما این که مرکزی صرفاً بر روی قصهدرمانی تمرکز کند یک کار جدید است.
حسینیفر ادامه داد: در حال حاضر ما در اتاققصه از کل ایران مخاطبهایی داریم که از طریق تلفن و اینترنت با ما در ارتباط هستند.
وی یادآور شد: امیدواریم با برنامههای اتاق قصه، گامی در راستای تربیت صحیح کودکان برداریم.
کلمات کليدی: مکتبخانه , خراسان تایم , ادبیات کودک , قصه درمانی