يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۳
به بهانه روز ادبیات کودک و نوجوان؛

ادبیات کودک، مؤثر در حل اختلالات رفتاری کودکان است

یک کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی با بیان اینکه به کمک ادبیات کودک می‌توان بسیاری از اختلال‌های رفتاری کودکان را به حداقل رساند، گفت: توجه چشمگیر روان شناسان امروز به مقوله قصه‌درمانی گواه بر این مدعا است.
ادبیات کودک، مؤثر در حل اختلالات رفتاری کودکان است
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، فاطمه حسینی‌فر مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی مجتمع ایثار بیرجند اظهارکرد: روانشناسان، امروز به این باور رسیدند که با کمک ادبیات کودک می‌توان بسیاری از توانایی‌ها، مهارت‌ها، خلاقیت‌ها و حواس پنج‌گانه کودکان را تقویت کرد.
وی افزود: در گذشته متون ادبی بزرگسالان در مکتب‌خانه برای کودکان تدریس میشد و متون مستقلی برای کودک و نوجوان وجود نداشت.
این کارشناس‌ارشد روانشناسی تربیتی بیان کرد: به‌تدریج همگان متوجه شدند که این متون برای کودکان و نوجوانان، سنگین و در بیشتر مواقع، خسته‌کننده است.
حسینی‌فر با بیان اینکه این امر باعث شد که به تدریج به فکر تهیه متون خاصی برای این رده سنی افتادند، افزود: کارشناسان معتقدند کودکان خردسال به متن‌های کوتاه و آهنگین بیشتر واکنش نشان می‌دهند و از آنجا که دایره لغت محدودتری دارند، به واژگان ساده‌تر و کاربردی‌تر نیاز دارند.
وی ادامه داد: به‌علاوه از آنجا که کودک تفکر انتزاعی قوی ندارد، متون کودک با تصاویر همراه می‌شود تا ذهن او را در خلق صحنه‌های مربوط یاری کند.
مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی مجتمع ایثار بیرجند بیان کرد: 18تیرماه، روز درگذشت مهدی آذریزدی را روز ادبیات کودک و نوجوان نام‌گذاری کرده‌اند چرا که آذریزدی، نخستین فردی بود که به فکر نوشتن کتاب صرفاً برای کودکان و نوجوانان افتاد.
حسینی‌فر ادامه داد: آذریزدی مجموعه هشت جلدی قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب را نوشت که جلد اول شامل قصه‌هایی از کلیله‌ودمنه و جلد دوم شامل  قصه‌های مرزبان‌نامه است.
وی اظهار کرد: جلدهای بعدی این کتاب، شامل قصه‌های مثنوی مولوی، قصه‌های قرآن، قصه‌های عطار، قصه‌های گلستان و جلد آخر شامل قصه‌های ائمه(ع) است.
این کارشناس‌ارشد روانشناسی تربیتی با بیان اینکه درحال حاضر در  شهرستان بیرجند برای نخستین‌بار در ایران، اتاق قصه راه‌اندازی کردیم، اظهارکرد: البته قصه‌درمانی در مراکز مشاوره در سطح ایران بسیار است اما این که مرکزی صرفاً بر روی قصه‌درمانی تمرکز کند یک کار جدید است.
حسینی‌فر ادامه داد: در حال حاضر ما در اتاق‌قصه از کل ایران مخاطب‌هایی داریم که از طریق تلفن و اینترنت با ما در ارتباط هستند.
وی یادآور شد: امیدواریم با برنامه‌های اتاق قصه، گامی در راستای تربیت صحیح کودکان برداریم.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۸۳۶
کلمات کليدی: مکتب‌خانه , خراسان تایم , ادبیات کودک , قصه درمانی