/دومین جلسه محاکمه دو متهم پرونده فساد نفتی/

متهم: تحت فشار بودم/قاضی: علیه نظام سخن نگویید، دادگاه را قانع کنید

18 تير 1396 ساعت 13:03

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات دو متهم پرونده موسوم به فساد نفتی صبح امروز (یکشنبه) در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه و با حضور نجفی نماینده دادستان، وکلای مدافع متهمان، وکلای شرکت ملی نفت، وکلای بانک مسکن و کارشناسان بانک مرکزی برگزار شد.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، دادگاه با قرائت کلام‌الله مجید آغاز شد و سپس قاضی مقیسه گفت: دومین جلسه رسیدگی به اتهامات اخلالگران نظام اقتصادی و شرکای بابک زنجانی در شعبه 28 دادگاه انقلاب به صورت علنی در حال رسیدگی است.
وی افزود: دادگاه با حضور نماینده دادستان، متهمان مهدی شمس و حمید فلاح هروی، وکلای مدافع آنان، وکلای بانک مسکن، وکلای سازمان تأمین اجتماعی، وکلای شرکت نفت و کارشناسان بانک مرکزی رسمیت جلسه را اعلام می‌کنم.
قاضی مقیسه اضافه کرد: در جلسه امروز به اتهامات مهدی شمس پیرو جلسه دیروز رسیدگی می‌کنیم. اتهامات مهدی شمس که نماینده دادستان قرائت کرد افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی با علم به موثر بودن ضربه زدن اقدامات به نظام جمهوری اسلامی ایران، مشارکت عالمانه و عامدانه در تشکیل گروهی که آقای زنجانی از سران آن است و محکومیتش قطعی شده و دو متهم دیگر آن فلاح هروی و شمس مرتکب جعل شده‌اند و با استفاده از اسناد مجعول، کلاهبرداری و پولشویی کرده‌اند.
رییس دادگاه پس از بیان اظهارات خود از مهدی شمس متهم ردیف دوم خواست که در جایگاه قرار گیرد و به دفاع از خود بپردازد و افزود: در جایگاه قرار بگیرید و در خصوص اتهام اخلال در نظام اقتصادی و اینکه چگونه یک ارزفروش را در شبکه خود قرار دادید و با معرفی به مسئولان شرکت نفت، مبلغ کلانی در اختیارش گذاشته شد و هنوز نفت فروخته شده، پولش پیدا نشده توضیح دهید.
وی اظهار کرد: چهار سال از زمان بازداشت‌تان می گذرد و همچنان می گویید با زنجانی و فلاح هروی می گویید که پول‌ها را باز می‌گردانید، ولی هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است. توضیح دهید که نفت‌ها کجا رفته و پولش را کجا بردید. شما یک ارزفروش ساده را با شرکت ملی نفت به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی آشنا کردید که موجب شد قراردادی امضا کند تا نفت تحویلش بدهند. در حالی که بانکی در مالزی وجود نداشت.
مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده موسوم به فساد نفتی در جایگاه قرار گرفت و در دفاع از خود گفت: دیروز خیلی از موارد از مسائل حاشیه‌ای گفته شد، امروز مورد هجمه هستم و انتظارم از رئیس دادگاه این است که بگذارند از کیفرخواست دفاع کنم و پیشداوری، تحکم و محکومیت قبل از دفاع وجود نداشته باشد.
وی افزود: از دادستان محترم آقای جعفری دولت‌آبادی تشکر می‌کنم که امکاناتی مانند تلفن را در اختیارم گذاشتند تا رد مال را پیگیری کنم، این کار را انجام دادم و نتایج خوبی به دست آوردم که آن را اعلام می‌کنم. اگر بازداشت هم نمی‌شدم این کار سه سال پیش به ثمر می‌رسید.
متهم ادامه داد: مطرح کردید که سه سال پیش گفته بودم اگر رها شدم پول را از فال پس می‌گیرم و قول دادید با دادستان صحبت کنید، ولی من دو سال حبس انفرادی بودم، چگونه باید این کار را انجام می‌دادم. در جلسه پیش هم سعی کردم با مستندات سخن بگویم و قصد جسارت نداشته‌ام. از من خواستند که به ایران بازگردم و کمک کنم.
قاضی مقیسه خطاب به اظهارات متهم گفت: جایی که شما اکنون دارید من در خانه‌ام ندارم، ملاقات دارید،‌ فشاری روی شما نیست. به شما امان‌نامه دادند؟ خیر ندادند. شما اعضای اصلی باند اخلال‌گری در نظام اقتصادی هستید. شما یک فرد ارزفروش را در مسیر فروش نفت قرار دادید. شما کاری کردید که سه وزیر به او نفت بدهند و نفت را به شما می‌دهند، مدتی در مالزی وقت تلف می‌شود و بعد در امارات آن را به فروش می‌رسانید. مقداری از عواید این فروش را خرج اموال خود می‌کنید و مابقی هم مشخص نیست که کجا هست. شما یکی از متهمان واقعی این پرونده هستید. دادستان هم باید همه را در این باره دستگیر کند و هر که یک ریال هم خورده از گلویش بیرون کشیده شود. جای تأسف است که پول بیت‌المال در اختیار کسی گذاشته شده که تابعیت خارجی دارد.
شمس در پاسخ به گفته‌های قاضی اظهار کرد: من با اجازه مقامات این کار را انجام دادم که نمی‌توانم دلایلش را هم اکنون در دادگاه بگویم. اگر لازم می‌دانید به صورت خصوصی به شما بگویم. من به مملکتم پشت نکرده‌ام و به خاطر این موضوع هم در همان خارج از کشور تحت تعقیب هستم. درباره 6 ماه گذشته هم به خاطر اقداماتی که به دستور دادستان انجام شده، تشکر کردم.
قاضی مقیسه گفت: دو سال قبل آن هم هیچگونه فشاری نبوده است.
متهم مدعی شد: من دو سال قبل سه بار به درجه خودکشی رسیدم.
قاضی مقیسه خاطرنشان کرد: خانواده شما می توانستند از خارج از کشور به ملاقات شما بیایند چون شما امکان ملاقات داشتید. نظام کوچکترین فشاری به شما نیاورده، شما بگویید فردی که متهم است جز زندان به کجا برود. قانون این موارد را مشخص می‌کند.
مهدی شمس در پاسخ به قاضی مقیسه گفت: کجای قانون می‌گوید فردی دو نیم سال در انفرادی باشد؟ کجای قانون می‌گوید وکیل نداشته باشم؟ بازپرس پرونده می‌گفت شما نباید وکیل در دسترس داشته باشید.
قاضی مقیسه اعلام کرد: شما اکنون وکیل دارید. این موضوعی که می‌گویید مربوط به تحقیقات مقدماتی است.
در این حین وکیل‌مدافع مهدی شمس با اشاره به اینکه در ابتدای دادگاه قصد داشته برای چند دقیقه با موکلش ملاقات کند که او را از این کار منع کردند، گفت: آقای قاضی من امروز حتی نتوانستم چند دقیقه‌ای با موکلم ملاقات کنم.
مهدی شمس نیز در ادامه سخنان وکیلش گفت: در واقع حرف اصلی من این است که شما با یک ذهنیت پیشین وارد دادگاه شدید، شما می‌گویید بزرگترین فساد قرن را انجام داده‌اید.
قاضی در پاسخ به این گفته متهم گفت: تنها کسی که ذهنیت غلطی نسبت به شما و ذهنیت نادرستی از پرونده ندارد، من هستم. من از این پرونده شناخت کامل دارم. علیه نظام سخن نگویید و پشت تریبون نگویید که تحت فشار بودید. در بهترین حالت از شما پذیرایی می‌شود. می‌توانید دادگاه را قانع کنید که اینگونه نیست. من حرفی ندارم، نه با نماینده دادستان اخوت دارم نه موضوع دیگری. دفاع قانونی کنید، مدرک بدهید که این کارها را انجام نداده‌اید.


کد مطلب: 6841

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/6841/متهم-تحت-فشار-بودم-قاضی-علیه-نظام-سخن-نگویید-دادگاه-قانع-کنید

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir