چهارشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۹
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی:

فرهنگ پهلوانی ارثیه‌ای که رو به فراموشی است

رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی گفت: ورزش زورخانه‌ای و فرهنگ پهلوانی از نیاکان ما به ارث رسیده که در حال حاضر رو به فراموشی است.
فرهنگ پهلوانی ارثیه‌ای که رو به فراموشی است
 
به گزارش گروه ورزشی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، مهدی قمری اظهارکرد: طی چند سال گذشته 17 شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نامگذاری شده که گرامیداشت صفات اخلاقی است که بین ایرانیان در گذشته رایج و متداول بوده است.
وی افزود: در حال حاضر روحیه جوانمردی که در گذشته در بین همه آحاد مردم رایج بوده متاسفانه  این روحیه در سطح جامعه رو به کمرنگی رفته و مردم بسیاری از داشته‌های خود را فراموش کرده‌اند.
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه نماد این جریان در ورزش وزرخانه‌ای دیده می‌شود ادامه داد: ورزش زورخانه‌ای یادگاری از نیاکان و ارثی است که سینه به سینه به دست ما رسیده که یادگاری فرهنگی است.
قمری تصریح کرد: از هیچ سازمان و ارگانی که می‌تواند در ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی نقش داشته باشند در ایام سال حرکتی که قابل دیدن باشد نمی‌بینیم.
وی اظهارکرد: در حال حاضر در تقویم رسمی روزی به عنوان نماد گذاشته شده که حرکت‌هایی به عنوان فراخور آن در نظر گرفته شده است.
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی ادامه داد: امسال نیز هیات پهلوانی مانند سالهای گذشته از بین تمامی ورزشکاران ورزشکار اخلاق مدار با رأی ورزشکاران را انتخاب کرده و در حد توان از ورزشکاران اخلاق مدار با روحیه پهلوانی تجلیل خواهند شد.
قمری بیان کرد: بسیاری از افراد می‌توانند در ترویج  فرهنگ پهلوانی و جوانمردی با رفتار و ارتباط با مردم و در هر موقعیت نقش داشته باشند.
وی تاکید کرد: در ژن و رگ و خون ما ما ایرانی‌ها روحیه پهلوانی جوانمردی و ایثار وجود دارد و منحصر به قشر خاصی نیست و از نیاکان ما به ارث رسیده که در حال حاضر رو به فراموشی است.
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه برای تجدید این روحیه در جامعه ابتدا مسئولین می‌توانند به این کار کمک کنند، اضافه کرد: زمانی که برای قدرت و جاه طلبی مسئولین هم دیگر را  جلوی مردم تخریب می‌کنند نمی توان از مردم جامعه توقع داشت که این روحیه را نداشته باشند.
قمری افزود: ارگان‌ها و سازمان‌هایی که با کودکان و دانش‌آموزان ما در ارتباط هستند می‌توانند جوانمردی را آموزش دهند در حالی که در کودکستان‌ها، مهدها و مدارس درسی در این خصوص گنجانده نشده و این نیت نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه مردمی هستیم که برای داشته‌های خود هیچ ارزشی قایل نیستیم، اظهارکرد: فرزندان خود را به کلاس‌های مختلف می‌فرستیم اما مهم‌ترین از این‌ها باید به فرزندان خود انسان بودن را آموزش داد تا در جامعه به درد همنوع خود بخورند.
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی تاکید کرد: اخلاق و ساختار اخلاقی بچه‌ها در خانوادها شکل گرفته و شاخ و برگ و رشد و نمو آن در جامعه است.
قمری یادآور شد: همه ما باید این نیت را داشته باشیم تا این خصلت را در جامعه نهادینه کنیم که این امر در حال حاضر هنوز در جامعه دیده نشده است.
وی با اشاره به اینکه مردم ایران بهترین مردم دنیا هستند، تصریح کرد: مردم ایران از نگاه دیگر کشورها مورد تحسین هستند اما چیزهای دیگری نیز داریم که باید در راه رشد و شکوفایی آن در سطح جامعه و حفظ آن  تلاش کنیم.
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه آموزه‌ها و درسهایی که از ورزش زورخانه ای به یادگار مانده دروسی است که در زورخانه احیا می‌شود، اضافه کرد: قوانین این رشته باعث شده تا ورزشکاران ناخواسته در یک جریان و مسیری قرار گیرند که روحیه جوانمردی و مروت رشد و نمو پیدا می‌کند.
قمری تاکید کرد: محیط زورخانه محیطی آماده بوده که این روحیه را در بین ورزشکاران القاء کرده که این مقررات و قوانین مال ایرانی‌ها است و زمانی که این روحیه در مدارس و مهدها ترویج یابد همه ایران فضای زورخانه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه این رشته ورزشی کامل و سالم ترین ورزش است یادآور شد: کاش ورزش زورخانه‌ای پیش نیازی برای تمام ورزش‌های رسمی بود تا ورزشکاران با آیین جوانمردی آشنا شوند.
رییس هیات زورخانه‌ای و پهلوانی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اقبال عمومی به ورزش زورخانه‌ای در استان بین خانواده و جامعه زبانزد بوده  که این امر نشان از غنای فرهنگی مردم این خطه است.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۸۸۵
کلمات کليدی: خراسان تایم , ورزش پهلوانی , زورخانه