به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، صبح روز گذشته انتخابات نظام پزشکی بر اساس وعدههای مطرح شده از ساعت 8 صبح به صورت الکترونیکی و حضوری آغاز شد. انتخاباتی که گروههای مختلفی از پزشکان با وعدههای متفاوت در آن ثبت نام کرده بودند.
بنا بر اعلام مسئولان در دوره هفتم این انتخابات 5 هزار و 176 نفر کاندید از 6 گروه اعلام شده، تایید صلاحیت شده و طبق پیش بینیها 250 هزار نفر از واجدین شرایط میتوانستند پای صندوقهای رای حضور یابند.
هنوز ساعتی از برگزاری انتخابات نگذشته بود که برخلاف اظهارات و اطمینان مسئولان وزارت بهداشت در خصوص برقراری تمهیدات لازم برای برگزاری یک انتخابات سالم ستاد هیات نظارت و هیات اجرایی هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی در اطلاعیه مشترکی اعلام کردند به علت اختلالات فنی پیش آمده در ابزارهای رمز نگاری پیشرفته سامانه انتخابات، به منظور حفظ و صیانت از آرا، فرآیند رای گیری الکترونیک ملغی شد و رای گیری حضوری تا ساعت 22 امشب تمدید شده است.
احتمال کاهش مشارکت در انتخابات
اعلام موضوع « لغو شدن انتخابات الکترونیک» با واکنشهای بسیاری همراه بود، احمد شجاعی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در واکنش به لغو شدن انتخابات الکترونیکی در گفتوگو با فارس اظهار میکند: با اعلام الکترونیکی شدن انتخابات بسیاری از افراد به شهرستانها رفته به امید اینکه میتوانند در این انتخابات مشارکت کنند و حالا با قضیه پیشآمده احتمال کاهش مشارکت در انتخابات وجود دارد.
شجاعی با تأکید بر ضرورت در نظر گرفتن همه جوانب در انتخابات الکترونیک گفت: وجود اختلال در این سامانه بیشتر برای پزشکانی که کشیک بوده یا رزیدنت هستند یا در بیمارستان حضور دارند، سختتر است، همچنین بسیاری در سفر بوده و امکان حضور در پایگاهها را ندارند.
اختلاف فاحش دادهپردازی نظام پزشکی و وزارت بهداشت
همچنین عباس آقازاده، رییس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران طی نامه ای به رییس هیات اجرایی انتخابات نام پزشکی گفت :«اشخاصی که با ورود به سایت انتخابات وزارت رای خواهند داد،چگونه باید از سرنوشت رای خود نگران نباشند؟
به گفته آقازاده: وقتی اطلاعات شفاف افراد، ارایه شده از جانب شبکه های بهداشت درمان (با کمک نظام پزشکی) سراسر کشور در هزاران مورد غلط وارد شده، چه تضمینی وجود دارد آرای اینترنتی اخذ شده، درست به مقصد رسیده و نصیب صاحب حق شود؟ » افزود: «در حال حاضر؛آمار اشخاصی که میتوانند رای بدهند از سوی مسئولین داده پردازی وزارت بهداشت، و معاونت محترم درمان، و داده پردازی نظام پزشکی؛ با یکدیگر دهها هزار اختلاف دارند!»
انتخابات ابطال شود!
اما گویی انتقادها به روند برگزاری انتخابات و بیتدبیری مسئولان وزارت بهداشت پایان نداشت و هریک از کاندیداهای انتخابات در گفتوگو با رسانههای مختلف به روند برگزاری انتخابات اعتراض کردند تا آنجا که رحمتالله حافظی با انتقاد شدید از مسئولان وزارت بهداشت خواستار ابطال انتخابات نظام پزشکی شد.
حافظی در گفتوگو با فارس میگوید:
مشکل پیش آمده شایسته وزارتخانهای نیست که مدعی پایش سلامت 80 میلیون نفر است و چطور زمانی که این وزارتخانه نتواند صیانت از 170 هزار رأی را در نظر گیرد و آن را مدیریت کند میتواند پایش الکترونیک سلامت 80 میلیون نفر را که مدعی آن است انجام دهد.
به اعتقاد حافظی به دلیل این ضعف، معاونت درمان وزارت بهداشت باید پاسخگوی مسئله باشد و من نیز درخواست دارم یا انتخابات ابطال شود و یا حداقل 24 ساعت دیگر برگزاری آن را تمدید کنند.
غلوگویی مسئولان وزارت بهداشت
ناهید خداکرمی در ارتباط با روند انتخابات نظام پزشکی و مشکلات پیش آمده در این زمینه، اظهار میکند: به دلیل این بیدرایتی وزارت بهداشت متأسفم و ناراحتم که در این وزارتخانه بسیاری از اقدامات بدون مشورت و در نظر گرفتن سخنان صاحبنظران اقدامات زیادی صورت میگیرد. مشکل غلوگویی و اغراقآمیز بودن مسائل در این وزارتخانه است.
به گفته خداکرمی مشکل غلوگویی کارها در سطح مدیریت میانی وزارت بهداشت بوده که نظام سلامت را تحت تأثیر قرار میدهد. همچنین یکی از آسیبهایی که در این زمینه مطرح است این بوده که انجمنهای علمی و هیأتهای علمی بیرون از وزارتخانه را نظراتشان مهم نیست و در واقع نمیگذارند نقد شوند و در واقع این پاشنه آشیل وزارت بهداشت است.
قشر جوان جامعه پزشکی مجددا در انتخابات نادیده گرفته شد
میثم رضایی کاندیدای هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی تهران نیز در این خصوص میگوید: نسل جوان جامعه پزشکی نسبت به بی مهریهای مکرر سیاستگذاران نظام سلامت معترض است، و بدبینی این قشر با برگزاری این انتخابات قطعا افزایش مییابد.
رضایی تصریح کرد: تصمیم گیرندگان حوزه سلامت، بار دیگر نشان دادند نسبت به شرایط سخت دستیاران تخصصی بیتفاوتند و یا اطلاع ندارند.
انتخابات نظام پزشکی با تمام حواشیاش به پایان رسید اما وزارت بهداشت درمانده از برگزاری یک انتخابات الکترونیکی ساده عملا اثبات کرد که برنامه و تدبیر دقیقی برای این پروسه نداشته است. حال سوال اساسی اینجاست، چه کسی پاسخگوی هزینههای گزاف پیام کوتاه، مخارج پرسنل و مهندسین این سخت افزار خواهد بود و این بودجه گزاف از جیب چه کسی پرداخت میشود؟ نکته دیگر حق پایمال شده پزشکان جوان است که عمده آنها نتوانسته اند در این انتخابات شرکت کنند و آیا نظام پزشکی که از همین ابتدا کار با این ابهامات آغاز کرده مشروعیت خواهد داشت یا خیر؟