به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، محسن پویان، امروز، (یکم مردادماه) در جمع خبرنگاران اظهارکرد: دهکده گیاهان دارویی در 14 هکتار زمین آغاز شده و در حال اجراست که مهمترین اقداماتی که تاکنون انجام شده میتوان به فنسکشی اطراف زمین، عملیات خاکورزی شامل تسطیع زمین، قطعهبندی، تعویض خاک در بیشتر قسمتها، حفر چاه آبیاری، احداث استخر ذخیره آب دو منظوره (ذخیره آب و پرورش ماهی)، اجرا و انجام آبیاری تحتفشار، کاشت دو هکتار نهال عناب، آمادهسازی زمین کلکسیون زنده گیاهان دارویی، انجام تحقیقات ژنتیکی در راستای تعیین فنوتیپهای عناب منطقه توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی، هدایت پایاننامههای دانشجویی در مقطع دکتری در راستای رفع نیازهای منطقه و تغییر الگوی کاشت گیاهانی که نیاز به آب کمتری دارند، اشاره کرد.
وی با اشاره به انجام عملیات ساختمانی و آزمایشگاهی در مساحت 320 مترمربع و خرید تجهیزات آزمایشگاه، تصریح کرد: در اوایل پاییز این ساختمان و آزمایشگاهها رسما فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
پویان اظهارکرد: اجرای فاز اول کلکسیون گیاهان دارویی وکشت بافت گیاهان به ویژه محصولات استراتژیک خراسانجنوبی از دیگر فعالیتهای بسیار مهم پروژه دهکده گیاهان دارویی است که تلاش بر این است به مرور زمان و بر اساس روش های کاملا علمی و تخصصی تداوم یابد.
وی ادامه داد: در راستای تحقق هدف شماره 5 دهکده که از ارائه کارگاه ها و آموزش های عملی و علمی در جهت بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی است کارگاهها و دورههایی در راستای نهادینه کردن مصرف گیاهان دارویی، آشنایی روستاییان با پتانسیلهای موجود در منطقه در نقاط مختلف استان از جمله خوسف، اسدیه، بشرویه، بیرجند و مود برگزار شده و یا در حال برگزاری است.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی گفت: در حال حاضر سه پروژه تحقیقاتی مصوب نیز در دهکده گیاهان دارویی خراسانجنوبی در حال اجرا است.
وی، عناوین پروژهها را " پتانسیلهای کاربردی گیاهان دارویی خراسان جنوبی " ، " بهینه سازی ریز ازدیادی گیاه عناب " و " اثر بسته بندی و زمان انبارداری در دماهای مختلف بر خواص کیفی میوه تازه عناب " برشمرد.
پویان ادامه داد: پروژههایی دیگر از جمله چاپ کتابهای مرتبط، با همکاری جهادکشاورزی و نیز چاپ مقالات تحقیقاتی در مجلات معتبر علمی پژوهشی و انجام بیش از 10 مشاوره پایان نامهای به دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دانشگاههای مختلف استان و انجام سخنرانیهای مختلف برای دانشآموزان و دانشجویان در مراکز آموزشی مختلف استان از دیگر اقداماتی است که توسط این مرکز انجام شده است.
وی همچنین گفت: برنامهریزی و اجرای برنامههای رادیویی و تلویزیونی و زمینه آمادهسازی 40 برنامه مستند در مورد گیاهان دارویی با شبکههای استانی و کشوری و انجام حدود 50 برنامه رادیویی تا پایان امسال نیز از دیگر فعالیتهای دهکده گیاهان دارویی است.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی در خصوص برنامههای آینده دهکده گیاهان دارویی تصریح کرد: تحقق اهداف پروژه گیاهان دارویی از جمله ایجاد قطب گردشگری گیاهان دارویی، ایجاد کلکسیون زنده گیاهان دارویی، سولههای خشک کن، ایجاد کلکسیون، فرآوری، بستهبندی به منظور ارائه محصولات به بازار داخلی و خارجی، حذف واسطهها، انتقال حداکثر ارزش افزوده به سمت تولیدکنندگان و کشاورزان و افزایش تعداد پایان نامههای ارشد و دکترا در خصوص گیاهان دارویی از جمله برنامههای آینده این مرکز است.
کلمات کليدی: خراسان تایم , جهاد دانشگاهی , گیاهان دارویی