رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی:
جهاد دانشگاهی هر استان، سیستمی یکپارچه در تحقق پروژههای کلان ملی است
3 مرداد 1396 ساعت 11:37
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جهاددانشگاهی هر استان یک سیستم یکپارچه ملی است که قادر است هر پروژه کلان را با موفقیت انجام دهد.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، جلالالدین صادقی، رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: واحدهای جهاد دانشگاهی در حوزههای پژوهش، آموزش، فرهنگ، تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان و خدمات تخصصی فعالیت میکنند و باید زنجیرهای را تشکیل دهند بهگونهای که پیوستگی، وابستگی و حتی دلبستگی در این حلقهها موج زند و باعث انسجام قوی سازمانی شود.
وی افزود: نکتهای که بسیار حائز اهمیت این است که حوزه معاونت پشتیبانی در واحدها باید رشدی هماهنگ با سایر حوزهها داشته باشد و از بعد نیروی انسانی و همچنین سایر منابع تقویت شود.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی در خصوص رشد متوازن واحدهای جهاد دانشگاهی، بیان کرد: هدف از رشد متوازن نباید رشد یکسان باشد، بلکه باید رشد بصورت هماهنگ و به اندازه نیاز واقعی اتفاق افتد.
صادقی با بیان اینکه این رشد، ستاد معاونتها و حوزه ریاست را نیز شامل میشود، تصریح کرد: در نهایت دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی نیز باید به عنوان ستاد مرکزی به آن حد از توانمندی در منابع برسد که بتواند واحدها، پژوهشکدهها، پارکها، دانشگاهها، مؤسسات و شرکتهای تحت پوشش را مدیریت کند که البته این توانمندی هم اکنون در دفتر مرکزی احساس می شود.
وی در خصوص پژوهش که یکی از حوزههای مأموریتی جهاد دانشگاهی است، ادامه داد: در این حوزه، بحث گیاهان دارویی، انرژیهای طبیعی، باد و خورشید و معدن مورد پژوهش قرار میگیرد.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش نیز آموزشهای عمومی، آموزشهای تخصصی حوزه پزشکی و آموزشهای مرتبط با مزیتهای منطقهای را دارد.
صادقی بیان کرد: جهاد دانشگاهی استان در حوزه فرهنگ نیز بر روی هنر، موسیقی سنتی و بومی و ایجاد نشاط و امید به آینده در بین جوانان فعالیت می کند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی استان در حوزه تجاریسازی فناوری و اشتغال فارغالتحصیلان فعالیت های خوبی را با همکاری سایر سازمانها برنامهریزی کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی در خصوص اقدامات صورت گرفته جهاد دانشگاهی استان در حوزه ارتباط با بخشهای خصوصی، تعاونی و دولتی، بیان کرد: اولین اقدام انجام شده در این خصوص، معرفی توانمندیهای جهاد دانشگاهی از طریق رسانههای نوشتاری، صوتی و تصویری( مصاحبه رادیویی، تلویزیونی، روزنامهها، خبرگزاریها و رسانههای الکترونیکی) بوده است.
صادقی ادامه داد: گام بعدی ملاقات حضوری با مسئولان استانی و معرفی توانمندیهای جهاد دانشگاهی کل کشور و جهاد دانشگاهی استان و گام سوم برقراری ارتباط با شخصیتهای علمی مطرح استانی و برگزاری جلسهها و نشستهای تخصصی بوده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی ادامه داد: در گام چهارم جهاد دانشگاهی استان، با ارگانها و نهادهایی که در حوزه اقتصاد فعال هستند، از جمله بنیاد برکت تلاش میکند ارتباط سازنه برقرار کند.
صادقی با بیان اینکه ارتباط با بخش خصوصی بنا به ضرورت انجام شده است، تصریح کرد: رکود اقتصادی، سکون تولید و بخش صنعت بهویژه در استانهای محروم، یک عامل بازدارنده جدی در این امر است.
وی با بیان اینکه گاهی فرصتهای موجود را باید بتوانیم پیدا کرده و از آن استفاده کنیم، اظهار کرد: گاهی نیز نیاز است، خود، فرصت را خلق کنیم.
برنامهریزی جهاد دانشگاهی برای توانمندسازی جوانان و شناسایی فرصتها
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی گفت: برای توانمندسازی افراد و شناسایی فرصتها بهویژه در خصوص جوانان و فارغالتحصیلان برنامه داریم .
صادقی بیان کرد: فارغ التحصیلان را به سه دسته تقسیم کنیم دسته اول که 10 درصد فارغالتحصیلان را تشکیل میدهند، کارآفرین هستند و برای خود اشتغال ایجاد میکنند، دسته دوم که 20 درصد فارغالتحصیلان را شامل میشود، کارآفرین نیستند اما توانمندی ورود به بازار کار را دارند و دسته سوم که 70 درصد فارغالتحصیلان را شامل میشود، افرادی هستند که کارآفرین نیستند و توانمندی ورود به بازار کار را نیز ندارند.
صادقی با بیان اینکه دسته اول گروه نخبگانی هستند که به رفع معضلات موجود در حوزه اشتغال و در نهایت به دولت و نظام کمک میکنند، تصریح کرد: برای دسته دوم در قالب همکاریهای بین سازمانی از جمله همکاری با ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهایی از جمله کمیته امداد امامخمینی(ره)، سازمان فنیوحرفهای و با پشتیبانی استانداری تلاش خواهیم کرد بستههای آموزشی توانمندسازی را طراحی کنیم و این گروه را آماده ورود به بازار کار کنیم.
وی ادامه داد: برای دسته دوم و دستههای سوم که توانمند شدهاند، نه تنها جهاد دانشگاهی بلکه تمامی وزارتخانهها باید تلاش کنند بازار کار را فراهم و با شناسایی معرفی کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی اظهار کرد: نکته کلیدی این است که بازار کار به داخل کشور محدود نمیشود و فارغالتحصیلان مذکور میتوانند نیروهای مفیدی برای بازارهای کار کشورهای دیگر بهویژه کشورهای همسایه باشند که در این اقدام، سیاست خارجی و روابط بینالملل نقش بسیار مهمی دارد.
صادقی در خصوص آمادگی جهاددانشگاهی استان برای اجرای هماهنگ پروژههای کلان ملی و حمایت از تحقیقات کاربردی، اظهار کرد: در این زمینه به همکاری مشترک بین واحدهای جهاد دانشگاهی کشور و ایجاد همافزایی در ارائه توانمندی ها و در پرتو نام جهاد دانشگاهی اعتقاد راسخ داریم.
وی یادآور شد: جهاددانشگاهی با داشتن جهادگران ارزشمند، متخصص و متعهد، یک سیستم یکپارچه است که قادر است هر پروژه کلان ملی را در هر نقطه کشور، به راحتی و با موفقیت انجام دهد.
کد مطلب: 7081