پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۰۲
محمد رستمی:

منافقین وعملیات مرصاد

دهه 60 یک دهه استراتژیک و مهم در تاریخ انقلاب اسلامی است، که حوادث و اتفاقات آن را باید مرور کرد تا درس عبرت گرفته شود.
منافقین وعملیات مرصاد
 
یکی از نقاط حساس دهه شصت عملیات مرصاد است که این روزها در سالروز این عملیات هستیم.
عملیات مرصاد شامل نکات بسیار زیادی است که به چند مورد از آن بسنده می کنیم.
1-  مقابله با منافین:
تاریخ  را که نگاه می‌کنیم و مخصوصا تاریخ صدراسلام، خواهیم دید که همواره اسلام را خطرهای بزرگ تهدید می‏کرده که این خطربسیار خطرناک‌ترازعامل‌های بیرونی است. کاری که منافقین دنبال می‌کنند و هدف آن‌ها می‌باشد، درهم آمیختن حق و باطل و ضربه از درون با لباس خودی می‌باشد.
خطرمنافقین آنچنان مهم است که یکی از سوره‌های قرآن به این نام است. آنجایی که در زمان پیامبرآنها ازطریق ایجاد شبهه و سستی سعی بر این داشتند با بهانه‌های مختلف در کار پیامبراختلال ایجاد کنند. لذا اینجاست که خداوند درآیاتی پیامبر را از کارهای آنها آگاه می‏کند و به ایشان می فرماید از حرف‌های آنان ناامید مشو و اعتنا نکن زیرا بهانه جویی‌های آنان به هیچ وجه از بین نمی رود.
صحبت از منافقین در صدر اسلام بسیار طولانی است ولی به همین اندازه اکتفا میکنم.
 اما در عصر حاضر شاید این جمله امام خمینی(ره) کفایت کند که می‌فرمایند: " منافقین، از کفار بدترند". جنایات منافقین نظیر ترور، تفرقه افکنی، شکنجه و ... در تاریخ انقلاب که بنگریم به خطرناک بودن این گروه بیشتر پی‌خواهیم برد.
2-  مقابله مستقیم با منافقین
معمولا منافقین در اعصار مختلف به عنوان دستان پشت پرده عمل کرده و در لباس خودی‏ها ضربات سنگینی را به آن جامعه وارد می ساختند.
اما نکته جالب در اینجاست که این بار با طراحی عملیات فروغ جاویدان قصد مقابله رودررو با نظام جمهوری اسلامی را داشتند.
برنامه‌ی آنها این بود که ابتدا مهران و ظرف دو الی سه روز به تهران برسند و انقلاب را از بین ببرند. شعارها و رفتارهای آنان در روزهای منتهی به عملیات فروغ جاویدان نشان از داشت که تدارک وسیعی برای این هدف خود ترتیب داده اند. این اهداف قراربود به واسطه یکسری از آشوب‌ها داخلی به سرعت پیش برود که شورش در زندان‏ها – که ختم به ماجرای اعدام های سال 67 شد - یکی از وسیله های داخلی آنان بود.
 
3-  شرایط ویژه جمهوری اسلامی در آن زمان:
جمهوری اسلامی در کشاکش قضایا اتمام جنگ هشت ساله و قطعنامه 598 بود و همین شرایط را حساس میکرد. معمولا در هر جایی که جنگی به اتمام برسد آن کشور به سرعت به سازندگی بعد از جنگ می‌پردازد که هزینه‏های مالی و بودجه براهمیت آن شرایط می افزاید.
این یکی ازعواملی بود که منافقین به این نتیجه رسیدند که این زمان مناسب ترین زمان برای ساقط کردن جمهوری اسلامی است.
4-  شباهت عملیات مرصاد به دفاع مقدس:
نکته اول اینکه آیا مرصاد را جزوهشت سال دفاع مقدس باید به حساب بیاوریم یا نه؟
 اگر به حساب بیاوریم بنده می گویم ادامه حماسه‌های دفاع مقدس و اگر نیاوریم می گویم شباهت به دفاع مقدس. بنده حماسه عملیات مرصاد را از دفاع مقدس جدا میکنم به خاطر اینکه؛ اول، کشور بعد از پذیرش قطعنامه بود و دوم این جداسازی باعث آن شود که این حماسه بی نظیر بیشتر مورد توجه قرار گیرد و الا دفاع همیشه هست و دفاع از اسلام همیشه مقدس است.
 حال چه ادامه حماسه‌ها باشد و چه شباهت حماسه‌های دیگر، حماسه بی نظیر عملیات مرصاد را یادآور شدن بسیار مهم است.
ویژگی های مشترک عملیات مرصاد با دفاع مقدس عبارتند از:
الف) تبدیل تهدید به فرصت.
عملیات فروغ جاویدان ابتدا تهدیدی بود برای انقلاب اسلامی که با طراحی عملیات مرصاد؛ این تهدید به یک فرصت تبدیل شد برای اینکه دوباره عظمت و قدرت انقلاب نمایان شود و نامی نیکو از مرصاد در تاریخ بماند و عملیات" فروغ جاویدان"  یا بهتر بگوییم " فروغ خاموش جاویدان " از صفحه تاریخ محو گردد. همانگونه که زیرعلم انقلاب و هنرامام خمینی (ره) جنگ تحمیلی به دفاع مقدس تبدیل شد و در تاریخ ماندگار شد.
ب) حضور بی‌نظیر مردم و استقبال کم‌نظیر برای دفاع از انقلاب اسلامی.
چیزی که دشمن (منافقین) را غافلگیر کرد، شاید منافقین لحظه‌ای به این فکر نمی‌کردند که تشکیلاتی مردمی به این سرعت شکل بگیرد . مردم همان درسی که به صدام در روزهای ابتدایی جنگ به رویاهای بلند پروازانه او دادند اینک به مسعود و مریم رجوی دادند.
حضور مردم در این عملیات چند پیام مهم داشت؛ اول، لبیک گفتن به دعوت رهبر انقلاب برای حضور دوباره در جبهه حق علیه باطل؛ دوم، آمادگی آنها در هر زمان و در هر مکان برای دفاع از انقلاب اسلامی، و سوم جواب به مدعیانی که با ادعای اینکه حضور و استقبال مردم در جبهه های دفاع مقدس کم شده، به دنبال خاتمه جنگ به هر شکلی بودند.
ج) فرماندهی غیرتمندانه.
فرمانده عملیات مرصاد به عهده ی شهید صیاد شیرازی بود که این شهید والامقام مانند تمامی هم‌رزمانش در سالهای پیش با ویژگی‌های اخلاقی و عملیاتی باعث رقم خوردن یک پیروزی تاریخی و خلق حماسه‌ای دیگر شد. شهیدی که با منافقین کاری کرد تا چند سال بعد همین منافقین نقشه تروراو را کشیدند؛ و او به صف یارانش و هم‌رزمانش پیوست.
د) حضور رزمندگانی از سایر کشورها در این عملیات به مانند دوران دفاع مقدس.
این حضور نشان از فراگیر شدن نهضت خمینی کبیر در جهان بود که مایه ترس و در نتیجه اقدام منافقین و مستکبران برعلیه انقلاب اسلامی شده بود.
شهید کمال کورسل، شهیدی فرانسوی است که در این عملیات به شهادت می رسد. شهیدی که در ابتدا در مراکش به همراه پدرش به اسلام و مذهب اهل تسنن روی می‌آورد و بعد در فرانسه با شرکت در مراسم دعای کمیل و شنیدن محتوای بلند این دعا به مذهب شیعه روی می آورد. با انقلاب اسلامی آشنا می شود و دل به پیر جماران می‌بندد و عازم قم و تحصیل در حوزه علمیه می‌شود و وقتی پیام امام برای حضور در جبهه‌ها را می‏شنود به آن لبیک می‌گوید و در نهایت در عملیات مرصاد به صف شهیدان عند ربهم یرزقون می پیوندد.
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۱۶۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , منافقین , عملیات مرصاد