مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار:
پرتقالهای مصری در غرفههای سازمان میادین قاچاق نیست/ ایجاد 150 غرفه موقت برای تولیدکنندگان کوچک میوه
6 مرداد 1396 ساعت 19:16
مدیرعامل سازمان میادین و میوه و ترهبار گفت: به طور قطع جنس قاچاق در بازارهای ما امکان فروش ندارند و پرتقالهای مصری از طریق ستاد تنظیم بازار به ما داده میشود که به طور حتم ثبت سفارش شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، رحیمی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود بر خلاف قانون که باید هر سه ماه یکبار به صورت دورهای خرید میوه سازمان میادین از یک باغدار انجام شود، اما ظاهراً برخی رانتها وجود دارد که 10 سال است به طور مداوم میوههای باغداران خاصی روانه بازار سازمان میادین میشود، با رد این موضوع گفت: طبق قانون ما بر اساس مزایده کار میکنیم که بر اساس مصوبه شورای شهر برخی از غرفهها به تولیدکنندگان واگذار میشود که حتماً وزارت جهاد کشاورزی باید این تولیدکنندگان را تأیید کرده و مهر این وزارتخانه پای برگه تأییدیه این افراد باشد و ما هم طبق لیست وزارت جهاد کشاورزی غرفهها را واگذار میکنیم.
وی اضافه کرد: یک بخش دیگر مربوط به تأمینکنندگانی است که میوه را تهیه و در بازار میادین عرضه میکنند که این افراد از طریق مزایده وارد میشوند.
رحیمی به این نکته اشاره کرد: در جهت حمایت از تولیدکنندگان کوچک 150 جایگاه در سازمانهای میادین و میوه و ترهبار در نظر گرفته شده که به تولیدکنندگان خرد اختصاص خواهد یافت.
وی در مورد جزئیات این طرح هم گفت: مثلا باغداری که یک هکتار باغ مرکبات دارد 45 روز تا دو ماه مکانی برای عرضه تولیدات خود میخواهد اما اجاره غرفههای ما یکساله است از این رو خارج از مزایده این غرفهها در اختیار این تولیدکنندگان کوچک قرار میگیرد تا بدون واسطه محصولشان را عرضه کنند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار در پاسخ به اینکه برخی علت تفاوت 50 تا 100 درصدی قیمت میوه در سازمان میادین و خردهفروشیهای سطح شهر را کیفیت پایین محصولات عنوان میکنند با رد این موضوع تصریح کرد: بخشی از افزایش قیمت میوه به تولید برمیگردد و بخشی هم بدون تعارف توسط واسطهها رخ میدهد که باید کنترل شود چون اگر تمام سود به جیب تولیدکننده برود، جای نگرانی نیست اما اگر قرار باشد واسطه سود اصلی را ببرد باید این موضوع مدیریت شود.
وی همچنین به هماهنگی مناسبی که با سازمان جهاد کشاورزی استان وجود دارد اشاره کرد و گفت: هم در راستای کنترل میوه شب عید و هم تنظیم بازار گوشت و مرغ همواره به عنوان عامل توزیع کمک کرهایم به عنوان مثال مرغی که اکنون در سطح شهر 8 تا 8500 تومان در هر کیلو به فروش میرسد در بازارهای سازمان میوه و ترهبار 8200 تومان به فروش میرسد چرا که ما در برابر افزایش نرخ محصولات مقاومت میکنیم و در بخش توزیع اجازه افزایش قیمت را نمیدهیم.
رحیمی در پاسخ به اینکه در وسط تابستان شاهدیم که پرتقال مصری کیلویی 2100 تومان در غرفههای سازمان میادین عرضه میشود آیا این پرتقالها با مجوز رسمی وارد شده، گفت: قطعاً جنس قاچاق در بازارهای ما امکان فروش ندارند و این پرتقالها از طریق ستاد تنظیم بازار به ما داده میشود که حتماً ثبت سفارش شده است.
وی در توضیح بیشتر موضوع خاطرنشان کرد:شب عید به دلیل سرما و یخزدگی که در باغات مرکبات شمال رخ داده بود ستاد تنظیم بازار اجازه واردات موقت مرکبات را صادر کرد که قطعاً این پرتقالها هم از همان مجاری وارد شده است.
به گزارش خبرنگار فارس، طبق مشاهدات انجام شده در غرفههای سازمان میادین و ترهبار پرتقالهای عرضه شده شکلی ظاهراً تازه دارند که به نظر میرسد به تازگی وارد بازار شدهاند و جالبتر اینکه این پرتقالها از نوع مصری هستند و این سوال مطرح میشود که 80 هزار تن پرتقال شب عید حتی اگر در بهترین سردخانهها هم نگهداری شوند چگونه ممکن است حتی از نظر حجم و کیفیت تا 5 ماه پس از عید هم باقی مانده باشند؟
کد مطلب: 7194