به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم،نوید عبداللهی عمر زیاد و فرسودگی شبکه توزیع را مهمترین عامل هدررفت شبکه آب روستایی در شهرستان فردوس دانست و اظهار داشت: طی 6 سال گذشته تمامی مخازن آجری و سنگی از مدار خارج و مخازن بتون مسلح جایگزین آنها شده است و در این بخش دیگر هدررفت آب نداریم.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان فردوس با بیان اینکه بیشترین هدررفت آب مربوط به روستای فتحآباد بوده که اکنون به 40 درصد کاهش یافته است خاطرنشان کرد: تعویض و نوسازی شبکه توزیع این روستا به طول 5 کیلومتر و با اعتبار 700 میلیون تومان سال گذشته انجام شده است.
عبداللهی افزود: به دلیل نبود اعتبار، انشعابات خانگی این روستا نوسازی نشده و در حال حاضر هردو شبکه قدیمی و جدید در مدار قرار دارد.
وی نبود اعتبار را موجب توقف طرحهای آبرسانی، احداث مجتمعها و نوسازی شبکه توزیع دانست و گفت: حدود 800 میلیون تومان برای طرح آبرسانی از روستای "فتحآباد" به "گستج" هزینه شده و اکنون فقط برای 50 میلیون تومان اعتبار مربوط به هزینه ایستگاه پمپاژ، این پروژه متوقف و به نتیجه نرسیده است.
خشکسالیهای متوالی موجب کاهش شدید آبدهی منابع آبی شده
مدیرامور آب و فاضلاب روستایی فردوس گفت: نبود اعتبار موجب شده نتوانیم حتی بدهیهای اندک را پرداخت کنیم که به عنوان مثال هزینه اجاره آب موقوفات حمام و هئیت ابوالفضلی روستای "بیدسکان" که چیزی حدود 20 میلیون تومان و مربوط به سال گذشته است هنوز پرداخت نشده است.
عبداللهی خشکسالیهای متوالی را موجب خشک شدن و یا کاهش آبدهی بسیاری از چاههای آبرسانی برشمرد و افزود: از سه چاه مجتمع آبرسانی کوثر که 4 روستا و موتور پمپهای بین راه را برای آب شرب پوشش میدهد یک چاه خشک شده و دو چاه دیگر دچار کاهش شدید آبدهی شده است.
وی اظهار داشت: اعتبارات مصوب امسال آب و فاضلاب روستایی فردوس از محل ماده 180، تملک استانی و سه درصد نفت یک میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است.
کلمات کليدی: خراسان تایم , فرسودگی , آب شرب