شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۲۱

تولید و اشتغال با پرورش بلدرچین در خراسان جنوبی

پرورش بلدرچین به عنوان شغلی زودبازده مورد توجه شمار قابل توجهی از مردم خراسان جنوبی قرار گرفته که ضمن اشتغالزایی گامی موثر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
تولید و اشتغال با پرورش بلدرچین در خراسان جنوبی
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، کمبود آب و سختی تهیه علوفه برای دام ها در خراسان جنوبی به علت خشکسالی های متمادی باعث شده مردم این استان به سمت کارهایی بروند که از لحاظ اقتصادی باصرفه باشد و از آنجا که این پرنده در مدت کوتاهی بالغ می شود و از گوشت و تخم آن می توان سود آوری کرد، مورد توجه قرار گرفته است.
مدت جوجه کشی بلدرچین که در برابر بسیاری از بیماری ها نسبت به سایر پرندگان مقاوم تر است و نیاز به واکسیناسیون ندارد، فقط 17 روز و پرورش آن نیازمند فضای بسیار کوچکی است بنابراین توجه بسیاری از کارآفرینان کوچک و بزرگ را به خود جلب کرده است.
با این حال توجه ویژه مسئولان در تسهیل روند بروکراسی در ادارات و کمک به پرداخت تسهیلات و سایر راهکارهای حمایتی با توجه به اینکه در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال قرار داریم باعث خواهد شد که عده زیادی پا به این عرصه بگذارند و باعث اشتغالزایی بخش چشمگیری از جوانان و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور خواهد شد.

**سرمایه گذاری پنج میلیون تومان و درآمد روزانه 100 هزار تومان
یکی از پرورش دهندگان بلدرچین در شهرستان بیرجند به خبرنگار ایرنا گفت: با سرمایه گذاری پنج میلیون تومان از این شغل می شود روزانه 100 هزار تومان درآمد کسب کرد و پرورش این پرنده روش مناسبی برای کسب درآمد است.
حامد محمودی توضیح داد: پرورش این پرنده برخلاف مرغداری ها نیازمند سالن های بزرگ نیست زیرا در هر متر مربع بین 25 تا 30 قطعه را می توان پرورش داد.
به گفته وی این پرنده بسیار مقاوم است اما فقط در هفته اول نگهداری از آن نیازمند حساسیت های خاصی است که اگر رعایت شود سرمایه گذاران در مدت کوتاهی به سوددهی می رسند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این پرنده در 35 روزگی بالغ می شود سرمایه گذاران می توانند به صورت روزانه از فروش تخم این پرنده، سایر مخارج نگهداری را تهیه کنند.
وی در مورد نحوه فروش گوشت و تخم این پرنده در استان عنوان کرد: به این دلیل که تعداد پرورش دهندگان بلدرچین در خراسان جنوبی بسیار پایین است تولید کنندگان در فروش محصولاتشان با مشکلی مواجه نیستند.
این تولیدکننده با بیان اینکه گوشت و تخم بلدرچین دارای خواص بسیار زیادی است اظهار کرد: با توجه به اینکه مصرف گوشت و تخم این پرنده به عنوان دارویی برای بسیاری از بیماری ها شناخته می شود مصرف آن باید بیشتر در جامعه فرهنگ سازی شود.

**تولید 82 تن گوشت بلدرچین در خراسان جنوبی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: سالیانه82 تن گوشت بلدرچین در این استان تولید می شود که 17 تن در استان و 65 تن به خارج استان صادر می شود.
سید جلال مدرسی افزود: اولین واحد پرورش بلدرچین در شهرستان فردوس با ظرفیت 65 هزار و 400 قطعه در سال 1394 با سرمایه گذاری 13 میلیارد ریال و اشتغال مستقیم 6 نفر و غیر مستقیم 25 نفر به بهره برداری رسید.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار ایرنا که سازمان جهاد کشاورزی چه تسهیلاتی را در اختیار پرورش دهندگان بلدرچین قرار می دهد گفت: حمایت از سرمایه گذار در همه زمینه های دام و طیور جزو وظایف ذاتی جهاد کشاورزی است و این سازمان از هیچ تلاشی در این زمینه کوتاهی نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: در همین ارتباط مجوز پرورش بلدرچین در قالب زنجیره تولید و همچنین کشتارگاه وابسته به واحد پرورش این سازمان برای تسهیل در کار صادر می شود.

**مزیت های استفاده از گوشت بلدرچین
مدرسی درباره مزیت های استفاده از گوشت بلدرچین گفت: میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین از پروتئین های پرندگان دیگر 5 تا 10 درصد بیشتر است. 
به گفته وی ارزش پروتئین موجود در گوشت این پرنده 25 درصد است و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین ها یافت نمی شود در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. 
وی تصریح کرد: از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده برای بیماری هایی چون آسم، تشنج، فشارخون بالا، ضعف اعصاب یا در مواردی برای رفع ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی مفید است. 
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامینB6، روی، آهن و سلنیوم است.

**سرمایه گذاری 26 میلیاردی پرورش بلدرچین در استان
وی با بیان اینکه تاکنون 26 میلیارد ریال در حوزه پرورش بلدرچین در استان هزینه شده است گفت: این میزان از سرمایه گذاری فرصت های اشتغال مستقیم 12 نفر و غیر مستقیم 50 نفر را در استان تامین کرده است.
به گفته وی با توجه به تعداد محدود واحدهای پرورش بلدرچین خوشبختانه مشکل خاصی در زمینه پرورش و بازاریابی وجود ندارد همچنین فرهنگ مصرف گوشت سایر ماکیان و تنوع بخشی به سبد غذایی خانوار در حال گسترش است.
بلدرچین پرنده کوچکی از خانواده قرقاولیان است که در 35 روزگی بالغ می شود و همین ویژگی پرورش این پرنده را قابل صرفه کرده است.
واحدهای پرورش بلدرچین به صورت زنجیره فعالیت دارند و عمدتا شامل سالن پرنده مادر، سالن پرورش بلدرچین گوشتی و بخش جوجه کشی هستند.
سالیانه 30 تن تخم بلدرچین در خراسان جنوبی تولید و بیشتر آنها داخل استان مصرف می شود.
خراسان جنوبی 6،2 درصد از کل ظرفیت بلدرچین کشور را داراست.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۴۰۴
کلمات کليدی: خراسان تایم , سرمایه‌گذاری , پرورش بلدرچین , اشتغال