به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، داریوش جهان پیما، روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیرجند، افزود: اعتبارات جذب شده برای واکسیناسیون این دام ها کافی نیست.
وی با قدردانی از مسئولان در تامین اعتبار کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام، عنوان کرد: در این راستا، مقرر شد یکهزار میلیارد ریال در اختیار سازمان دامپزشکی قرار گیرد در حالی که فقط برای کنترل یک نوع از بیماری باید یکهزار و 80 میلیارد ریال هزینه کنیم.
به گفته وی، تب کریمه کنگو در حال حاضر کنترل شده و بیشترین فعالیت دامپزشکی در حوزه ناقلین بیماری است اما تشخیص به موقع و آگاهی عمومی هم در این زمینه نقش قابل توجهی دارد.
وی تاکید کرد: برخوردار بودن از ملزومات کافی و مناسب در مواقع بحرانی بسیار مهم است، اگر در سال 94 واکسن کافی را در برابر بیماری تب برفکی در اختیار داشتیم شاید این بیماری جهش پیدا نمی کرد و به صنعت آسیب نمی زد.
وی اظهار کرد: در همین ارتباط با پیگیری های جدی نمایندگان مجلس در تامین بودجه خاص برای کنترل بیماری تب برفکی مساعدت هایی انجام شد که امیدواریم واکسن مورد نیاز را بتوانیم تهیه کنیم.
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی، تصریح کرد: ایران در بحث کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام بیشترین هزینه را در خاورمیانه می کند به همین سبب از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان مدیر منطقه ای برای کنترل بیماری های مشترک انتخاب شده است.
به گفته وی با توجه به اینکه تخصص، حرفه و علم کافی در زمینه مقابله بیماری ها در منطقه در اختیار کارشناسان دامپزشکی است کشور های زیادی همچون افغانستان مایل به عقد تفاهم نامه های متفاوت در حوزه های مختلف هستند که تاکنون تفاهم نامه های زیادی در این خصوص تنظیم شده است.
وی ادامه داد: در راستای تعهدات بین المللی سازمان دامپزشکی، سه طرح ریشه کنی آبله انسانی، طاعون گاوی و نشخوار کنندگان کوچک در دستور کار قرار گرفته که بر اساس پتانسیل های موجود امیدواریم بتوانیم در کنترل و ریشه کنی این بیماری ها مفید واقع شویم.
** آزمایشگاه تخصصی کنترل بیماری هاری در خراسان جنوبی راه اندازی می شود
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی گفت: نخستین آزمایشگاه تخصصی کنترل بیماری هاری شرق و جنوب شرق کشور در خراسان جنوبی راه اندازی می شود که این مهم نیازمند توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری است.
جهان پیما یادآور شد: بیماری هاری یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است و با اینکه در کشور نسبت به سایر کشور های منطقه تلفات کمتری داریم اما بسیار حایز اهمیت است.
وی بیان کرد: برای کنترل بیماری هاری، محدوده مرزی به تنهایی کفایت نمی کند و باید برای کنترل هر چه بهتر بیماری ها در سطح برون مرزی فعالیت کنیم و علت اصلی آن تردد وحوش از مرزهاست که سیکل وحشی بیماری ها را فعال می کند.
به گفته وی، این بیماری در کشور حالت طغیانی ندارد و از آنجایی که وضعیت این بیماری در کشور همسایه از جمله پاکستان حالت فوق العاده به خود گرفته و سالانه 35 هزار نفر فقط بر اثر عوارض همین بیماری جان خود را از دست می دهند فعالیت ما در مرز های ملی و فرا ملی بسیار ضروری است.
جهان پیما در ادامه با اشاره به اینکه دامپزشکی خراسان جنوبی همواره همانند مرزبانان بهداشتی منطقه ایفای نقش می کنند، افزود: آنچه در این سفر دریافتم این بود که آمار ارسالی از این استان در کنترل بیماری ها کاملا صحیح است.
وی بیان کرد: وجود انبارهای نگهداری واکسن و فعالیت افراد متخصص در نقاط صفر مرزی بیانگر این مهم است که این مرزبانان به خوبی توانسته اند در مقابل بیماری ها ایستادگی کنند.
وی در ادامه ضمن تبریک فرا رسیدن 17 مرداد روز خبرنگار، نقش خبرنگاران را همتراز با کارشناسان دامپزشکی در کنترل بیماری ها عنوان کرد و گفت: مهمترین راه جلوگیری و کنترل بیماری ها، آگاهی بخشی به موقع و درست آحاد جامعه است که خبرنگاران نقش مهمی را در این زمینه ایفا می کنند.