به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، داوود شهرکی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت (21 مرداد) روز حمایت از صنایع کوچک و متوسط افزود: این میزان در حوزه طرح های صنعتی در حال اجرای استان از قبیل فولاد قاینات، کک طبس، طلای نهبندان، فرآوری خاک هالی صنعتی و سنگ های تزیینی است.
وی گفت: با انجام این سرمایه گذاری های جدید در استان برای بیش از 2 هزار نفر در استان شغل ایجاد خواهد شد و فضای سرمایه گذاری استان در سال 96 مناسب خواهد بود.
وی بیان کرد: سال گذشته در قالب کارگروه رونق تولید به عنوان سیاست حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، 230 میلیارد تومان به واحدهای تولیدی استان پرداخت شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه 100 درصد این تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط استان اختصاص یافت گفت: در طرح رونق واحدهای تولیدی به عنوان یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی، اعتبار یادشده به واحدهای صنعتی و کشاورزی کوچک و متوسط پرداخت شد.
وی بیان کرد: امسال نیز بخشنامه جدید کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تهیه و به استان ها ابلاغ شده است و حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط با همان رویکرد سال گذشته در دستور کارگروه قرار دارد.
**واحدهای تولیدی در سامانه بهین یاب ثبت نام کنند
به گزارش ایرنا شهرکی اظهار کرد: در حالی که خراسان جنوبی از لحظ سرمایه گذاری در بخش صنعت در جایگاه بیست و پنجم قرار دارد اما از لحاظ جذب تسهیلات رونق تولید به نسبت مصوب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در جایگاه 13 کشور قرار گرفت.
وی عنوان کرد: در زمینه نگاه حمایتی ما از صنایع کوچک و متوسط همین بس که تمامی اعتبارات سازمان در حوزه صنایع کوچک و متوسط پرداخت شد، سه پروژه بزرگ استان در قالب پروژه مستقل تعریف شد که به زودی با استقرار دولت دوازدهم شاهد فعالیت آنها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه سال 96 نیز طرح رونق واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف تامین منابع مالی آنها ادامه دارد گفت: اکنون سامانه بهین یاب فعال است که متقاضیان می توانند با مراجعه به این سامانه بخش تامین مالی واحدها و تکمیل ثبت نام نسبت به تامین سرمایه در گردش و ثابت مورد نیاز واحد خود اقدام کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اضافه کرد: در قالب این طرح، بنگاه های تولیدی کوچک و متوسط که از بازار محصول مناسبی برخوردارند اما به دلیل تنگناهای مالی و نداشتن سرمایه در گردش تولید آنها متوقف یا با ظرفیت پایین فعالیت می کنند مورد حمایت قرار می گیرند.
شهرکی ادامه داد: طرح های تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد که دچار مشکلات مالی هستند نیز می توانند با ثبت نام در سامانه بهین یاب از تسهیلات طرح رونق برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه رونق بخش معدن در برنامه های حمایتی سال 96 اقتصاد مقاومتی قرار دارد افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از معادن در زمره معادن کوچک و در حیطه بنگاه های کوچک و متوسط قرار می گیرد، امسال مصوبه بخشودگی حقوق دولتی معادن سنگ به میزان حداقل 50 درصد ابلاغ شد.
وی گفت: در راستای حمایت از معدن کاران، رقم حقوق دولتی معدن کاران در سال 96 نسبت به سال 95 افزایش نداشت.
** فراخوان مزایده 200 محدوده معدنی
وی با تاکید بر تسهیل امور فعالیت های معدنی در استان بیان کرد: امروز 200 محدوده معدنی براساس فراخوان عمومی به مزایده گذاشته شد و برنامه ریزی شده تا بخشی از این معادن در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد و برای توسعه فعالیت های معدنی از این ظرفیت استفاده خواهد شد.
شهرکی با اشاره به فعالیت سامانه بهین یاب از ابتدای سال جاری تاکنون یادآور شد: در این مدت 23 ثبت نام جدید (47 واحد تولیدی) به مبلغ 140 میلیارد تومان، 16 طرح نیمه تمام به مبلغ 36 میلیارد تومان و 13 طرح جهاد کشاورزی به مبلغ 12 میلیارد تومان در این سامانه ثبت نام کرده اند.
وی ادامه داد: از 47 واحد تولیدی معرفی شده، 42 واحد مصوب و به بانک های عامل ارسال شده است، رقم مصوب کارگروه در طرح های بررسی شده معادل 57 میلیارد تومان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید بر اینکه بخش تجارت استان به شدت نیازمند حمایت و پشتیانی است عنوان کرد: به زودی بسته حمایتی در این زمینه ابلاغ می شود.
شهرکی یادآور شد: اکنون بحث صادرات گاز در بازارچه مرزی فراهم شده و امید است طی یک ماه آینده فرایند صادرات با هماهنگی مدیریت بازارچه های مرزی و مصوبات کارگروه ساماندهی مرز انجام و در مسیر اجرا قرار بگیرد.
**هدف گذاری خروج 900 میلیون دلار صادرات از بازارچه های مرزی
وی با بیان اینکه توسعه مسیر ورود و خروج مرز در حال انجام است افزود: هدف گذاری ما امسال 200 میلیون دلار صادرات از استان و 900 میلیون دلار خروجی کالا از استان به افغانستان پیش بینی شده است.
وی به بازارچه های تعطیل استان از جمله یزدان و دوکوهانه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در رابطه با واردات دام و صادرات مرغ به صورت یکطرفه از جانب استان مرز فعال شده و امید است مسئولان افغانستان نیز امکانات و ملزومات لازم برای استقرار در مرز دوکوهانه را مستقر کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان از اخذ موافقت اولیه برای بازگشایی یکطرفه مرز گلورده برای صادرات سیمان خبر داد و گفت: به محض اینکه تجار افغان آمادگی تحویل کالا از این مرز را داشته باشند استان هیچ محدودیتی در این زمینه برای خروج سیمان نخواهد داشت.
**افزایش سه برابری سرمایه گذاری در استان
شهرکی تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید در حوزه پروانه های صنعتی 22 درصد در تعداد، (300 درصد) سه برابر در سرمایه گذاری، 40 درصد در اشتغال پروانه های صنعتی و 25 درصد در حوزه ذخایر کشف شده رشد داشتیم.
وی گفت: همچنین در این مدت در زمینه مجوز پروانه های معدنی 53 درصد، سرمایه گذاری بیش از 2 برابر، تعداد پروانه صنفی 37 درصد افزایش یافت، پروانه تحقیق و توسعه که بخش ارتباط علمی با شرکت های دانش بنیان و واحدهای تولیدی است هشت فقره پروانه صادر شد که از رشد 2 برابری نسبت به سال های گذشته برخوردار بود.
وی به ساماندهی صنوف استان اشاره کرد و افزود: در این حوزه به ویژه در زمینه توسعه واحدهای آزاد پز در قالب مجتمع های نانوایی، فضای رقابتی ایجاد شد که علاوه بر افزایش تنوع و کیفیت نان، محدودیت پخت نان در استان وجود ندارد.