ظرفیتی برای اقتصاد مقاومتی؛
چرخ واحدهای راکد در خراسان جنوبی به حرکت درآمد
15 مرداد 1396 ساعت 23:30
با گشوده شدن قفل واحدهای تولیدی و صنعتی غیرفعال و بازگشت آنها به چرخه تولید، ظرفیتی جدید برای توسعه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی نه فقط در استان خراسان جنوبی که در کشور در حال رقم خوردن است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، روز یکشنبه تور خبری به مناسبت گرامیداشت روز حمایت از صنایع کوچک و متوسط (21 مرداد) با حضور رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی از سه واحد تولیدی شهرک صنعتی بیرجند برگزار شد.
**بازگشت بیش از 27 واحد تولیدی راکد و تعطیل به چرخه تولید
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی به خبرنگار ایرنا گفت: از سال 94 تاکنون تعداد 27 واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و راکد شده استان مجدد راه اندازی و وارد چرخه تولید شد.
عباس جرجانی گفت: سال 94 تعداد 17 واحد و سال 95 تعداد 10 واحد تولیدی استان با واگذاری به سرمایه گذار جدید و استفاده از تسهیلات طرح رونق واحدهای تولیدی مجدد راه اندازی شدند.
وی که علت تعطیلی این واحدهای تولیدی را مشکلاتی از جمله رکود بازار، مشکل نقدینگی، سرمایه در گردش و ... دانست، بیان کرد: برخی واحدهای تولیدی از طریق بانک سرمایه حمایت و مدیرعامل آنها نیز تغییر کرد و با مدیریت جدید مجددا آغاز به کار کردند.
وی عنوان کرد: امسال نیز 6 واحد صنعتی استان که به دلیل مشکلات مالی در اختیار بانک ها بوده است با شرایط ویژه به سرمایه گذاران جدید واگذار شد که 2 واحد آن هفته دولت مجدد راه اندازی خواهد شد.
وی بهمن ماه سال 95 در گفت و گو با ایرنا گفته بود: در حال حاضر 348 واحد تولیدی در استان وجود دارد که 80 واحد تولیدی (23 درصد) در مجموعه شهرک صنعتی استان تعطیل است.
مدیرعامل شرکت خوش نصیب تجارت « آشیناپلاست » نیز در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران افزود: این شرکت تولیدی نایلون و نایلکس با سرمایه گذاری خصوصی راه اندازی شد.
عبدالعزیز ریگی با بیان اینکه 90 درصد محصول تولیدی به کشورهای افغانستان و پاکستان صادر می شود گفت: ظرفیت این واحد تولیدی 120 تن در ماه است اما اکنون با 30 درصد ظرفیت مشغول فعالیت هستیم.
وی بیان کرد: این شرکت را در شرایط ورشکستگی تحویل گرفتیم و بیش از یک میلیارد و 400 میلیون تومان سرمایه گذاری شده که امید است با توجه به تاکیداتی که در حوزه صادرات مطرح است بتوانیم میزان صادرات را افزایش دهیم.
به گفته وی، این واحد تولیدی فعالیت خود را از چهار سال گذشته با اشتغال 30 نفر در استان آغاز کرد اما اکنون به دلیل شرایط رکود بازار، تحریم های موجود و کاهش ظرفیت تولید با اشتغال هشت نفر ادامه می دهد.
این فعال اقتصادی یادآور شد: تاکنون حمایت خاصی از این واحد صنعتی نشده است، بدهی معوقات بانکی از عمده مشکلات این واحد است که انتظار می رود با همکاری و حمایت مسئولان شرایط بهتری برای رونق تولید فراهم شود.
وی تصریح کرد: با توجه به موقعیت صادراتی خراسان جنوبی اگر حمایت مناسبی از بخش تولید و صنعت استان انجام شود بدون شک خراسان جنوبی از استان های موفق در حوزه صادرات خواهد بود.
مدیرعامل شرکت خوش نصیب تجارت افزود: دسترسی به آبهای آزاد و همجواری با استان های پاکستان و افغانستان از جمله پتانسیل های این استان است که باید در حوزه صادرات به درستی از این ظرفیت استفاده شود.
ریگی تسهیلات اولیه مورد نیاز این واحد تولیدی را 500 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: ماهانه 20 تن محصول معدل 100 میلیون تومان از طریق بازارچه های ماهیرود، دوکوهانه، میرجاوه و کوهک سراوان به کشورهای همسایه صادر می شود.
وی مالیات و بیمه را از دیگر مشکلات این واحد تولیدی دانست و گفت: در حال حاضر هیچگونه حمایتی در زمینه بیمه انجام نمی شود و 100 در صد بیمه باید توسط واحد پرداخت شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی در ارتباط با این واحد تولیدی اظهار کرد: این واحد تولیدی در سال 86 تسهیلات دریافت کرده است اما با خط های محدود آغاز به کار کرد و سال 92 تعطیل شد.
جرجانی گفت: سرمایه گذار جدید سال 92 با افزایش محصولات جدید آغاز به کار کرد و با توجه به روابطی که با کشورهای افغانستان و پاکستان داشت بازار صادراتی مناسبی برای این واحد به وجود آورد.
در دومین بازدید که از شرکت سیمین پلاست ایرانیان به عنوان تولیدکننده انواع پوشش های دیوار، سقف کاذب، قرنیز و نبشی انجام شد، مدیر این شرکت گفت: سرمایه گذار اولیه این واحد تولیدی سال 88 با همکاری یک هیات چینی شروع به کار کرد اما پس از 2 ماه فعالیت موفق به راه اندازی واحد نشدند و ما در اسفندماه 95 با اتکا به دانش داخلی توانستیم این واحد را راه اندازی کنیم.
یوسفی گفت: در حال حاضر 95 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این واحد همکاری دارند که با طرح توسعه ای تا پایان امسال به 120 نفر افزایش می یابد.
** تامین مواد اولیه مشکل اصلی واحدهای تولیدی
وی تامین مواد اولیه را از مشکلات این واحد تولیدی دانست و عنوان کرد: این واحد تولیدی علاوه بر این موضوع، با مشکل خاصی مواجه نیست، اکثر صنایع مشکل تامین مواد اولیه دارند.
وی میزان تولید ماهانه این واحد تولیدی را 40 هزار متر عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه این صنعت برای نخستین بار در خراسان جنوبی راه اندازی شد لذا نیاز داخل استان و استان های همجوار تامین می شود.
مدیر شرکت سیمین پلاست ایرانیان با بیان اینکه اکنون هیچگونه صادراتی در این کارخانه انجام نمی شود یادآور شد: برای صادرات محصول به افغانستان رایزنی های لازم انجام شده و به زودی صادرات انجام خواهد شد.
یوسفی افزود: آورده ما 2 میلیارد و 500 میلیون تومان بود و حدود چهار میلیارد تومان برای طرح توسعه کارخانه نیاز است.
وی ادامه داد: تاکنون شرکت ما درخواست کمک از هیچگونه نهادی نداشته اما مسئولان اعلام حمایت کرده اند.
وی بادآور شد: در حال حاضر 55 درصد تولید این واحد در استان های همجواز از جمله خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، یزد و .. .توزیع می شود و محصول این شرکت از سوی استان های مجاور با استقبال خوبی مواجه بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی درباره کارخانه مذکور گفت: سرمایه گذاران شرکت سیمین پلاست بر اساس دانش فنی خود قرار است طرح توسعه اجرا کنند و اگر نیاز به حمایت ما داشته باشند حمایت خواهند شد.
** تشکیل تعاونی تامین مواد پتروشیمی
جرجانی از تشکیل تعاونی تامین مواد پتروشیمی در استان خبر داد و گفت: با ایجاد این شرکت تعاونی مواد اولیه راحت تر و با تخفیف بیشتر در اختیار واحدهای تولیدی قرار خواهد گرفت.
شرکت لبنیات قهستان سومین واحد صنعتی بود که خبرنگاران امروز از آن بازدید کردند.
مدیرعامل شرکت لبنیات قهستان گفت: این کارخانه از سال 84 آغاز به کار کرد و با توجه به شرایط رکود تولید در چند سال گذشته با مشکلاتی از جمله سرمایه در گردش مواجه شد.
علی محمدی گفت: با تزریق سرمایه در گردش با حضور مالک جدید و مشارکت سرمایه گذار قبلی عملا فعالیت این واحد تولیدی از اردیبهشت ماه امسال آغاز به کار کرد.
وی راه اندازی صنایع تبدیلی را محرکی برای فعالیت سایر صنایع دانست و افزود: مادامی که ما تولید مناسبی داشته باشیم دامدار نیز با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به افزایش تولید اقدام می کند.
** جای خالی صنعت محصولات لبنی در خراسان جنوبی
وی با تاکید بر اینکه جای یک صنعت قوی محصولات لبنی در استان خالی است اظهار کرد: امید است با فعالیت این واحد صنعتی گام های استواری در استان برداشته شود و محصولات در خور استان تولید شود.
این مسئول بیان کرد: اگر بحث های حمایتی از جمله سرمایه در گردش به درستی انجام شود به راحتی زمینه های صادرات به سایر کشورهای همسایه فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هر شیفت کاری ظرفیت اشتغال 20 نفر را دارد اما اکنون یک شیفت کاری با اشتغال 15 نفر فعال است، با فعالیت هر سه شیفت روزانه 120 تن شیر فراوری خواهد شد.
وی سرمایه گذاری اولیه این واحد صنعتی را 6 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: سرمایه در گردش ما در سال 2 میلیارد تومان خواهد بود و این مهم نیازمند حمایت ویژه مسئولان است اما با تسهیلات 25 درصد قطعا قادر به ادامه کار نخواهیم بود.
وی اضافه کرد: برنامه خوبی برای ارتقای این واحد لبنی پیش بینی شده است اما در چندماه گذشته درگیر دریافت مجوزها بودیم و هیچگونه تسهیلاتی دریافت نکرده ایم.
کد مطلب: 7444
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/7444/چرخ-واحدهای-راکد-خراسان-جنوبی-حرکت-درآمد