دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۳
آیت الله عبادی:

حوزه های علمیه باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشند

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی گفت: باید سرمایه‌گذاری بزرگی روی حوزه‌های علمیه صورت گیرد، کمبودها باید در حوزه‌های علمیه جایگزین شود و حوزه به حدی برسد که بتواند پاسخ نیازهای جامعه را بدهد.
حوزه های علمیه باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام سیدعلیرضا عبادی، امروز(16 مرداد)، در مراسم تکریم و معارفه مدیر حوزه علمیه خراسان‌جنوبی اظهار کرد: علم فریضه است و دین امر به وجوب است.
وی با بیان اینکه فریضه بودن علم یک ضرورت است، افزود: فراگیری علم ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است چون خلقت انسان به این شکل است در حالیکه بقیه موجودات سیری که از مبدأ تا مقصد دارند، در نظام طبیعت یا در نظام غریضه انجام می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با بیان اینکه انسان جز با علم هیچ چیز نمی‌داند، اظهار کرد: هیچ فردی زمانی که از مادر زاده می‌شود، با زبان فارسی، ترک، عرب و بلوچ متولد نمی‌شود و باید این زبان‌ها را یاد بگیرد.
عبادی با بیان اینکه اگر فردی نباشد که به انسان این زبان‌ها را  یاد دهد، حرف زدن را نمی‌آموزد، تصریح کرد: در تمام امور حتی در تکنیک و صنعت نیز همینطور است.
وی بیان کرد: انسان در سیر مبدأ تا مقصد به انواع امور نامتناهی نیاز دارد و تمام این امور را باید از راه علم کسب کند.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با بیان اینکه جایگاه علم دین با سایر علوم متفاوت است، افزود: تمام علوم در جای خود به صورت عینی یا کفایی لازم است اما جایگاه علم دین یک جایگاه ویژه است.
عبادی ادامه داد: تمام علوم عالم اگر در یک مجموعه فرض شود، از نظر ارزش به دو بخش تقسیم می‌شود، یک بخش علومی است که عمل به آن ارزش حیاتی دارد که اگر نباشد انسان نمی‌تواند زندگی کند.
وی با بیان اینکه بقیه علوم نیز ارزش رفاهی دارد که انسان به وسیله آن در رفاه زندگی می‌کند، اظهار کرد: بالاترین ارزش را آن بخشی از علوم دارند که دارای ارزش حیاتی هستند و نتیجه آن حفظ حیات انسان است.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با بیان اینکه باید نرخ حیات را تعیین کنیم تا درک کنیم که ارزش حیاتی تا چه میزان ارزش دارد، افزود: امروز در دنیا انسان‌ها را از میانمار گرفته تا نیجریه می‌کشند و صدای هیچ فردی نیز درنمی‌آید. 
عبادی بیان کرد: دین و علم دین ارزش انسان، حیات و نتیجتاً نرخ تمام علوم را مشخص می‌کند. 
وی با بیان اینکه تمام علوم منهای علم دین ارزشی ندارد، تصریح کرد: از دیدگاه دین که کمال و سیر الی الله است، مسائل رفاهی خود را می‌بازد.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: با توجه به آیه( لقد خلقنا الانسان فی کبد)، سختی‌ها، انسان را می‌سازد، مسائل حیاتی نیز در دیدگاه دین و علم دین انسان را از حیات حیوانی به حیات طیبه انسانی و الهی می‌کشاند.
عبادی با بیان اینکه علم دین در سخت‌ترین حالات و شدیدترین شرایط، ارزش خود را حفظ می‌کند، افزود: امام حسین (ع) هرچه به ظهر عاشورا نزدیک می‌شد دل آراتر می‌شد.
وی با بیان اینکه  جایگاه علم دین و حوزه‌های علمیه این است، اظهار کرد:  امروزه کمبودی که در دنیا وجود دارد، کمبود دانش‌ها و تکنیک‌ها نیست بلکه کمبود دین است.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی بیان کرد: دلیل اینکه امروز تمام دنیا برای بشر به شکل زندان درآمده، کمبود علم دین است.
عبادی با بیان اینکه هر علمی باید در راستای علم دین جهت پیدا کند، افزود: بالاترین مقام برای آن فردی است که علم دین را فراگیرد و آن را به اجرا درآورد.
وی با بیان اینکه تمام انبیاء برای این آمده‌اند که نتیجه نهایی آن( لیقوم الناس بالقسط) است، تصریح کرد:  طبعاً باید سرمایه‌گذاری بزرگی روی حوزه‌های علمیه صورت گیرد، کمبودها باید در حوزه‌های علمیه جایگزین شود و حوزه به حدی برسد که بتواند پاسخ نیازهای جامعه را بدهد.
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی بیان کرد: حجت‌الاسلام مشرفی، در مدت پنج سال مدیریت حوزه علمیه خراسان‌جنوبی، با علم، تدبیر، تقوا، اخلاق و سجیه‌های مطلوب تلاش فراوان کردند که جای تشکر دارد.
عبادی با بیان اینکه مدیریت در هر مکانی باید تحول پیدا کند و پست‌ها زمانی که جابه‌جا می‌شود، نوآوری دارد، یادآور شد: حجت‌الاسلام نصیرایی، نیز بومی استان هستند و تجربه کاری در همین انتصاب را داشتند که از تدبیر حوزه علمیه خراسان تشکر می‌کنیم.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۴۶۴
کلمات کليدی: خراسان تایم , جامعه , حوزه علمیه