به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، موسی سلیمانی امروز (18 مردادماه) در جمع خبرنگاران اظهارکرد: ضرورت اجرای آبیاری نوین با توجه به خشکسالیهای اخیر و بروز کم آبی اجرای طرحهای آبیاری نوین و مدرن برای حفاظت از منابع آبی ضروری است.
سلیمانی یادآور شد: اجرای سامانههای نوین آبیاری در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و صرفهجویی در مصرف آب، افزایش راندمان آبیاری، مکانیزه کردن فرآیند آبیاری و کاهش هزینههای کارگری است.
وی بیان کرد: سهم بلاعوض دولت برای اجرای طرحهای آبیاری کم فشار به ازای هر هکتار ۳۲ میلیون ریال بودجه بلاعوض دولتی پرداخت میکند.
مدیرجهادکشاورزی سرایان با اشاره به روش اجرای آبیاری کم فشار اضافه کرد: در روش آبیاری کم فشار آب از محل چاه موتور توسط لوله به زمینهای کشاورزی منتقل میشود.
وی اظهارکرد: مهمترین مزیت آبیاری کم فشار، کاهش هدر رفت آب به میزان ۳۵ درصد است که با جلوگیری از تبخیر آب و بازگشت آب به زمین انجام میشود.
وی افزود: ۳۵ طرح آبیاری کم فشار در سطح 1076 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سرایان در دست اجرا قرار دارد.
سلیمانی ادامه داد: کل اعتبار اجرایی این پروژهها 49 میلیارد و 12 میلیون ریال است که ۳۴ میلیارد و ۴۳۲ میلیون ریال سهم بلاعوض دولتی و 14میلیارد و 580 میلیون ریال سهم مشارکت بهره برداران بوده که هزینه شده است.
وی اضافه کرد: آغاز عملیات اجرایی از اواخر سال ۹۵ آغاز و تاکنون بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بوده است.
وی با اشاره به اینکه پایان عملیات اجرایی تا اواخر شهریور ماه عملیات اجرایی به پایان میرسد ، گفت: بهرهبرداری از این طرحها در بالا رفتن راندمان آبیاری منطقه کمک شایانی خواهد داشت و ۳۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود.
وی تاکید کرد: بهره برداری از این طرحها بیش از ۹۶۷ خانوار بهره بردار از خدمات این طرحها بهرهمند خواهند شد و بیش از ۳۶۰۰ نفر بهرهبردار از مزایای این طرحها برخوردار خواهند شد.
سلیمانی در پایان یادآور شد: مدیریت جهاد کشاورزی سرایان آمادگی لازم برای پذیرش و اجرای طرحهای جدید سامانههای نوین آبیاری با یارانه دولتی بدون هیچ محدودیتی را دارد و از کشاورزان درخواست میشود برای بهرهمندی از اعتبارات بلاعوض و اجرای طرحهای نوین آبیاری به مراکز جهادکشاورزی مراجعه کنند.
کلمات کليدی: خراسانتایم , کشاورزی , آبیاری