تولید و کشت خارشتر در خراسانجنوبی برای نخستین بار در کشور
21 مرداد 1396 ساعت 19:17
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران با اشاره به تولید و کشت خارشتر در خراسانجنوبی، گفت: تکنولوژی این بذر کاملا بومی است و برای نخستین بار در خراسانجنوبی انجام شده است .
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سینا سرحدی صبح امروز (21 مرداد ماه) در مراسم بازدید از اراضی توليد و كشت خارشتر در خراسانجنوبی با اشاره به اینکه تولید و کشت خارشتر از جمله پتانسیلهای استان است، گفت: شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران در سال 94 در خراسانجنوبی فعالیت اولیه خود را روی گیاه خارشتر شروع کرد .
وی ادامه داد: اقدامات لازم در زمینه کشت خارشتر از سال 94 در واحد موسویه از واحدهای تحتپوشش شرکت آغاز شد .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران افزود: خراسانجنوبی جزو استانهای برتر در بحث گیاهان دارویی است که با دارا بودن گونههای مختلف گیاهان دارویی پتانسیل بالایی در زمینه تولید و فرآوری این محصولات را دارا است .
سرحدی گفت: در ابتدای فعالیت محدودیتهایی در بحث تولید بذر و فرآوری داشتیم که با پیگیریهای انجام شده توانستیم به تکنیکهایی برسیم که برای نخستین بار در کشور موفق به عرضه بذر تولیدی خارشتر شدیم .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران افزود: مزرعه خارشتر با اهداف تولید گیاه دارویی خارشتر، صنایعدستی پرورش زنبور عسل کاشته شده است .
سرحدی گفت: رویش بذر یکی از مشکلات برای کاشت خارشتر بود و برای اینکه به فرمول کاشت و فرآوری مسلط شویم مطالعات زیادی انجام شد .
وی ادامه داد: پس از انجام مطالعات و نتیجهگیری کشت بذر آغاز شد و در حال حاضر نخستین قرار داد برای توسعه گیاه خارشتر با کرمان بسته شده و درخواست دوم نیز از طرف استان فارس بوده است .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران اظهارکرد: تکنولوژی این بذر کاملا بومی است و برای نخستین بار در خراسانجنوبی انجام شده است .
سرحدی گفت: گیاه خارشتر بسیاری قوی و ماندگار است و تاکنون 50 هکتار عملیاتی شده و بذرگیری شروع شده و در حال توسعه تولید و کشت این گیاه در جلگهماژان و سربیشه هستیم .
وی ادامه داد: در حال حاضر 6 هزار هکتار برنامه اولیه تامین بذر است که با استان کرمان قرارداد بستهایم .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران افزود: 30 میلیون تومان تاکنون برای توليد و كشت خارشتر هزینه شده و پیشبینیمیشود در مجموع 100 میلیون تومان مورد نیاز باشد .
هاشم ولیپورمطلق، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: مصرف گیاه خارشتر برای مناطق بیابانی و نیمهبیابانی است و هدف از کشت این گیاه بهبود وضعیت داخلی کشور است .
وی ادامه داد: تولید و کشت خارشتر کار جدیدی است که در سال 94 آغاز شد و در ابتدا کار مطالعاتی و سپس کشت خارشتر انجام شد که کاری منحصر به فرد و خاص در کشور است .
کد مطلب: 7608
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/7608/تولید-کشت-خارشتر-خراسان-جنوبی-نخستین-بار-کشور