بدهی 40 هزار میلیارد ریالی بیمه ها به شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی
21 مرداد 1396 ساعت 20:55
رئیس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شرکت های بیمه حدود 40 هزار میلیارد ریال به شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی بدهی دارند و یکسال مطالبات آنها پرداخت نشده است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، رسول دیناروند روز شنبه در حاشیه نشست هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: این بدهی شامل زنجیره ای از بدهی ها از جمله بدهی بیمه به مراکز درمانی و دارویی، خرید تجهیزات پزشکی و شرکت های توزیع کننده است.
وی با بیان اینکه پرداخت نشدن بدهی بیمه ممکن است زنجیره تامین دارو و تجهیزات پزشکی را دچار خدشه کند، گفت: حدود یکسال از مطالبات شرکت ها پرداخت نشده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر ابلاغ بخشنامه استفاده از دفترچه های بیمه سلامت تنها در مراکز دولتی، اظهار کرد: دولت وقتی می خواهد خدمتی رایگان کند باید اعتبار آن را نیز تامین کند.
به گزارش ایرنا دیناروند با بیان اینکه 11 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند، افزود: سرانه هزینه های بیمه سلامت باید تامین شود لذا بخشنامه یاد شده فعلا متوقف شد و نیاز به اصلاحات دارد.
وی با تاکید بر اینکه با اجرای این بخشنامه خطری متوجه کسی نمی شود، عنوان کرد: افراد فاقد بیمه اکنون می توانند با استفاده از دفترچه بیمه سلامت از خدمات مراکز دولتی، بهداشتی درمانی برخوردار شوند.
** 80 درصد خدمات درمانی بستری توسط دولت ارایه می شود
وی یادآور شد: در کشور 80 درصد خدمات درمانی بستری توسط دولت ارایه می شود و کسی از خدمات بهداشتی درمانی محروم نخواهد شد، تا اجرای این طرح فاصله زیادی است اما ممکن است اجرایی شود.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه به وضعیت قاچاق دارو در ایران اشاره کرد و گفت: در این زمینه ایران با زیر پنج درصد قاچاق دارو جزو کشورهای با قاچاق کم محسوب می شود.
دیناروند عمده بازار دارویی کشور را رسمی عنوان کرد و تاکید کرد: بیش از 150 هزار میلیارد ریال بازار دارویی ایران در سال 95 بود که 70درصد آن از نظر ارزشی تولید داخل و مابقی وارداتی بود.
** تولید 97 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل
وی ادامه داد: داروهای داخلی در 100 کارخانه دارویی تولید و نیاز مردم را تامین می کند، از نظر کمی 97 درصد داروی مورد نیاز کشور در ایران تولید می شود.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه توسعه استان های مرزی و محروم جزو اولویت های دولت است، بیان کرد: وزارت بهداشت دستگاهی با وظایف متعدد است و در حوزه سلامت خدمات ارایه می دهد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، توسعه دانشگاه های علوم پزشکی را گامی برای توسعه استان ها دانست و افزود: دانشگاه علوم پزشکی در حوزه داروسازی حتی به اشتغال فراتر از آموزش عالی هم کمک خواهد کرد.
دیناروند اضافه کرد: در دانشکده های داروسازی بحث های تحقیق، توسعه، تاسیس شرکت های دانش بنیان، ورود به عرصه مرکز رشد و صنایع کوچک در حوزه گیاهان دارویی و ... می تواند پا بگیرد.
وی بیان کرد: در استان هایی که دانشکده داروسازی راه اندازی شد در کنار آن کارخانه های داروسازی نیز ایجاد و رونق گرفت، چون محققان و اعضای هیات علمی وارد عرصه فناوری می شوند.
وی عنوان کرد: در سازمان غذا و دارو، هم توسعه زیرساخت های مربوط به کنترل و نظارت در حوزه دارویی و لوازم پزشکی و هم در حوزه لوازم آرایشی در اولویت قرار دارد.
وی تاکید کرد: اولویت وزارت بهداشت در چهار سال گذشته توجه به استان های محروم بوده است، در چارچوب سیاست های این وزارت اقدامات زیادی صورت گرفت.
کد مطلب: 7619