محلول پاشی 70 هکتار از باغات زرشک درمیان

25 مرداد 1396 ساعت 18:54

مدیر جهادکشاورزی درمیان از محلول پاشی 70 هکتار از باغات زرشک شهرستان درمیان خبرداد.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان احمدی اظهارکرد: محلول پاشی 70 هکتار از باغات زرشک شهرستان با کود فونیکس روت انجام گرفته است.
وی افزود: با توجه به قلیایی بودن خاک منطقه که امکان جذب بسیاری از عناصر مورد نیاز گیاه در آن کاهش می‌یابد، محول پاشی درختان پس از بستن میوه تا یکماه قبل از برداشت محصول با استفاده از کودهای ماکرو و ریزمغذی توصیه می‌شود.
مدیر جهادکشاورزی درمیان ادامه داد: محلول پاشی در صورت نیاز می‌تواند با فاصله یک دور آبیاری تا سه نوبت تکرار شود.
ضیائیان احمدی تصریح کرد: شهرستان درمیان با بیش از 2800 هکتار باغات زرشک از تولید کنندگان عمده این محصول بوده و با توجه به ترویج تغذیه گیاهان از طریق برگ بسیاری از باغداران با استفاده از کودهای توصیه شده اقدام به محلول پاشی می‌کنند.  
وی با اشاره به نکات مهم در زمان محلول پاشی بیان کرد: در صورت محلول پاشی با کودهای ریزمغذی درختان از نظر عناصر پرنیاز (ازت، فسفر و پتاسیم) دچار کمبود نباشند و تنها زمانی محلول پاشی عناصر ریزمغذی می‌تواند روی عملکرد و کیفیت میوه موثر واقع شود که نیاز غذایی درختان به عناصر اصلی و پرنیاز برطرف شده باشد. 
مدیر جهادکشاورزی درمیان یادآور شد: در هنگام محلول پاشی درخت تشنه نباشد و محلول پاشی باید تا چند روز پس از آبیاری انجام شود.
ضیائیان احمدی اضافه کرد: محلول پاشی باید در هوای خنک صبح زود و یا عصر انجام شود تا کارایی جذب عناصر توسط برگ‌ها بیشتر بوده و سوختگی برگ ایجاد نشود. 
وی یادآور شد: هر چه برگ درختان جوان تر باشد کارایی جذب عناصر غذایی بوسیله برگ بیشتر خواهد بود.
مدیر جهادکشاورزی درمیان ادامه داد: غلظت محلول مورد استفاده بسیار مهم بوده و باید مطابق با توصیه‌های کارشناسان تنظیم شود چراکه غلیظ بودن محلول علاوه بر گرفتگی نازل‌ها، موجب سوختن برگ‌ها می‌شود.
ضیائیان احمدی افزود: منظور از غلظت پنج در هزار این است که 5 لیتر یا کیلوگرم از کود میکرو در هزار لیتر آب برای مصرف در یک هکتار از باغ استفاده شود و اگر در مساحت کمتری مثلا نیم هکتار پاشیده شود مثل این است که غلظت دو برابر شده است. 
وی ادامه داد: سمپاش مورد استفاده باید قدرت پودر کردن محلول را داشته باشد تا کود به صورت قطرات بسیار ریز بروی برگ‌ها پاشیده شود.
مدیر جهادکشاورزی درمیان خاطرنشان کرد: بهتر است انجام محلولپاشی با توجه به نتایج آزمایش برگ در سال گذشته و تاریخچه باغ صورت گیرد تا تعادل عناصر گیاهی در گیاه بهم نخورده و نتیجه مطلوب حاصل شود. 


کد مطلب: 7727

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/7727/محلول-پاشی-70-هکتار-باغات-زرشک-درمیان

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir