چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۷

رونق اقتصادی بازار گوشت خراسان‌جنوبی با پرورش بز "سانن"

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: با پرورش بز سانن در استان و بخصوص شهرستان درمیان می‌توان رونق اقتصادی بازار گوشت را شاهد بود.
رونق اقتصادی بازار گوشت خراسان‌جنوبی با پرورش بز "سانن"
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، هاشم ولی پور مطلق اظهارکرد: بزسانن بز باهدف افزایش تولید شیر و گوشت نگهداری می‌شود و چندقلویی در این بزها 70 تا 80 درصد است.
وی افزود: با پرورش بزهای سانن نه تنها می‌توان به آینده دام امیدوار بود، چراکه این امر در اقتصاد استان نیز تأثیر می‌گذارد.
رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه خاستگاه نژاد بزسانن کشور فرانسه است، تصریح کرد: از ویژگی‌های برجسته این نژاد، سازگاری بالا با رژیم‌های خوراکی گوناگون و اقلیم‌های متفاوت از جمله مناطق کوهستانی و دشت است.
وی بیان کرد: بزهای سانن از نظر بدنی اصطلاحا توپٌر و مستحکم هستند که قابلیت بالایی در تولید شیر دارند و سطح بدن این بزها پوشیده از موهای کوتاه ابریشم مانند و بدن به طور یکنواخت سفید است.
رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: سینه عمیق، پهن و کشیده به این نژاد "ظرفیت سینه‌ای " عظیمی بخشیده است. شانه‌های پهن و با اتصالات خوب همراه با جدوگاهِ بسته و گوشتی از دیگر برتری‌های آناتومیک بزهای سانن است.
ولی پور مطلق اضافه کرد: پاهای قدرتمند و در عین حال ظریف، شیوه راه رفتن این حیوان را دلپذیر کرده و اتصالات پستانی بسیار مناسب و در بخش بالای پستان پهن شده است.
وی با اشاره به مزیت‌های این بز گفت: تولید شیر بالا همراه با ویژگی‌هایی مانند عادت پذیری سریع با محیط، قناعت در مصرف خوراک، درصد دوقلوزایی بالا، توانایی سازگاری نژادی این بز بسیار قابل توجه است.
رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: آنها بدون هیچ توجهی با نژادهای بومی ترکیب می‌شوند و نژاد دورگه پایدار بوجود می‌آورند.
ولی پور مطلق یادآور شد: تعداد قابل ملاحضه‌ای بز سانن بصورت سنتی درسطح شهرستان درمیان پرورش می‌یابد، بصورت پرورش صنعتی در حال حاضر یک نفر پیگیر کارهای صدور پروانه است.
وی یادآور شد: با اطلاع‌رسانی مزیت‌های این نوع نژاد نسبت به دیگر نژادها و صرفه اقتصادی آن نسبت به سایر بزهای بومی منطقه در راستای افزایش این بز تلاش می‌شود.
رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: محصولات تولید شده از شیر بز به دلیل طعم و ویژگی‌های خاص و تاثیر این محصول بر سلامت افراد جامعه با وجود مواد مغذی، قیمت بالاتری نسبت به محصولات مشابه داشته و بازار خوبی در استان دارد.
ولی پور مطلق ادامه داد: می‌توان با برنامه‌ریزی درست و کارشناسی شده بازار جدیدی را با ثبت برند خاص در استان ثبت کرد که در نهایت سود آن عاید دامدار می‌شود.
وی بیان کرد: درصورت ابلاغ تسهیلات برای واحدهای پرورش دام می‌توان اشخاص را برای دریافت تسهیلات معرفی کرد.
رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: بطور کلی میزان تولیدی کل گوشت قرمز در شهرستان درمیان در سال گذشته 1055 تن بوده است. 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۷۳۲
کلمات کليدی: خراسان تایم , گوشت قرمز , دام