شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۴

آمادگی مواجهه با تعارضات؛ سدی در برابر طلاق

این کارشناس ارشد روانشناسی در بیرجند گفت: اگر جوانان آمادگي مواجهه با تعارضات را نداشته باشند، زندگي مشترک موفقي را تجربه نمی‌کنند و در معرض آسيب‌هاي بعدي و طلاق قرار می‌گیرند.‌
آمادگی مواجهه با تعارضات؛ سدی در برابر طلاق
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، عاطفه افشاری گفت: ازدواج به عنوان يکي از مهم‌ترين موضوعات خانوادگي بايد در قالب و چارچوب خاص خود قرار گيرد و اين که زمانه تغيير کرده و جوانان اين دوره و زمانه با گذشته بسيار فرق کرده‌اند پاسخ منطقي و قابل قبولي نیست.
وی ادامه داد: جوانان امروزه درست در همان خانواده‌هايي رشد و پرورش يافته‌اند که جوانان سال‌هاي قبل بزرگ شده‌اند و تنها به سبب پيشرفت فناوري و گسترده شدن دامنه ارتباطات نباید جوانان را به حال خود گذاشت تا شريک زندگيشان را انتخاب کنند.
این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: بعضي از خانواده‌ها به دليل اینکه که جوانان هر کسي را که خودش انتخاب کند مي‌پذيرد و اگر ما کسي را انتخاب کنيم مشکلات بعدي‌اش هم گريبان ما می‌شود در راهنمایی برای انتخاب شریک زندگی فرزندان خود کوتاهي مي‌کنند.
افشاری گفت: پدر و مادر بايد همراه و مشاور جوان باشند و با استدلال و منطق وي را قانع کنند که انتخابش درست يا نادرست است و بي گمان جوان نيز آن را می‌پذیرد.
وی با اشاره به اینکه ازدواج مقدمه تشکيل خانواده است، تصریح کرد: با ازدواج دو زوج جوان، پايه‌هاي خانواده شکل مي‌گیرد.
این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: زمانی که رابطه زوجین رابطه سالم و برپايه اصول صحيح شکل گیرد خانواده رو به کمال مي‌رود و از اين رو جوان بايد معناي خانواده را بداند نه اين که فقط از نظر عاطفي و روحي با فرد موردنظر خود مشترکاتي داشته باشد.
افشاری با اشاره به اینکه زمانی که دختر و پسر ازدواج مي‌کنند، با فضاي جديد خانواده‌هاي يکديگر روبه‌رو مي‌شوند، تصریح کرد: پسر يا دختر در خانواده‌هايي متفاوت رشد کرده‌اند و ويژگي‌هاي آن خانواده را دارند و زمانی که آشنايي انجام می‌شود در کنار اشتراکات، بي گمان تفاوت‌هايي را مشاهده می‌کنند.
وی اظهارکرد: اگر جوانان آمادگي مواجهه با تعارضات را نداشته باشند، زندگي مشترک موفقي را تجربه نمی‌کنند و در معرض آسيب‌هاي بعدي و طلاق قرار می‌گیرند.
این کارشناس ارشد روانشناسی گفت: نگاهي به آمارهاي طلاق و بررسي علل و عوامل اين پديده در جامعه کنوني ما نشان مي‌دهد ازدواج‌هايي که در آن دختر و پسر پيوند مستحکمي با خانواده طرفين پيدا نکردند بيشتر در معرض آسيب و طلاق است.
افشاری با اشاره به اینکه قواعد و آداب و رسوم و ويژگي‌هاي خاص، خانواده‌ها را از هم متمايز مي‌کند، تصریح کرد: وقتي ازدواج دو نفر بدون توجه به اين قواعد انجام شود، طبيعي است ازدواج آسيب‌پذير است.
وی ادامه داد: خانواده‌ها بايد در بستر مشترکات مهمي که با هم دارند تصميم به پيوند ازدواج فرزندانشان بگيرند اما گاهي اوقات پسر يا دختر نسبت به هم علاقه عاطفي پيدا مي‌کنند و ازدواج خود را بي نياز از مشورت و هماهنگي با خانواده‌ها مي‌دانند.
این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: دختر و پسر اغلب خارج از چارچوب خانواده عمل مي‌کنند و با چانه‌زني، تصميم خود را براي ازدواج با يک فرد خاص اعلام و برخواسته خود پافشاري مي‌کنند. در چنين مواردي والدين بر اساس هنجارها و تفاوت ديدگاه‌هايي که با جوان دارند، اغلب مخالفت مي‌کنند و از سويي احساس مي‌کنند ثمره تلاششان در زندگي از بين مي‌رود.
افشاری اظهارکرد: مجموعه افکار، ايده‌ها، مصلحت‌ها و تجربيات متفاوت باعث مي‌شود اغلب خانواده‌ها در برابر خواسته جوانان مقاومت کنند و تن به درخواست‌هاي آنان ندهند. اما مشکلي که هم اکنون در جامعه مشهود است، وجود موارد قابل توجهي از ازدواج‌ها خارج از فضاي مشورت و توافق و همراهي خانواده‌ها است.
وی خاطرنشان کرد: پس از فروکش کردن احساسات عاطفي و هيجاني، عشاق ديروز تبديل به کينه توزان امروز مي‌شوند
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۸۴۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آسیب , طلاق