يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۴۳

پیش‌بینی جمع‌آوری ۳۰۰ میلیارد تومان زکات/ ۶۰ درصد زکات پرداختی صرف معیشت فقرای همان منطقه می‌شود

مشاور رئیس شورای عالی زکات گفت: زکات تا ۳ سال پیش در هر منطقه صرف امور عمرانی می‌شد اما در سه سال اخیر ۶۰ درصد زکات جمع‌آوری شده صرف معیشت فقرای هر منطقه و ۴۰ درصد صرف امور عام‌المنفعه از جمله هزینه تحصیل‌ و جهیزیه می‌شود.
پیش‌بینی جمع‌آوری ۳۰۰ میلیارد تومان زکات/ ۶۰ درصد زکات پرداختی صرف معیشت فقرای همان منطقه می‌شود
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، مرتضی مهاجری در مورد آخرین وضعیت دریافت زکات از محصولات کشاورزی طبق شرع اسلام، اظهار داشت: زکاتی که اکنون در کشور از کشاورزان دریافت می‌شود، در چند بخش است که یکی غلات اربعه شامل گندم، جو، خرما و کشمش و دیگری انعام ثلاثه از جمله گوسفند، گاو و شتر است که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. مضاف بر آن‌که زکات فطره و زکات‌های مستحبی هم برای هر آن چیز که غیر از سبزی از زمین می‌روید پرداخت می‌شود مانند زکات میوه‌های درختی.
وی به تاریخچه فعال شدن شورای عالی زکات در کشور اشاره کرد و گفت:‌ از 7 - 8 سال اخیر که این شورا فعالیت خود را آغاز کرد، با جمع‌آوری 83 میلیون تومان زکات در کل کشور برای یکسال کار را آغاز کردیم که به سرعت رشد پیدا کرد و امسال در سه ماهه اول 138 میلیارد تومان زکات جمع‌آوری کرده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم با پیگیری عاملین ما تا پایان سال زراعی 96 زکات جمع‌آوری شده از مرز 300 میلیارد تومان عبور کند.
مشاور نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به نحوه محاسبه زکات برای محصولات یاد شده اشاره کرد و گفت: در غلات تا 847 کیلوگرم از محصول از پرداخت زکات معاف است ولی از این مقدار به بالا در کشت آبی یک بیستم محصول و در کشت دیم یک دهم محصول به عنوان زکات محاسبه می‌شود.
مهاجری با اشاره به اینکه زکاتی که اکنون جمع‌آوری می‌شود کمتر از زکات واجب است،‌ خاطرنشان کرد: اگر بر اساس معیارهای زکات واجب، حق زکات کشاورز را جمع‌آوری می‌کردیم اکنون چیزی حدود 17 برابر زکات موجود بود اما عاملین ما به اجبار از کشاورزان چیزی مطالبه نمی‌کنند چرا که زکات امری واجب است که ابتدا باید نیت آن انجام شود.
وی در پاسخ به اینکه برخی به نحوه مصرف زکات دریافتی کشاورزان در هر استان گلایه داشته و عنوان می‌شود که در جای اصلی زکات برای حل مشکلات منطقه مصرف نمی‌شود، با رد این موضوع تصریح کرد: زکات برای رفع فقر و محرومیت‌زدایی باید مصرف شود که متولی آن حاکم شرع اسلامی است؛ در حال حاضر مقام معظم رهبری حاکم شرع هستند که طبق دستوری که داریم باید زکات در محلی که جمع‌آوری می‌شود صرف همان منطقه شود و در موارد خاص که بسیار کم اتفاق می‌افتد با دستور شورای عالی زکات و نماینده ولی‌فقیه در جای دیگر هم قابل استفاده است.
مهاجری گفت: حتی هزینه‌های جاری عاملین زکات و حقوق را سعی می‌کنیم از محل زکات برداشت نکنیم و از بودجه‌های دیگرمان استفاده کنیم؛ تا سه سال پیش زکات جمع‌آوری شده در کشور بیشتر صرف امور عمرانی می‌شد اما از آن تاریخ به این طرف 60 درصد زکات جمع‌آوری شده سهم فقرا و معیشت آنها می‌شود و 40 درصد دیگر صرف امور عام‌المنفعه از جمله تحصیل، جهیزیه و ساخت مسکن فقرا می‌شود.
وی به یکی از کارهای عام‌المنفعه در راستای منافع فقرا هم اشاره کرد و گفت:‌ سال گذشته به عنوان نمونه توافقی را با معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی انجام دادیم تا در زیرساخت‌های آبیاری که در روستاها انجام می‌شود و نیاز به پرداخت از سوی روستائیان دارد، سهم فقرا و محرومان برای بازسازی قنوات یا امثالهم توسط شورای عالی زکات و از محل زکات پرداخت شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۸۹۸
کلمات کليدی: خراسان تایم , فقرا , معیشت , زکات