پنجشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۳۹
گزارش فارس از تلاش جهادگران در روستاهای خراسان‌جنوبی

اردوهای جهادی درس سبک زندگی و خودسازی است / شهید حججی الگوی نمونه جهادی

مقام معظم رهبری خطاب به جوانان از آن‌ها خواستند که وقتی قرارگاه‌های اصلی دچار اختلال‌اند، آتش به اختیار باشند، در همین راستا جوانان دانشجو و طلبه‌ استان برای محرومیت‌زدایی ازاستان بسیج شده‌اند.
اردوهای جهادی درس سبک زندگی و خودسازی است / شهید حججی الگوی نمونه جهادی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، اردوی جهادی از جایگاه ویژ‌ه‌ای برخوردار است، چراکه نیروی جوان و طالب علم از جرگه نفس خارج شده و جوانی خود را با هدف عشقی الهی در کمک به نیازمندان عرضه می‌کند و همه ‌ساله استقبال از این اردوها بیشتر می‌شود.
مقام معظم رهبری خطاب به جوانان از آن‌ها خواستند که وقتی قرارگاه‌های اصلی دچار اختلال‌اند، آتش به اختیار باشند؛ جوانان دانشجو و طلبه‌ی استان دست‌به‌کار شده و با اولویت قرار دادن فرهنگ و اقتصاد مقاومتی در صدر برنامه‌های جهادی خود، همگی برای محرومیت‌زدایی ازاستان بسیج شده‌اند .
گروه جهادی جیش‌الحیدر که متشکل از اقشار مختلف جامعه بسیجی، هیئتی، دانش‌آموز، دانشجو و طلبه است به‌صورت داوطلبانه گرد هم آمدند، جهادگران این گروه امسال راهی روستاهای افکشت، شوشود و حصارسنگی، از توابع استان خراسان‌جنوبی شدند و بر روی دو مسئله فرهنگ و اقتصاد مقاومتی به‌عنوان محور اصلی فعالیت‌هایشان در راستای محرومیت‌زدایی تمرکز دارند.
این گروه جهادی یاد شهید گران‌قدر مدافع حرم محسن حججی را به‌عنوان جهادگر با ایثار و نمونه و پیشگام در برگزاری اردوهای جهادی همچنان زنده نگه‌داشته‌اند، مسؤولیت خود را سنگین‌تر می‌دانند و قصد دارند فعالیت‌های جهادی خود را به تعطیلات تابستان محدود نکند.
مسؤولین باید به بازدید روستاهای محروم بیایند
مسؤول سازمان بسیج رسانه با اشاره به اینکه اردوی جهادی یکی از فعالیت‌های مستمر بسیج سازندگی است، افزود: ماموریت آن فرستادن جوانان بسیجی حزب‌الهی در همه‌ی اقشار به مناطق محروم و جاهایی که نیاز به کمک‌رسانی است.
رضایی با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اردوهای جهادی باید بیشتر مورد توجه مسؤولین قرار گیرد که بسیج سازندگی در این عرصه ورود جدی پیدا کرده است.
وی بازدید از مناطق محروم را همیشگی دانست و خاطرنشان کرد: سایر مسؤولین باید به بازدید روستاهای محروم بیایند نه اینکه صرفا زمان انتخابات ده گردی کنند و مانند بسیج و سپاه، تلاش همیشگی برای مناطق محروم با هدف محرومیت‌زدایی داشته باشند.
اردوهای جهادی ادامه‌دهنده راه شهید حججی است
مسؤول این گروه جهادی با اشاره به اینکه بیش از 8 دفعه برای شناسایی و ارزیابی و بررسی نیازهای این مناطق محروم سفر کردیم در خصوص تیم جهادگر خود افزود: بچه‌ها از 25 مرداد از مزارشهدای گمنام به سمت سه روستای افکشت، شوشود و حصارسنگی به‌صورت همزمان آمدند.
شمشادی در خصوص مدت زمان فعالیت و تعداد افراد تیم افزود‌: این تیم شامل 40 نفر جهادگر همراه 5 روحانی هستند که مدت زمان 7 روز را سپری  و تا روز جمعه کار ادامه خواهد داشت تا پروژه‌ها به اتمام برسد.
وی در خصوص برنامه فعالیت‌های جهادی در سه روستا، خاطر نشان کرد: ساخت و بازسازی 4 خانه محرومین، لایه‌روبی استخر در شوشود، کانال‌کشی سیمانی آب قنات برای بهینه کردن آب، ساخت و بازسازی 2 خانه محرومین، 500 متر لوله‌کشی آب قنات به غسالخانه در روستای حصار سنگی وجود 7 خانه‌ی محرومین در افکشت که تعدادی ساخته شده و به بهره‌برداری رسید و تعدای هم کار ایزوگام آن در حال انجام است.
مسؤول گروه جهادی درخصوص فعالیت برنامه‌های فرهنگی، علمی و معنوی، اضافه کرد: شب قبل، رئیس سازمان تبلیغات سخنرانی کردند و امروز صبح جلسه‌ای در مورد تحصیلات کشاورزی توسط کارشناس کشاورزی و کلاس‌هایی هم درخصوص اعتیاد و معضلات جامعه امروز، حلقه‌های صالحین و جلسات عزاداری توسط روحانی‌هایمان برگزار می‌شود.
شمشادی با اشاره به کمک‌های خیرین به این مناطق محروم افزود: 30 میلیون تومان کمک جمع‌آوری شده که حدود 10 میلیون کمک‌های خیرین، 20 میلیون سازمان تبلیغات، جهاد کشاورزی و کمیته امداد نیز هر کدام 1 میلیون تومان کمک کردند.
وی در خصوص مشکلات روستای افکشت، گفت: راه و لوله‌کشی آب، آنتن ندادن تلفن، نبود آبگرم‌کن در حمام عمومی که در حال تخریب است و مردم برای حمام کردن آب را روی گاز گرم می‌کنند از جمله این مشکلات است.
 مسؤول گروه جهادی با بیان اینکه نصف روستای حصارسنگی لوله‌کشی آب ندارد، افزود: هر 300 متر یک لوله آب برای استفاده گذاشته‌اند و با توجه به تلاش نهاد رهبری و احداث سد خاکی، میزان آب در این روستا بهبود یافته و از خشک شدن 20 الی 30 روستا جلوگیری کرده است اما زمین ندادن و نبود همکاری درست بین منابع طبیعی و مردم باعث بی‌مصرف شدن آب ذخیره، شده است که سازمان آب خیزداری با بی‌اعتنایی به خواسته مردم، آب این رودخانه را خالی می‌کند که موجب خشک شدن آب قنات می‌شود.
شمشادی نبود آنتن دهی مناسب تلفن را از مشکلات دیگر مناطق محروم خواند و خاطر نشان کرد: فاصله از بیرجند تا روستای حصارسنگی 60 کیلومتر و تا روستای افکشت 95 کیلومتر است و مسؤولین باید برای حل مشکل مخابراتی گام بردارند.
وی با بیان اینکه خانه‌‌های مردم فرسوده و قدیمی است، افزود: به‌دلیل وضع نامناسب و منبع درآمدی، تعدادی از اهالی در خانه‌های گلی زندگی می‌کنند و حتی مدرسه‌شان در حال تخریب است.
مسؤول گروه جهادی با بیان اینکه حمایت گسترده ادارات در محرومیت‌زدایی لازم است، اضافه کرد: بیشترین تلاش‌مان برای به پای کار آوردن مسؤولین بوده است.
شمشادی با بیان اینکه اردوهای جهادی ادامه‌دهنده راه شهید حججی است، تصریح کرد: جوانان از راحتی و کنار هم بودن خانه‌ی پدر می‌گذرند و به کمک محرومین می‌آیند که باعث درک سختی‌ها و پخته‌تر شدن آنها شده که با خودسازی و آموختن سبک زندگی همراه است.
حضور عالم دینی در روستاها و مناطق محروم الزامی است
یکی از روحانیون اردوی جهادی که مشغول آماده کردن سیمان بود، درخصوص هدف حضورش گفت: هدفم فرموده رهبری است که می‌فرمایند: حضور جهادگران در بین اهالی روستا موجب سوق دادن آنها به معنویت می‌شود.
حسین کاظمی پور با توجه به اینکه پنجمین دفعه است که در این اردوها شرکت می‌کند در خصوص علاقه‌اش گفت: خدمت‌رسانی را دوست دارم و نداشتن امکانات اولیه در این مناطق و عشق به رهبرم باعث حضورم در روستاهای محروم شده است.
وی در خصوص مباحث فرهنگی با توجه به فرموده مقام معظم رهبری افزود: ایشان فرهنگ را به هوا تشبیه کرده که اگر لحظه‌ای نباشد انسان از بین می‌رود.
روحانی حاضر در گروه، حضور عالم دینی را در روستاها و مناطق محروم مهم و الزامی دانست و خاطر نشان کرد: باحضور روحانیون و برگزاری کلاس‌های معرفتی، علاقه‌ی کودک و نوجوان را به خود جذب کرده که موجب استقبال گسترده آنان شده است.
کاظمی‌پور ادامه داد: در روستا با وجود مسجد، حتی افرادی وضو گرفتن را یاد نداشتند و کسی اذان نمی‌گفت اما حضور طلبه‌های جهادگر باعث شده تا برای اذان گفتن صف بکشند که به آنها نوبت داده‌ایم و خوب است در روستاها افراد روحانی مستقر شوند زیرا به پویایی و نشاط بچه‌ها کمک می‌کند. 
وی شهید حججی را نمونه ایثار و ازخودگذشتگی دانست و یادآور شد: درحالی که می‌توانست مانند بقیه زندگی‌اش را ادامه دهد اما او خدمت و دفاع از حرم و حریم را به لذت‌های دنیوی ترجیح داد و از برکت  شهادت این شهید بزرگوار، رهرو بسیاری از جوانان و فعالیت خستگی ناپذیرشان شده است.
در پایان زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی در خصوص آمار جهادگران در تابستان 96 افزود : تعداد 2493 نفر در قالب 167 گروه به مناطق محروم استان اعزام شدند که از این تعداد 1635 نفر آقا و 858 نفر خانم هستند که در عرصه‌های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، کشاورزی، بهداشت و در مان مشغول به خدمت‌رسانی هستند.
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۰۶۲
کلمات کليدی: خراسان تایم , دانشجو , جوانان , اردوی جهادی