به گزارش گروه فرهنگی خراسان2تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم
، کاظم شبنمزاده اظهار داشت: بنای تاریخی حسینیه معین در پایین محله بافت تاریخی و در کوچه رباطی قرار دارد و خصوصیات کالبدی و معماری آن تا حدودی قابلمقایسه با بنای تاریخی حسینیه حاج علی اشرف بشرویه است و به نظر میرسد که تاریخ ساخت آن کمی بعد از ساخت حسینیه حاج علی اشرف باشد.
وی بیان کرد: اگر ما بنای مذهبی حسینیه حاج علی اشرف را محور مرکز برگزاری مراسم مذهبی با حضور تمامی هیاتها، قبیلهها و محلات شهر تاریخی بنامیم حسینیه معین میتواند به عنوان مرکز برگزاری مراسم مذهبی پایینمحله باشد.
وی ادامه داد: حسینیه معین اگرچه چندان تفاوتی از نظر تهرنگ با منازل تاریخی بشرویه ندارد اما وجه مشخصه آن را باید دو اشکوبه ای بودن میانسرای هشت ضلعی آن دانست که طبیعتا کاربرد رواقهای اشکوب دوم در اینچنین بناهایی با مشخصه کاربردی مذهبی، جلوس و استماع بانوان عزادار از مراسمات مذهبی است.
سرپرست پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی شهر بشرویه گفت: حسینیه معین جدای از اهمیت تاریخی آن باید به برگزاری مراسمات آیینی خاص و همچنین موجودیت عَلَم تاریخ داری با خط ابجد وقف شده به این حسینیه به تاریخ مطابق با دوره صفویه اشاره کرد.
شبنم زاده در خصوص عملیات مرمتی این بنا تصریح کرد: اقدامات مرمتی در این بنا شامل آواربرداری، کف سازی، سبک سازی و بام سازی، نماسازی و استحکام بخشی بخش های آسیب دیده میشود که هم اکنون در حال انجام است و خوشبختانه با توجه به کارکرد مذهبی با برگزاری مراسمات مذهبی مستمر میتوان به حفظ و احیاء مستمر آن توسط بانیان امیدوار بود و قطعا اقدامات مرمتی اخیر میتواند تاثیر فرهنگی اقدامات پایگاه میراث فرهنگی و اهمیت اقدامات اثربخش آن در وجهه فرهنگی شهر بشرویه را برای عموم روشن سازد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسان تایم , مرمت , بازسازی