سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۲
مدیر جهادکشاورزی سربیشه:

667 هکتار از اراضی سربیشه زیر کشت زعفران است

مدیرجهادکشاورزی سربیشه گفت: در حال حاضر 667 هکتار از اراضی کشاورزی سربیشه زیرکشت زعفران قرار دارد .
667 هکتار از اراضی سربیشه زیر کشت زعفران است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سید حسن رضوی ازآغاز کاشت پیاز زعفران طی شهریور ماه در سربیشه خبرداد و اظهارکرد: در حال حاضر 667 هکتار از اراضی کشاورزی سربیشه زیرکشت زعفران قرار دارد که پیش بینی می‌شود با توجه به محدودیت منابع آبی منطقه و بهره‌وری بالای آب این محصول شاهد افزایش 15 هکتاری مزارع زعفران این شهرستان در سال جاری باشیم .
وی افزود: پنج پروژه در بخش کشاورزی شهرستان سربیشه در هفته دولت افتتاح شد که جمع کل سرمایه‌گذاری انجام شده برای این پروژه بالغ بر 2687 میلیون ریال هزینه شده است.
مدیر جهادکشاورزی سربیشه ادامه داد: این پروژه ها شامل سه پروژه احیاء و مرمت قنات، دو پروژه آبیاری کم فشار، اشتغال مستقیم 9نفر وغیرمستقیم 36 نفر درشهرستان خواهد بود.
رضوی ادامه داد: از این میان یک طرح آبیاری کم فشار و مرمت قنات به نمایندگی از سایر طرح‌ها افتتاح می‌شود که تعداد 268 خانوار ازعواید این طرح‌ها بهره مند شده‌اند.
وی با اشاره به ضد عفونی بذور غلات، اضافه کرد: برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت به گندم و جو براثر بیماریهایی مانند؛ انواع سیاهک‌ها، لکه قهوه‌ای نواری جو و کنترل برخی بیماری‌ها در اوایل رشد گندم و جو توصیه‌هایی ارائه شده است .
مدیر جهادکشاورزی سربیشه ادامه داد: از جمله این توصیه‌ها می‌توان به تناوب زراعی با گیاهان غیرمیزبان، استفاده از بذور سالم و عاری از آلودگی، کشت ارقام مقاوم، کنترل علفهای هرزگرامینه و از بین بردن بقایای محصول بعد از برداشت اشاره کرد .
رضوی تصریح کرد: همچنین ضدعفونی بذر‌ها با قارچکش‌های مناسب با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی و مسئول کلینیک صورت گیرد .
وی به آفات چوبخواراشاره کرد و گفت: مهمترین آفات چوبخوار درختان پروانه فری، سوسک سرشاخه خوار رزاسه، سوسک چوبخوار سارتا و سوسک‌های طوقه و ریشه هستند که این آفات در نتیجه ضعف درختان و عدم رعایت مسائل به زراعی در سطح استان  گسترش یافته است .
مدیر جهادکشاورزی سربیشه ادامه داد: برای جلوگیری از خسارت این آفات توجه به مدیریت تلفیقی آن را به عنوان گامی در راستای کاهش جمعیت و خسارت آنها لازم است در سیستم مدیریت تلفیقی از تمام روش‌های مبارزه به طور هماهنگ و به شیوه‌ای که کمترین اختلال را در پیشگیری از خسارت و یا کنترل مؤثر و درازمدت این آفات اعمال کند استفاده می‌شود.
رضوی اضافه کرد: از این روش‌ها می‌توان به آبیاری تغذیه و هرس گیاه و استفاده مکانیزم‌های مختلف مبارزه شامل؛ زراعی، مکانیکی، فیزیکی، بیولوژیکی، شیمیائی و فرمونی اشاره کرد.
وی تاکید کرد: در صورت مشاهده ملخ در مزارع و باغات به کارشناسان حفظ نباتات جهادکشاورزی اطلاع‌رسانی و برای مبارزه طعمه مسموم  پنج درصد (سبوس+ سم + آب) استفاده شود.
مدیر جهادکشاورزی سربیشه با اشاره به اعلام لیست سرمازدگی شهرستان سربیشه به مدیریت بحران برای پرداخت تسهیلات ، خاطرنشان کرد: با عاملیت بانک‌کشاورزی، تسهیلات با نرخ پنج درصد و بازپرداخت حداکثر 10 ساله ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۱۸۰
کلمات کليدی: خراسان تایم , کشاورزی , زعفران