علم و آگاهی همینطور ساده بهدست نمیآید، ملالت و سختی میخواهد، سرانه مطالعه میخواهد که البته ما همیشه صدها سال در این مقوله از همه جا عقب بودهایم. اینطور ادامه پیدا کند به سرمنزل مقصودمان که ناکجا آباد است خیلی زود، زودتر از همیشه و زودتر از زمان مورد انتظار خود میرسیم و در نهایت موفق میشویم. از امروز قرار است هر هفته کتابی به نوشته، نویسنده بومی را معرفی کنیم تا شاید کتاب بخوانیم.
به گزارش خرسانتایم از آنجایی سرانه مطالعه در بقیه کشورها تقریبا چند برابر ماست و ما تقربیا میشود گفت که در عمر شریفمان نگاهی به کتابها نمیاندازیم، خواستیم کتابی کاربردی و کمسابقه را در موضوع عشایراستان خراسانجنوبی به شما عزیزان معرفی کنیم.
"کتاب شناخت طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی"
نویسنده این کتاب زهرا علیزاده بیرجندی دکترای تاریخ، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه بیرجند و نویسنده کتابهای تاریخی است. از آثار ایشان میتوان به: بنگاه خیریه آب و لوله، نگرشی بر مهرنامه، شناخت تاريخي طايفه بهلولي و تعاملات سياسي آنها در عصر پهلوي ،تاريخ برگزيدگان و مشاهير بيرجند ،حكومت ناصري و گفتمانهاي نو ،معرفت تقويم عبدالعليبنمحمد بيرجندي مصحح: الهام ملكزاده و زهرا عليزادهبيرجندي ،عالمان دينی در خراسان جنوبي و مجموعه ای از مقالات و تحقیقات که در مجلات معتبر به چاپ رسیده است اشاره کرد وی هم چنین سردبیری فصل نامه مطالعات فرهنگی اجتماعی خراسان را به عهده دارد.
این کتاب با استفاده از منابع کتابخانهای ، اسناد آرشیوی و تحقیقات میدانی و مصاحبه جمعآوری شده است. سندهای و مکاتبات تاریخی این کتاب از مرکز تحقیقات تاریخ ایران، اسناد وزارت امورخارجه، اسناد کتابخانه ملی و مرکزاسناد تهران هم چنین اسناد آستان قدس رضوی مشهد جمع آوری شده است. همچنین تحقیقات میدانی صورت گرفته بوسیله سفر به مناطق عشایرنشین استان و مصاحبه و عکس گردآوری شده است.
نویسنده این کتاب گفته است که در این کتاب سعی کردیم جایگاه عشایر در تاریخ ایران و تعاملات سیاسی آنها را با موضوعات، منشاء و خواستگاه تاریخی، ساختار سیاسی بهلولیها و ساخت، خواستگاه اجتماعی، قشر بندی بهلولی ها ساختار اقتصادی طایفه بهلولی و بهلولیها و تعاملات سیاسی آنها بررسی کنیم.
علیزاده گفت :جدول موضوعی اسناد مربوطه به تعاملات سیاسی بهلولیها که بخش اعظم آن مکاتبات دولت با بهلولی و سران بهلول است، در کتاب آورده شده است در پیوست آن موضوعی در رابطه با زنان بهلولی به عنوان زنان بهلولی تداوم بخش حیات و هویت ایلی نگاشته شده است. در قسمت ضمائم عکسهایی از صنایع دستی بهلولیها، اثر یکی از هنرمندان بهلولی تصویری از خط و نقاشی، مدارس سیار بهلولی آورده شده است.
انتهایپیام/2/
کلمات کليدی: خراسانتایم , کتاب , بهلولی