به گزارش سرویس اجتماعی خراسانتایم گاهی اوقات هیچ چیز به اندازه دیر لود شدن یک وب سایت، یا نمایش کند ویدیو تحت وب عذاب آور نیست. مشکلات اینترنتی همواره موجب رنجش بسیاری از کاربران اینترنت، بخصوص آنهایی که کار کوتاه یا اضطراری دارند، میشوند. اما با این حال روشهایی برای افزایش سرعت و قدرت وای فای در محل کار یا زندگی شما وجود دارد که خیلی از آنها هزینه ای برای شما در برنخواهند داشت. در این مقاله قصد داریم تعدادی از این روشها را با شما در میان بگذاریم.
روتر(مودم وای فای) را در مرکز و ارتفاع قرار دهید
محل قرارگیری روتر در خانه شما از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر روتر شما در گوشه و کنج خانه قرار دارد احتمال بالایی وجود دارد که در طرف دیگر خانه سیگنال وجود نداشته یا حداقل ضعیف باشد.
محل ایده آل قرارگیری مودم جایی است که تا حد ممکن به مرکز منزل شما نزدیک بوده و در فضای باز و قدری دور از سایر وسایل الکترونیکی دیگر و نیز کاملا در دید باشد. هرچه موانعی مثل در و دیوار اطراف مودم شما بیشتر باشند، احتمال تضعیف سیگنال وای فای بیشتر خواهد شد.
همچنین بهتر است که روتر را در ارتفاع قرار دهید. روترها معمولا برخلاف انتظار عمومی، امواج را رو به پایین منتشر میکنند. بنابراین اگر آن را در ارتفاع پایین یا روی زمین قرار دهید از پوشش حداکثری سیگنال برخوردار نخواهید بود.
از خلوت ترین کانال ارتباطی استفاده کنید
اگر در یک محله ی پر جمعیت و یا یک آپارتمان زندگی میکنید و سیگنال های مشترک زیادی با همسایگان خود دارید، انتخاب کانال ارتباطی مناسب میتوانند کمی به از بین بردن تداخلها و قطعیها کمک کند. به طور میانگین، کانالهای ۱ ، ۶ و ۱۱ روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز شلوغ ترین کانالها هستند، زیرا این سه کانال تنها کانال هایی هستند که همپوشانی نمیکنند. اگر از فرکانس ۵ گیگاهرتز استفاده میکنید کانال زیادی برای انتخاب وجود دارند. تعداد کانالها برای مدلهای مختلف متفاوت است.
همچنین میتوانید از اپلیکیشنهایی مانند Wifi Analyzer برای اندروید و یا WifiInfoView برای ویندوز استفاده کنید تا ببینید کدام کانال ها توسط کاربران اطراف بیشتر اشغال شدهاند. سیستم عامل مک این قابلیت را در درون خود دارد. کافی است کلید Option را نگه داشته و بروی ایکون وای فای روی منو کلیک کنید و گزینه ی Open Wireless Diagnostics را انتخاب نمایید.
البته در اکثر روترها این قابلیت به طور اتوماتیک تعبیه شده است و با هربار ریبوت (خاموش و روشن شدن) روتر، به طور هوشمند به خلوتترین کانال متصل میشود.
روتر جدیدی تهیه کنید
اگر مبلغ زیادی بابت اینترنت پرسرعت پرداخت میکنید و فکر می کنید که کیفیت مورد انتظارتان را دریافت نمیکنید، ممکن است مشکل سخت افزاری از طرف شما باشد. اگر روتر (یا مودم-روتر) خود را چند سالی است که خریداری کردهاید، احتمالا زمان خرید یک مدل جدید آن فرا رسیده است. وایرلس و تکنولوژیهای وابسته به اینترنت در دهه اخیر تغییرات بزرگی را به خود دیدهاند و خیلی از روترهای ساخت ۵ سال قبل و یا بیشتر، از تکنولوژیهای جدید مانند ۵ گیگاهرتز، ۸۰۲.۱۱n و یا ac و سرعت بالاتر از ۱۰۰Mbps ،پشتیبانی نمیکنند. ساده ترین روش برای اینکه متوجه کهنگی روتر خود شوید این است که مشخصات مودم خود را بررسی کنید و با مشخصات سرویسهای اینترنتی که توسط ISP شما ارائه میشود، مقایسه نمایید.
مبدلهای پاورلاین (powerline adapters)
اگر در یک خانه بزرگ و چند طبقه زندگی میکنید یا اینکه امکان قرار دادن روتر در مرکز خانه وجود ندارد، راه حل بعدی استفاده از مبدلهای پاورلاین میباشد. مبدل های پاورلاین که از تکنولوژی مدرن در ساختار خود بهره میبرند، از سیم کشی و اتصالات الکتریکی درون ساختمان استفاده میکنند. یک مبدل را در کنار روتر خود به برق وصل کرده و بهوسیله کابل شبکه، آن را به روتر متصل نمایید. مبدل دیگر را نیز در محلی که به پوشش شبکه احتیاج دارید به برق وصل کنید و بهوسیله کابل شبکه آن را به دستگاه مورد نظر به طور مستقیم متصل کنید. پخش کننده های پاورلاین نیز به همین ترتیب عمل می کنند، اما همان مبدل دوم، سیگنال کافی برای حداقل یک اتاق کوچک را فراهم میکند.
آنتنها را تنظیم کنید
آنتن روترها یا به صورت داخلی و یا به صورت خارجی بر روی آنها نصب می شود. اگر روتر شما ۲ آنتن خارجی دارد سعی کنید آنها رو به صورت عمود بر هم قرار دهید؛ یکی را به صورت عمودی و دیگری را به شکل افقی.
الف وات، مهندس وای فای سابق شرکت اپل میگوید: “انتقال و دریافت اطلاعات بین دستگاه و روتر شما هنگامی به حداکثر خود میرسد که دریافت کننده و ارسال کننده هر دور روی یک تراز، امواج را دریافت و ارسال کنند. برخی از دستگاهها آنتن عمودی و برخی آنتن افقی در خود دارند. بنابراین قرار دادن آنتنها به صورت عمود بر هم، انتقال و دریافت اطلاعات را با سرعت بیشتری انجام میدهد.”
اما اگر روتر شما آنتن داخلی و یا فقط یک آنتن خارجی دارد، به قدری آزمون و خطا نیاز است. سعی کنید آنتن (و یا کل روتر) را در حالات مختلف عمودی و افقی قرار دهید و ببینید که کدام حالت بهتر جواب میدهد.
انتهایپیام/2/
کلمات کليدی: خراسانتایم , wifi , اینترنت