نماینده مردم فردوس در مجلس:
برند زعفران خراسان جنوبی باید جهانی شود
9 شهريور 1396 ساعت 18:43
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس با بیان اینکه برند زعفران خراسان جنوبی باید جهانی شود، گفت: ارگانیک بودن محصول میتواند برند زعفران را در دنیا جا بیندازد.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، عصر امروز کلنگ پروژه فرآوری و بستهبندی زعفران در شهرستان سرایان به زمین خورد.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، بشرویه، سرایان و طبس در مجلس شورای اسلامی گفت: احداث و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری در روستا یک حرکت جدید است که این حرکت باید استمرار داشته باشد.
محمدرضا امیر حسنخانی افزود: محصول تولیدی و بستهبندی شده در این واحد باید کاملا ارگانیک و عاری از هر گونه سموم و کود شیمیایی باشد و ارگانیک بودن محصول میتواند برند زعفران ما را در کشور و در دنیا جا بیندازد.
وی مشکل اصلی منطقه را نبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری عنوان کرد اظهار داشت: با راهاندازی و احداث صنایع تبدیلی و فرآوری در منطقه صادرات محصول ارگانیک و استریل را به سایر کشورها داشته باشیم و برند زعفران منطقه را در دنیا جا بیندازیم.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، بشرویه، سرایان و طبس در مجلس شورای اسلامی گفت: محصول تولیدی و بستهبندی شده علاوه بر ارگانیک بودن باید عاری از آلودگی و کاملا استریل باشد و با استریل زعفران با پلاسما جایگاهی در دنیا پیدا خواهیم کرد.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان نیز اظهار داشت: محصول زعفران و پسته از عمدهترین محصولات کشاورزی شهرستان سرایان است که با راهاندازی واحد فرآوری و بسته بندی زعفران در آیندهای نزدیک شاهد رشد و شکوفایی بخش کشاورزی شهرستان سرایان خواهیم بود.
سلیمانی افزود: واحد فرآوری و بستهبندی زعفران در زمینی به مساحت 2500 مترمربع و با زیربنای 380 متر در فاز اول 9 نفر اشتغال مستقیم و 30 نفر اشتغال غیر مستقیم را به همراه خواهد داشت .
وی بیان داشت: ظرفیت تولید سالانه این پروژه 660 کیلوگرم زعفران خشک و جذب 48 تن مواد خام کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان با اشاره به خسارت سرمازدگی در شهرستان گفت: در اثر سرمای شدید هوا در آذر ماه سال گذشته خسارت فراوانی به بخش کشاورزی به ویژه باغات انار و مزارع زعفران در شهرستان سرایان وارد شد که پس از بررسی های کارشناسی 156 میلیارد تومان برآورد خسارت و اسامی باغداران و کشاورزان خسارت دیده پس از تایید ستاد بحران شهرستان به استان ارسال شد.
وی بیان داشت: 230 میلیارد ریال تسهیلات سرمازدگی به بخش کشاورزی شهرستان سرایان اختصاص یافت که مبلغ تسهیلات سرمازدگی ابلاغی به استان هزار میلیارد ریال است که در مرحله اول 900 میلیارد ریال توزیع و سهم شهرستان سرایان 230 میلیارد ریال است .
سلیمانی عنوان کرد : پس از ابلاغ تسهیلات سرمازدگی و تصویب مبلغ 23 میلیارد تومان برای شهرستان سرایان کار گروهی تخصصی با حضور فرماندار شهرستان ،مدیر جهادکشاورزی ،بخشدارها، شوراهای شهر ،نماینده کشاورزان ،نظام صنفی و نماینده بانک کشاورزی تشکیل شد که در نتیجه آن و با توجه به اولویت های ذکر شده انار و زعفران در نامه استانداری در این مرحله و بر طبق اولویت ذکر شده تسهیلات سرمازدگی به 6 هزار و 430نفر از خسارت دیدگان باغات انار ،مزارع زعفران و کلزا در سطح 4هزار و 740 هکتار از طریق شعب بانک کشاورزی پرداخت خواهد شد .
مهندس سلیمانی در خصوص نحوه پرداخت تسهیلات سرمازدگی گفت : این تسهیلات به صورت 10 ساله و با کارمزد 5 درصد به 6 هزار و430 نفر از باغداران و کشاورزان شهرستان سرایان که باغات انار ، مزارع زعفران و مزارع کلزای آنها دچار خسارت شده است پرداخت خواهد شد .
مهندس سلیمانی حجم خسارت را بر اثر سرمای آذر ماه سال گذشته 156 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : 5 هزار و 972 هکتار از باغات و مزارع زعفران و کلزا در اثر سرما خسارت دیدند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 8233
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/8233/برند-زعفران-خراسان-جنوبی-باید-جهانی-شود