به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، هاشم ولی پور مطلق اظهارکرد: وجود استخرهای خاکی و بتونی در کنار بسیاری از منابع آبی از جمله قناتها، چشمهها و چاههای کشاورزی منابع خوبی از آب را به صورت ارزان و اقتصادی در اختیار ما قرار میدهند که با اندک تغییراتی در تاسیسات این مخازن میتوان آنها را علاوه بر استفادههای معمول کشاورزی، دامپروری و غیره برای پرورش ماهی نیز مورد استفاده قرار داد.
وی در خصوص مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی تصریح کرد: غنی شدن آب استخرها و کاهش مصرف کود برای کشاورزی پرورش ماهي در اين استخرها، موجب ميشود آب خروجي از استخر، غني شده و املاح مورد نياز گیاه را به صورت محلول، از طريق آوندها به گیاه برساند.
رییس جهادکشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: تولید یک تا چهار کیلوگرم گوشت ماهی به ازای هر متر مربع سطح مفید استخر ذخیره آب کشاورزی(با استفاده از سیستم های هوادهی)، توليد و ورود گوشت ماهي به عنوان غذاي سلامتي در سبد غذايي خانوار روستايي و شهري از دیگر مزیتهای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی است.
ولی پور مطلق با بیان اینکه امروزه، مصرف سرانه آبزيان، يكي از شاخصهاي مهم جهاني در توسعه كشورها به شمار ميرود، افزایش بهرهوری منابع آبی، تولید گوشت ماهی به عنوان غذای سلامتی، ایجاد اشتغال، کمک به اقتصاد خانوار وکشور، بهبود تولیدات زراعی و باغی از طریق غنی شدن آب کشاورزی را از مزایای اقتصادی پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی عنوان کرد.
وی افزود: استخرهای موجود برای پرورش ماهی در شهرستان درمیان شامل؛ پنج استخر پرورش ماهی سرد آبی و 28 استخر پرورش ماهی گرم آبی است که امسال با رها سازی 11هزار قطعه بچه ماهی که در اردیبهشت امسال در استخرهای سطح شهرستان انجام شد پیشبینی میشود برداشت ماهی گرم آبی 31 تن و سرد آبی به 16 تن برسد.
رییس جهادکشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: ماهیان پرورش یافته در این استخرها شامل؛ گرم آبی (ماهی کپور معمولی، ماهی آموریا کپور علفخوار، ماهی کپور نقرهای یا فیتوفاگ، ماهی کپور سرگنده یا بیگ هد) سرد آبی (قزل آلا) است.
ولی پور مطلق اظهارکرد: کشاورزان باید برای احداث استخر دو منظوره (کشاورزی و پرورش ماهی) و یا اصلاح استخرهای ذخیره آب موجود، با کارشناسان رابط شیلات و اداره آب و خاک شهرستان مشورت كنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به رشد جمعيت و نياز مردم به غذا، آبزي پروري نه تنها يك فرصت، بلكه يك ضرورت است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسان تایم , جهادکشاورزی , ماهی