شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۹

چرخ صنعت چاپ با بی مهری‌ها می‌چرخد/ خروج خدمات چاپی از استان؛ عمده‌ترین مشکل چاپخانه‌ها

صنعت چاپ با همه کمبودها روز‌به‌روز در حال توسعه و پیشرفت است و ادامه حیات دارد اما با مهری‌های زیادی مواجه است و با تاسف باید گفت که به نسبت مهم و کارا بودن این صنعت به آن توجهی نشده است.
چرخ صنعت چاپ با بی مهری‌ها می‌چرخد/ خروج خدمات چاپی از استان؛ عمده‌ترین مشکل چاپخانه‌ها
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس از بیرجند، یازدهم شهریورماه در تقویم به عنوان روز صنعت چاپ نامگذاری شده است و برای اهالی این صنعت اهمیت بسیاری دارد چرا که در این روز صنعت چاپ با بیش از دو سده قدمت دارای هویت شد و روز" ملی صنعت چاپ" نام گرفت.
سهم این صنعت در پیشرفت‌های بشر قابل تامل است و کمتر کسی است که اهمیت این صنعت را نداند و نمونه کوچک اهمیت این صنعت در انتقال دانش است که اگر نبود این مقدار تبادل اطلاعات و دانش اتفاق نمی‌افتاد.
 برای چند لحظه به دنیای بدون چاپ فکر کنید، تصور کنید که محصولی عکس نداشته و بخواهد معرفی شود؛ اگر چاپ نباشد هیچ کارت شناسایی برای معرفی هویت ما وجود ندارد، خبری از اسکناس‌های رنگارنگ نیست و  کتاب و مجله‌ای چاپ نخواهد شد و اگر صفحات وب را چاپ نوین بنامیم دیگر سرگرمی به‌ نام اینترنت معنا ندارد.
به بهانه این روز با چند تن از فعالان عرصه چاپ استان به گفتگو نشستیم تا از مشکلات و مزایای این صنعت در استان بگویند.
حسن‌رضا حسین‌آبادی مسؤول چاپخانه زرین در گفت‌و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: اولین چاپخانه بیرجند توسط آقای زرین پناه بنا شد و من نیز از سال 1352 به عنوان کارگر در آن مشغول به فعالیت شدم.
وی افزود: از حدود سال 1360 و به دلیل مشکلات آقای زرین پناه مسؤولیت چاپخانه زرین را به دست گرفتم و اکنون این چاپخانه با پنج نفر نیروی کاری فعالیت می‌کند.
مسؤول چاپخانه زرین با اشاره به گرانی مواد اولیه و نبود لوازم یدکی ماشین آلات چاپ، گفت: متاسفانه با مسائلی مانند مالیات، ارزش افزوده و بیکاری‌های موجود مواجه هستیم.
حسین آبادی بیان کرد: دستگاه‌های چاپ گران است و اکنون برای افتتاح یک چاپخانه پیشرفته و مدرن حداقل به دو تا سه میلیارد تومان سرمایه نیاز است که البته این سرمایه‌گذاری با توجه به درآمدها، مقرون به صرفه نیست.
*عشق و علاقه لازمه حضور یک فرد در صنعت چاپ
وی با بیان اینکه صنعت چاپ استان تقریبا سابقه‌ای 60 ساله دارد، گفت: مشکلات این صنعت زیاد است و فرد باید با عشق و سرمایه در این عرصه فعالیت داشته باشد.
مسؤول چاپخانه زرین تصریح کرد: متاسفانه کارهایی که درون استان وجود دارد به وسیله دلالان از استان خارج می‌شود و یکی از تقاضاهای ما از مسؤولین این است که در این زمینه ما را دریابند و با پرداخت وام‌های مناسب کاری کنند که بتوانیم به فعالیت خود ادامه دهیم.
مرتضی گلرو مدیرعامل چاپ و نشرو گلرو در بیرجند در گفت‌و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: از سال 1374  فعالیت خود را در خدمات تایپ و تکثیر آغاز کردم و از سال 1380  این چاپخانه را به عنوان اولین چاپخانه مدرن استان راه‌اندازی کردم.
*کار چاپ یک کار فرهنگی است
وی با اشاره به اینکه کار چاپ درگیری‌های خاصی را دارد، گفت: کار چاپ یک کار فرهنگی است و تنها نمی‌توان با  دید سودآوری به آن نگاه و بدون شک اگر عشق وعلاقه نباشد و تنها به موضوع تجاری آن نگاه کنیم، رضایتی از آن نداریم.
*دور بودن بیرجند از مراکز تامین مواد اولیه از مشکلات چاپخانه
مدیرعامل چاپ و نشرو گلرو در بیرجند تصریح کرد: دور بودن بیرجند از مراکز تامین مواد اولیه و قطعات و همچنین مشکلات در حوزه تعمیر و سرویس کار با توجه به پروازهای بیرجند باعث ایجاد محدودیت‌هایی برای چاپخانه می‌شود.
گلرو افزود: با توجه به مسئله بعد مسافت نیاز است تا یک چاپخانه برای کارها و سفارش‌های ضروری همیشه مواد اولیه را داشته باشد در حالی که این موضوع نیازمند سرمایه در گردش زیادی است.
وی با بیان اینکه بیشتر مواد اولیه را از تهران تامین می‌کنیم، گفت: با توجه به پیشرفت‌ها و الکترونیکی شدن کارها به راحتی می‌توان یک فایل را از یک شهر به شهر دیگر انتقال داد و این موضوع باعث رقابت چاپخانه‌ها در سطح کشور می‌شود.
مدیرعامل چاپ و نشرو گلرو در بیرجند خاطرنشان کرد: کار چاپخانه مکمل تولید است اما متاسفانه اکنون در استان تولید در بخش خاصی وجود ندارد.
*لزوم وجود طرح‌های حمایتی برای فعالان صنعت چاپ استان
گلرو بیان کرد: بایستی برای فعالان این عرصه در استان طرح‌های حمایتی وجود داشته باشد و معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شود اما متاسفانه علی‌رغم وجود سختی کار در این استان هیچ تفاوتی از نظر مالیات و تسهیلات بانکی بین این استان و تهران وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه با 200 میلیون تومان سرمایه کار خود را آغاز کردم، گفت: اکنون شاید بتوان با 300 میلیون تومان کار را آغاز کرد اما اگر یک چاپخانه می‌خواهد حرفی برای گفتن داشته باشد، حداقل باید بیش از دو میلیارد تومان سرمایه داشته باشد.
مدیرعامل چاپ و نشرو گلرو در بیرجند تصریح کرد: 43 نفر نیروی رسمی و بیمه شده در این چاپخانه مشغول به فعالیت هستند و حدود 200 نفر نیز به صورت غیرمستقیم توسط این چاپخانه اشتغال دارند.
*تاکنون روی پای خود ایستاده‌ایم
گلرو افزود: خوشبختانه تاکنون روی پای خود ایستاده‌ایم و از مسؤولین نیز درخواستی نداریم چرا که اقدامی برای ما انجام نمی‌دهند.
محمود حیدری، مدیر مسؤول موسسه چاپ و نشر امروز خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: شرکت چاپ و نشر امروز خراسان‌جنوبی از سال 1386 شروع به کار کرد و در بخش‌های مختلف خدمات چاپ فعالیت دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده دستگاه‌ها و مواد اولیه این صنعت از خارج از کشور تامین می‌شود همیشه با مشکلاتی مواجه هستیم.
مدیر مسؤول موسسه چاپ و نشر امروز خراسان‌جنوبی ادامه داد: متاسفانه برخی زیرساخت‌های لازم و حتی نیروی انسانی ماهر در این حوزه در استان وجود ندارد و تلاش ما بر این است تا نیروی انسانی ماهر را در این زمینه داشته باشیم.
*خروج خدمات چاپی از استان؛ عمده‌ترین مشکلی چاپخانه‌ها
حیدری بالا بودن قیمت مواد اولیه، نبود نیروی متخصص فنی، دوری استان از مرکز کشور و نبود بازار کار را از مشکلات چاپخانه‌ها عنوان کرد و افزود: عمده‌ترین مشکلی چاپخانه‌های استان خروج خدمات چاپی از استان است و باید گفت که کارهای خارج از استان ما از کارهای درون استان بیشتر است.
وی بیان کرد: چاپخانه‌های بیرجند مدرن و با کیفیت هستند و به دلیل همین کیفیت از دیگر استان‌ها سفارش داریم اما متاسفانه ادارات استان نگاه توجه به درون را ندارند.
*چاپخانه‌های بیرجند حرف برای گفتن دارند
مدیر مسؤول موسسه چاپ و نشر امروز خراسان جنوبی افزود: چاپخانه‌های بیرجند حرف برای گفتن دارند اما تعامل بخش خصوصی با ما بیشتر از بخش دولتی است و ادارات توجهی به پتانسیل موجود در استان ندارند.
حیدری خاطرنشان کرد: این حرفه به نسبت سرمایه‌گذاری که داشته است سودآوری ندارد و اگر روزنامه نداشتیم قطعا دستگاه‌ها را به تهران و مشهد منتقل می‌کردیم.
وی با بیان اینکه سخت‌گیری عجیبی در ادارات وجود دارد و پرداخت مالیات یکی از این سخت گیری‌ها است، گفت: باید هزینه مالیات را از دیگر منابع تامین کنیم.
*مسؤولین حداقل سفارش‌های خود را به خارج استان نبرند
مدیر مسؤول موسسه چاپ و نشر امروز خراسان جنوبی با بیان اینکه 50 نفر نیرو در این چاپخانه مشغول به فعالیت هستند، گفت: امیدواریم مسؤولین به حل دغدغه فعالان این عرصه توجه کنند و حداقل سفارش‌های خود را به خارج استان نبرند.
این روزها فعالان عرصه چاپ با تمام مشکلات به راه خود ادامه می‌دهند چرا که  با عشق به کار خود ادامه می‌دهند و در صورت توقف خسارت‌های جبران ناپذیری رخ خواهد داد.
صنعت چاپ با همه کمبودها روز‌به‌روز در حال توسعه و پیشرفت است و ادامه حیات دارد اما با مهری‌های زیادی مواجه است و با تاسف باید گفت که به نسبت مهم و کارا بودن این صنعت به آن توجهی نشده است در حالی که نیاز است تا برای پویایی و رونق این صنعت در استان که دارای قدمتی دیرینه است بیش از پیش نسبت به آن توجه صورت گیرد.
 
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۲۶۹
کلمات کليدی: خراسان تایم , چاپ , صنعت