مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی:
۶۰ درصد جویندگان کار در استان خراسان جنوبی "فاقد مهارت" هستند
11 شهريور 1396 ساعت 18:08
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: ۶۰ درصد جویندگان کار استان فاقد هرگونه مهارت هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد سنجری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به گزارش عملکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در دولت یازدهم اظهار داشت: مجموعه فعالیتهای وزارت کار و رفاه اجتماعی هم در سطح ملی و به تبع آن در سطح استانها حوزه بسیار گسترده کاری دارد.
وی اولین حوزه کاری اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی را حوزه مدیریت و یا معاونت روابط کار دانست و افزود: در این راستا دو وظیفه و رسالت اصلی سازمان، صیانت از نیروی کار و نظارت بر روابط کار است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه در بحث نظارت بر روابط کار اولین رسالت ما تلاش در جهت بهبود فضای کسب و کار و تنظیم تعاملات بین کار و کارفرما در محیط کار است بیان کرد: در این راستا سال گذشته تلاش کردیم بتوانیم بخش عمده این اختلافات را در قالب توافق و سازش حل کنیم.
سنجری تصریح کرد: در این راستا بنا را در قالب راهاندازی واحد مشاوره قبل از فرآیند رسیدگی به شکایتهای گذاشتیم که در ابتدا با دعوت از کارگر و کارفرما قبل از شکایت مشکل آنان را بررسی کنیم و میان آنان سازش ایجاد کنیم.
وی از کاهش 50 درصدی شکایات در 4 سال دولت تدبیر و امید نسبت به قبل از سال 92 خبر داد و خاطرنشان کرد: یعنی از یک هزار و 378 دادخواست در سال 92 به 688 مورد در پایان سال 95 کاهش یافت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی از کاهش 58 درصدی زمان رسیدگی به شکایات در مراجع حل اختلاف خبر داد و یادآور شد: در این راستا زمان رسیدگی به شکایات در مراجع حل اختلاف از 40 روز به 15 روز کاهش یافت.
سنجری به بحث بیمه بیکاری اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا در طول برنامه چهارم حدود 958 نفر از کارگرانی که به هر دلیلی از کار منع شدند توانستند از مقری بیمه بیکاری استفاده کنند و برای اینکه ما بتوانیم از این سرمایه استفاده کنیم دو کار مهم انجام دادیم.
وی اشتغال مجدد برای 525 نفر و بهرهمندی 275 نفر از افراد بیکار در طول استفاده از بیمه بیکاری از آموزشها و مهارتهای فنی و حرفهای را از جمله کارهای مهم در این زمینه اعلام کرد و افزود: برخی نیز از منابع صندوق کارآفرینی امید تسهیلات دریافت کردند و در قالب کارآفرین مشغول کار شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه بحث پایش مسائل و مشکلات بنگاههای اقتصادی در این مدت انجام شد و با اعزام بازرسان وضعیت بنگاههای اقتصادی بررسی شد گفت: در حوزه بازرسی کار دو وظیفه صیانت از نیروی کار و نظارت بر اجرای قانون کار را بر عهده داریم.
سنجری از انجام 22 هزار و 656 مورد بازرسی از سطح کارگاههای استان خبر داد و بیان کرد: در این مدت 37 هزار نفر ساعت آموزش ایمنی و 214 مورد کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در کارگاهها انجام شد.
وی با بیان اینکه در این مدت 3 هزار و 388 مورد درخواست مشاغل سخت و زیان آور انجام شد تصریح کرد: نتیجه این اقدامات کاهش 46 درصدی حوادث ناشی از کار در 4 سال گذشته نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: نداشتن امنیت شغلی باعث کاهش بهرهوری نیروی کار در بنگاههای اقتصادی میشود و تشکلهای کارگری و کارفرمایی به عنوان شرکای اجتماعی دولت هستند چون در تصمیمگیریها و تصمیم سازیها در مراجع مختلف کنار ما هستند و هرچه تقویت شوند به لحاظ کمی و کیفی میتوانند ما را در تصمیم گیریها تقویت کنند.
سنجری با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته 89 تشکل کارگری و کارفرمایی در سطح استان تشکیل شده که رشد 32 درصدی داشته است تصریح کرد: 7 هزار و 600 نفر ساعت آموزش نیز برای تشکلهای کارگری و کارفرمایی برگزار شد که در حال حاضر در مجموع 246 تشکل در استان وجود دارد.
وی از تشکیل کمیته مطالعات فرهنگ کار در استان خبر داد و یادآور شد: این امر به عنوان اتاق فکری برای بهرهوری و پیشنهادات در جهت ترویج فرهنگ کار است و کار خوبی که در این حوزه انجام شد تدوین نظامنامه شوراهای کار است که این امر به صورت پایلوت برای اولین بار در کشور در خراسان جنوبی تدوین شد که هدف از این تدوین شناخت و آگاهی تشکلها به وظایف قانونی خود و پیگیری و ساماندهی امور محوله در بنگاههای اقتصادی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی به بحث مدیریت امور اجتماعی اشاره کرد و گفت: وظیفه مدیریت امور اجتماعی پیگیری خدمات رفاهی کارگران است که در طول 4 سال گذشته 5 جشنواره تقدیر از انتخاب کارگران نمونه انجام شد.
سنجری برخورداری 56 هزار نفر از کارگران در 4 سال گذشته از بیمه تکمیلی و تسهیلات رفاهی، برگزاری دورههای تخصصی برای 186 نفر از بهداشت یارانکار، برگزاری 22 یادواره شهدای کارگر در سطح استان و برخورداری 2 هزار و 390 خانواده کارگری از استراحتگاهها و زائر سراهای سطح کشور را از دیگر اقدامات این اداره کل عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در بحث آسیبهای اجتماعی نیز در 4 سال گذشته 55 دوره آموزشی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برگزار کردیم افزود: در این مدت اجرای طرح ملی پیمایش خشونت و نشاط و سرمایه اجتماعی ویژه جامعه کارگری استان، اجرای طرح ملی پیشگیری از مصرف موادمخدر، برگزاری 50 واحد اوقات فراغت و بهرهمندی 3 هزار و 500 نفر از فرزندان کارگر و توزیع 3 نوبت سبد حمایت غذایی در هر سال برای 58 هزار نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد نیز در این مدت انجام شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی از صدور 4 هزار و 434 مجوز مشاغل خانگی در طول چهار سال اخیر خبر داد و یادآور شد: در این مدت حدود 38 هزار فرصت شغلی در سامانه رصد توسط دستگاههای اجرایی ثبت شد.
سنجری با بیان اینکه در این مدت 9 هزار و 400 نفر از طریق مراکز کاریابی به کار گمارده شدند اظهار داشت: در این مدت حدود 55 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنهای بوده که به 4 هزار نفر از طریق کارآفرینی امید پرداخت شد همچنین 81 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به 3 هزار نفر از متقاضیان مشاغل خانگی در استان ارائه شده است.
وی راهاندازی 2 دفتر کفالت اقامت و اتباع خارجی، تشکیل 2 مرکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کار آفرینی را از جمله اقدامات انجام شده دانست و گفت: همچنین طرح مهارتآموزی در محیط کار انجام شد که سهم استان 560 نفر بوده است که تاکنون 288 نفر در بنگاهها مشغول مهارتآموزی شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی افزود: در طرح کارورزی فارغالتحصیلان سهمیه استان 2 هزار و 555 نفر است که تا امروز 3 هزار و 52 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی در این سامانه ثبتنام کردند.
سنجری با بیان اینکه 60 درصدجویندگان کار فاقد هرگونه مهارت هستند یادآور شد: برای ساماندهی این افراد سال گذشته طرح پژوهشی نیاز سنجی آموزشهای مهارتی بنگاههای اقتصادی استان انجام شد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 8273
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/8273/۶۰-درصد-جویندگان-کار-استان-خراسان-جنوبی-فاقد-مهارت-هستند