يکشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۸

نرخ غیرواقعی اشتغال در خراسان جنوبی؛ حال اشتغال خوب نیست

این روزها با اعلام نرخ بیکاری که برای خراسان جنوبی ۱۲ درصد اعلام شده اما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی معتقدند این نرخ واقعی بیکاری در استان نیست و مرکز آمار ایران باید شیوه خود را برای تعیین نرخ بیکاری را عوض کند.
نرخ غیرواقعی اشتغال در خراسان جنوبی؛ حال اشتغال خوب نیست
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، در حالی که در این روزهای گرم شهریور در میدان امام حسین (ع) شهر بیرجند قدم می‌زنم ناگهان صحنه‌ای نظرم را به خود جلب می‌کند صحنه‌ای که در گام نخست تصور کردم آنجا تصادفی رخ داده است به سمت اجتماع مردم فتم اما گویا از تصادف خبری نبود و انگار یک ماشین جلوی کارگران ترمز زده بود تا عده‌ای را برای چند ساعت کارگری ببرد و این سیل جمعیت بیکار هر کدام سعی داشتند به نحوی خود  را زودتر به داخل آن ماشین برسانند. لحظه عجیبی بود در بین جمعیت جوان، میان سال و حتی پیرمرد را مشاهده می‌کردی.
آری فقط کافی‌ است گذرت به میدان‌هایی از شهر که محل تجمع کارگران است بیفتد و کمبود شغل و بیکاری را در این زمانه مشاهده کنی و سیل عظیمی از مردان متاهل و مجردی را مشاهده کنی که امیدشان این است که ماشینی ترمز کرده و آنها برای کسب لقمه‌ای نان و برای کاگری خود را داخل ماشین متوقف شده که بیشتر اوقات برای رفتن عجله دارد بیاندازنند و چه سخت است لحظه‌ای که ظرفیت ماشین تکمیل می‌شود و از ماشین در حال حرکت جا می‌مانی و شرمنده نگاه زن و بچه‌هایت می‌شوی...
مدت زمان بسیاری است که به دنبال کار می‌گردم اما کار نیست
آنها دل پر دردی دارند، یکی از این کارگران در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: حدود یک سال است که بیکار شده‌ام و قبل از این در یکی از کارخانجات شهرک صنعتی مشغول به کار بودم که به دلیل ورشکستگی و تعدیل نیرو کل کارخانه تعطیل شد و اکنون مدت زمان بسیاری است که به دنبال کار می‌گردم اما کار نیست.
وی اظهار داشت: به هر جایی که می‌روم ابتدا کافرما می‌گوید تا 3 ماه قرارداد می‌بندم و بعد از 3 ماه را به بهانه‌های مختلف اخراج می‌کنند یا هم اصلاً کاری وجود ندارد که بروم تا با نانش شکم همسر و فرزندانم را سیر کنم.
این کارگر سرگذر گفت: در گذشته اگر بیکاری بود تنها مدت محدودی بود و در مدت زمان اندکی بر سر کار برمی‌گشتیم اما اکنون انگار دیگر قرار نیست بیکاری‌مان تمام شود و تنها باید انتظار یک معجزه را داشته باشیم.
آری در استان خراسان جنوبی کم نیستند از این افرادی که به دلایل مختلف اکنون اعم از تحصیل کرده و تحصیلات پایین، بیکار هستند. خراسان جنوبی استانی فرهنگی است و خانواده‌ها به تحصیل فرزندان خود اهمیت زیادی می‌دهند و آمار دانشجویان به گونه‌ای رقم می‌خورد که نسبت به جمعیت استان 5 به یک است و از هر 5 شهروند یک نفر دانشجو است.
خیل عظیمی از مردم استان به سبب بیکاری و نبود شغل مناسب از روستا به شهرها مهاجرت کرده‌اند
آری بیکاری یکی از معضلاتی است که  گریبانگیر جامعه ما شده و جوانان را درگیر ساخته و خیل عظیمی از آنها به سبب بیکاری و نبود شغل مناسب از روستا به شهرها مهاجرت کرده و به حاشیه‌نشینی شهرهای بزرگ روی آورده‌اند.
گاهی هم جوانان تحصیل کرده به سمت و سوی شغل‌های کاذب رفته و افزایش ارتباطات و بی‌برنامگی‌های استفاده از فضای مجازی سبب بروز انواع آسیب‌های اجتماعی شده است.
موضوعی که همیشه در کارگروه اشتغال صدای نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی را بلند می‌کند و او بارها با شنیدن نرخ بیکاری در استان می‌گوید به والله با این نرخ بیکاری اینجا خراسان جنوبی نیست و اروپا است چون اگر این نرخ بیکاری را داریم دیگر هیچ مشکلی نداریم.
نرخ بیکاری در خراسان جنوبی 12 درصد اعلام شد
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به آمار مرکز ایران در سرشماری سال 95 گفت: بیشترین نرخ بیکاری در استان از آن سرایان با 16.6 دهم درصد است و نرخ بیکاری استان خراسان جنوبی 12 درصد است.
 محمد سنجری اظهار داشت: اشتغال خواسته جمعیت کشور است و باید در برنامه‌ریزی‌های خود اشتغال را در نظر بگیریم  و در این راستا موقعیت استان را هم لحاظ کنیم.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) در استان خراسان جنوبی جز و دستگاه‌های اجرایی است که در حوزه اشتغال توانسته است خوب اقدام کند و علاوه بر اشتغال در زمینه بازاریابی محصولات تولیدی گام‌های خوبی برداشته است.
جمعیت استان خراسان جنوبی 5 درصد افزایش یافته است
سنجری افزود: طبق آخرین آمار که از سرشماری نفوس و مسکن سال 95 اعلام شده است استان ما سومین استان کشور از نظر وسعت است که تنها یک درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و بیشترین وسعت استان از آن شهرستان طبس و کمترین وسعت از آن بیرجند است.
وی بیان داشت:  طبق آخرین سرشماری نسبت به سال 90 جمعیت استان خراسان جنوبی 5 درصد افزایش یافته که 49.3 درصد جمعیت را زنان و50.7 درصد جمعیت را مردان تشکیل می‌دهند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: در استان 129 هزار و36 خانوار شهری، 94 هزار و 947 خانوار روستایی هستند که 41 درصد جمعیت استان را روستایی و 59 درصد جمعیت را جمعیت شهری تشکیل می‌دهد.
سنجری با بیان اینکه از نظر توزیع سنی جمعیت استان بعد از سیستان و بلوچستان و هرمزگان در جایکاه سوم و جوان‌ترین در کشور هستیم افزود: بیشترین جمعیت در استان خراسان جنوبی در شهرستان بیرجند با 34 درصد و کمترین جمعیت در شهرستان بشرویه است.
نهبندان 10 درصد کاهش جمعیت داشته است
وی اظهار داشت: طبق آمار مقایسه‌ای که داریم چند شهرستان مرزی ما کاهش جمعیت دارد  به گونه‌ای که شهرستان درمیان با 2.4 دهم درصد کاهش، نهبندان 10 درصد جمعیت کاهش، زیرکوه 2.2 دهم درصد کاهش دارد.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: جمعیت غیر فعال ما در استان 378 هزار نفر، جمعیت فعال 226 هزار نفر، جمعیت شاغل 199 هزار نفر و جمعیت بیکار 27 هزار نفر است و نرخ بیکاری استان خراسان جنوبی 12 درصد پیش‌بینی شده است.
سرایان با 16.6 درصد بیشترین نرخ بیکاری در استان را دارد
سنجری افزود: شهرستان خوسف با 5.4 درصد کمترین و سرایان با 16.6 درصد بیشترین نرخ بیکاری را دارد و شهرستان طبس 3.8 دهم درصد است که نرخ بیکاری در این شهرستان کاهش یافته است.
نماینده مردم شهرستان‌های فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی  با انتقاد از آمار نرخ بیکاری که از سوی مرکز آمار ایران برای خراسان جنوبی اعلام شد اظهار داشت: چرا به عنوان نماینده مردم در شهرستان‌های فردوس، سرایان، بشرویه و طبس نباید بدانم که در شهرستان سرایان و فرودس در سال گذشته چرا آمار بیکاری افزایش یافته است.
امیرحسنخانی افزود: باید درباره آماری که توسط مرکز آمار ایران ارائه می‌شود تحلیل شده و آمار تحلیلی در کارگروه اشتغال استان خراسان جنوبی بحث شود و در هر کدام از شهرستان‌ها آمار نرخ بیکاری به ریز اعلام شود.
نرخ بیکاری در خراسان‌جنوبی واقعی نیست
نماینده مردم شهرستان‌های طبس، فردوس، بشرویه و سرایان گفت: باید بدانیم چرا در یک شهرستان آمار نرخ بیکاری به این شدت افزایش یافته و قرار است به کدام سمت و سو حرکت کنیم.
امیرحسنخانی افزود: همه مسئولان در بخش‌های مختلف باید در بخش بیکاری و اشتغال ورود پیدا کنند اگر آمار مرکز کشور (مرکز آمار) دچار اشکال است به ما منتقل شود تا پیگیر باشیم در غیر این صورت من مطمئن هستم نرخ بیکاری در استان و شهرستان‌های ما بیشتر از چیزی است که اعلام شده است.
وی اظهار داشت: نباید هر چیزی را بپذیریم مگر این همه جوان تحصیل کرده بیکاری که در استان و شهرستان‌ها مشاهده می‌کنیم  واقعیت زندگی مردم نیستند پس آمار بیکاری بیشتر از این‌هاست.
نماینده مردم شهرستان‌های طبس، بشرویه، فردوس و سرایان با بیان اینکه قطعا نرخ بیکاری در استان ما بیشتر از اعلام مرکز آمار ایران بوده و بیشتر هم خواهد شد گفت: باید بنشینیم همه مسئولان استان با هم بررسی کنیم که در راستای بیکاری چه باید کرد.
مسئولان خراسان جنوبی را پررنگ تر ببینند
امیرحسنخانی افزود: باید شهرک‌های صنعتی پالایش شوند که چرا واحدها تعطیل شده و از آن جایی که خراسان جنوبی استانی مرزی است باید برای رفع مشکلات مردم گام جدی برداشته شود و مسئولان این استان را پر رنگ‌تر ببینند.
وی با بیان اینکه نمی‌خواهیم خراسان جنوبی استانی امنیتی شود اظهار داشت: اگر امروز به داد ما نرسند فردا که همه مردم مهاجرت کنند خیلی دیر می‌شود و الان که بیش از 5 ماه از سال می‌گذرد باید بررسی کنیم ببینیم آیا توانسته‌ایم 50 درصد اشتغال را محقق کنیم و اگر نتوانسته‌ایم باید همه بسیج شویم و به دنبال راهکار باشیم.
امیرحسنخانی افزود: در شورای برنامه‌ریزی خراسان جنوبی نرخ بیکاری سرایان 2.5 درصد افزایش یافته که بنده معتقدم در یک شهرستان وقتی نرخ بیکاری اینقدر افزایش یافته اما آمار بیکاری در استان 12 درصد اعلام شده پس اینجا اروپا است چرا که در یک شهرستان باید نرخ بیکاری 14 درصد افزایش یابد در حالی که نرخ بیکاری در فردوس سال گذشته 5 درصد بوده اما امروز بیش از 10 درصد است و این آمارها باید در شورای اشتغال تحلیل شود.
بیکاری در خراسان جنوبی روز به روز افزایش می‌یابد
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: بیکاری در خراسان جنوبی روز به روز افزایش می‌یابد و شهرک‌های صنعتی باید پالایش شوند تا مشخص شود چند واحد صنعتی تعطیل و چند واحد فعال است و این حق ما نمایندگان مردم است که بدانیم نرخ بیکاری در حوزه انتخابیه‌ چقدر است.
امیرحسنخانی افزود: بنده می‌گویم نرخ بیکاری در خراسان جنوبی در افراد تحصیلکرده و بالای کارشناسی 25 درصد است و باید نرخ بیکاری را با ریز نرخ بیکاری بدهیم.
وی اظهار داشت: متاسفانه نرخ بیکاری که امروز مرکز آمار کشور اعلام می‌کند برای همه افراد است یعنی هم فردی که کار ندارد و سرگذر منتظر کارگری است و هم برای فردی که یک دار قالی دارد و در برخی مواقع قالی می‌بافد همه این مشاغل را حساب می‌کنند که می‌گویند نرخ بیکاری پایین است.
بیشتر مهاجرت‌ها در خراسان جنوبی از قشر فارغ التحصیلان است
نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر مهاجرت‌ها از استان خراسان جنوبی از قشر فارغ التحصیلان است چون تحصیلات دارند نمی‌توانند سر خیابان منتظر کارگری بایستند و به دنبال اشتغال پایدار هستند.
امیرحسنخانی با بیان اینکه درصد زیادی از حاشیه‌نشینان شهرهای بزرگ از آن خراسان جنوبی است چون مردم تامین نبوده و برای ما مسئولان و نمایندگان این مهاجرت‌ها افتخار نبوده بلکه باید تلاش و پیگیری شود تا مردم مهاجرت نکنند، افزود: براساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 95 نرخ بیکاری فردوس 11، نرخ بیکاری سرایان 16.6 و بشرویه 12 است اما اینها رقم واقعی نبوده و نرخ بیکاری بیشتر از اینها است.
 نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید بدانیم در یک شهرستان چرا آمار نرخ بیکاری به این شدت افزایش یافته و باید تکلیف را مشخص کنیم که در کدام سمت سو قرار داریم چون با این وضعیت در بحران هستیم.
خراسان جنوب  با بحران بیکاری روبه‌برو است
امیرحسنخانی افزود: خراسان جنوبی با بحران بیکاری روبه‌رو است و برای تحقق شعار سال باید یک وحدت همگرایی در استان ایجاد شود و با وحدت کلمه موضوعات را پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم و اقتصاد مقاومتی نوعی جنگ اقتصادی است و همان طور که در جنگ نظامی بودیم باید در عرصه اقتصاد نیز حضور داشته باشیم.
اما سخن جالب‌تری که از مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی مطرح شد این بود که من دیگر نرخ اشتغال استان را اعلام نمی‌کنم هرکسی که اگر می‌خواهد این نرخ را مشاهده کند می‌تواند به سایت مربوطه مراجعه کند.
سنجری با بیان اینکه برخی از مسئولان کارشناسی مباحث را مطح می‌کنند اما برای ایجاد اشتغال همه مسئول هستیم افزود: جذب سرمایه‌گذار وظیفه من نبوده و نرخ اشتغال استان هم براساس یک سری معیار ملی بررسی می‌شود که با گفتن آن برخی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به این آمار خرده می‌گیرند  از این به بعد هر کس می‌خواهد نرخ را بداند به نمایندگان مراجعه کند.
نماینده مردم زیرکوه وقاینات در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: آمار اشتغال براساس آنچه آمار کشور اعلام می‌شود و در هر شهرستان متفاوت بوده اما این آماری که اعلام می‌شود را نگران کننده می‌دانیم چون به دلیل شیوه نامناسب آمارگیری، مستند نیست.
حال اشتغال در خراسان جنوبی خوب نیست
فرهاد فلاحتی با بیان اینکه در شیوه آمارگیری برای اشتغال 2 ساعت کار در هفته هم مبنا قرار می‌گیرد افزود: بر این مبنا اگر فرزند یک کشاورز روزی یک ساعت در سر مزرعه به پدر کمک کند او را شاغل می‌دانند.
وی از بیکاری مفرط در خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت: متاسفانه در حوزه اشتغال در قاین و زیرکوه و حوزه انتخابیه من به دلیل شرایط رکود گام مثبتی برداشته نشده است و با تعطیلی کارخانه‌های زیادی مواجه هستیم و اوضاع و احوال  اشتغال خوب نیست.
اقتصادمقاومتی نسخه درمان بیکاری
مقام معظم رهبری بارها و بارها بر اقتصاد مقاومتی و استفاده از توان داخلی کشور تاکید کرده‌اند و امسال را هم به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کرده‌اند تا اقدامی اساسی در سامان دادن به اقتصاد کشور و کاهش بیکاری انجام شود اما این امر نیازمند اقدام جهاد گونه از سمت همه مسئولان است.
اما با عبور از سر گذر و محل تجمع کارگران و دیدن جوانان جویای کار و ثبت نام‌ها در مراکز کاریابی، انتظارهای جوانان تحصیل کرده برای کار متوجه می‌شویم نرخ بیکاری در خراسان جنوبی بیشتر از نرخ بیکاری اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران است پس باید شیوه بهتری برای محاسبه نرخ بیکاری در نظر گرفته شود و مسئولان خراسان جنوبی نیز باید برای اشتغال جوانان فکری بردارند و در این راستا بیشتر از قبل تلاش کنند.
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۲۷۹
کلمات کليدی: خراسان تایم , بیکاری , اشتغال