مدیر آبفار بیرجند:

۸۷ روستا در بیرجند با تانکر آبرسانی می‌شود

14 شهريور 1396 ساعت 14:33

مدیر آب فاضلاب روستایی بیرجند با بیان اینکه در برخی روستاها مردم بیش از حد آب برای مزارع استفاده می‌کنندگفت: از ۱۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در بیرجند تعداد ۸۷ روستا با تانکر آبرسانی می‌شود.


به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، مهدی صفری‌نژاد امروز در دیدار با نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 95 در شهرستان بیرجند 160 روستای بالای 20 خانوار با جمعیت 52 هزار نفر وجود دارد. 
وی با بیان اینکه از این تعداد 58 روستا دارای شبکه آبرسانی و 87 روستا با تانکر آبرسانی می‌شود، افزود: هر چه تلاش می‌شود تا روستاها را از چرخه آبرسانی با تانکر خارج کنیم اما باز به دلیل خشکسالی و کمی باران دوباره روستاها به چرخه آبرسانی افزوده می‌شوند. 
مدیر آبفار بیرجند افزود: سال گذشته 11 روستا را از چرخه آبرسانی سیار خارج کردیم که امسال هم تلاش داریم با تکمیل مجتمع‌های آبرسانی 17 روستا را تا پایان سال از چرخه خارج کنیم. 
وی با بیان اینکه در برخی از روستاهای بیرجند مصرف آب بسیار زیاد است و آبرسانی به مزارع به صورت سنتی انجام می‌شود که سبب مصرف بیش از حد آب می‌شود، افزود: باید فرهنگ استفاده درست آب این مایه حیاتی را ترویج دهیم چون بحران آب موضوعی غیر قابل انکار است. 
مدیر آبفار خوسف نیز در این دیدار اظهار داشت: 76 روستای بالای 20 خانوار در شهرستان خوسف وجود دارد. 
بهالگردی با بیان اینکه از این تعداد در 58 روستا آبرسانی سیار انجام می‌شود و به دلیل خشکسالی در روستاها با کمبود آب مواجه هستیم چون قنوات هم در اثر خشکسالی آب‌دهی آن کم شده است، افزود: 14 روستا فاقد شبکه آبرسانی داریم.
وعده 35 میلیارد تومانی بنیاد برکت در بخش آب استان خراسان جنوبی
علی‌اکبر بسکابادی اظهار داشت: بنیاد برکت برای آبرسانی به روستاهای استان 35 میلیارد تومان وعده داده که اگر این رقم محقق شود بخشی از مشکلات این بخش برطرف می‌شود. 
وی افزود: اعتبار خراسان جنوبی در سال 96 مبلغ 120 میلیارد تومان است که اگر از این مبلغ حداقل 80 میلیارد تومان تخصیص یابد رقم خوبی است.
مدیرعامل شرکت آبفار خراسان جنوبی گفت: در آب روستایی بیشتر اوراق به ما داده می‌شود در صورتی که اگر به جای اوراق پول و نقدینگی باشد بهتر است.
بسکابادی افزود: یکی از مشکلات این شرکت در زیمنه پرداخت حق‌آبه است که گاهی نمی‌توانیم حقوق آنها را پرداخت کنیم چون اوراق داده می‌شود که باید در این بخش هم پول داده شود. 
وی با بیان اینکه گاهی مطرح می‌شود مصرف بیش از حد مردم در آب به دلیل پرداخت کم برای مصرف کننده است اظهار داشت: برخی از مردم جزو اقشار کم درآمد بوده که توان پرداخت هزینه‌های مصرفی را ندارند چه برسد اگر بخواهیم مبلغ را افزایش دهیم اما افرادی که بیش از حد آب مصرف می‌کنند می‌شود از آنها به اندازه قیمت تمام شده آب هزینه گرفت.
مدیرعامل شرکت آبفار خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی در سال 94 قیمت آب روستایی تنها 6 درصد رشد داشت و تابع ضریب یک بودیم اما در حال حاضر ضریب به 0.58 صدم رسیده است. 
بسکابادی یکی از مهم‌ترین مشکلات این شرکت را کمبود اعتبارات دانست و افزود: ما کارمند دولت هستیم اما حقوق ما از سرانه است کهآن هم همیشه ناقص بوده و درصدی پرداخت می‌شود اگر کارمند دولت هستیم باید پایه‌های حقوقی ما مبنای ثابتی داشته باشد.
وی اظهار داشت: برای راه‌اندازی آزمایشگاه آب مرجع در استان 20 میلیارد ریال نیاز داریم تا این آزمایشگاه به عنوان مرجع در شرق کشور باشد. 
انتهای پیام/4


کد مطلب: 8336

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/8336/۸۷-روستا-بیرجند-تانکر-آبرسانی-می-شود

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir