کمخونی، یک بیماری با علتهای بروز مختلف
20 شهريور 1396 ساعت 12:13
یک دانشجوی دكتراي تخصصي آموزش پزشكي در خراسانجنوبی گفت: یکی از اختلالات شایع خونی، کمخونی است.
به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، آفاق زارعی اظهار کرد: در کمخونی، تولید یا اندازه گلبولهای قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود در آن کم شده و به همین دلیل تبادل اکسیژن و دیاکسیدکربن بین خون و سلولهای بدن دچار اختلال میشود.
وی با بیان اینکه گلبولهای قرمز خون به صورت گویهای کروی مقعرالطرفین و حاوی هموگلوبین هستند، افزود: این هموگلوبین، مسئول انتقال اکسیژن در خون است.
این دانشجوی دكتراي تخصصي آموزش پزشكي اظهار کرد: اکسیژن موجود در هوا از طریق ریه جذب خون شده و توسط خون به قلب منتقل میشود و از آنجا به داخل شریانهای اصلی بدن پمپ شده و به تمام ارگانهای بدن میرسد.
زارعی با بیان اینکه بنابراین برای رسیدن اکسیژن کافی به بدن باید سیستم تنفسی، قلب و عروق و سیستم خونی به سلامت در کنار یکدیگر کار کنند، تصریح کرد: با وجود کم شدن گلبولهای خونی یا هموگلوبین در خون (کم خونی)، حتی اگر از سیستم تنفسی و قلبی و عروقی سالمی نیز برخوردار باشیم، سلولهای بدن دچار افت اکسیژن یا هیپوکسی خواهند شد.
وی ادامه داد: تمام سلولهای بدن برای زنده ماندن به عنصر اکسیژن نیاز دارند و چنانچه با افت آن مواجه شوند، خفگی سلولی و به دنبال آن مرگ سلولی رخ میدهد و این، اتفاقی است که در انواع سکتههای مغزی و قلبی به دلیل انسداد عروق و نرسیدن خون یا اکسیژن به آنها رخ میدهد.
این دانشجوی دكتراي تخصصي آموزش پزشكي با بیان اینکه کمخونی به دلایل مختلفی اتفاق میافتد، تصریح کرد: یکی از دلایل کمخونی به شکل گلبولهای قرمز ارتباط دارد که در کمخونی داسی شکل رخ میدهد.
زارعی ادامه داد: در این نوع کمخونی، گلبولهای قرمز تغییر شکل میدهند و به شکل داس درمیآیند که بسیار شکنندهاند و درحین عبور از مویرگهای بدن دچار آسیبدیدگی شده و از بین میروند.
وی اظهار کرد: دلیل دیگر ایجاد کمخونی، به عدم ساخت هموگلوبین برمیگردد که به دلیل فقدان یا کم بودن آهن در بدن رخ میدهد.
این دانشجوی دكتراي تخصصي آموزش پزشكي بیان کرد: انواع دیگر کمخونی به دلیل خونریزی، عدم تولید سلولهای خونی در مغز استخوان و یا از بین رفتن سلولهای خونی به دلایل مختلفی چون بیماریهای ژنتیکی، بیماریهای خودایمنی، حساسیتهای مختلف و غیره اتفاق میافتد.
زارعی یادآور شد: اما از میان تمام این عوامل، شایعترین علت کمخونی، کمخونی فقر آهن است که در بسیاری از افراد که زندگی طبیعی نیز دارند به درجات مختلف وجود دارد و نیازمند رسیدگی و درمان است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 8479
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/8479/کم-خونی-یک-بیماری-علت-های-بروز-مختلف
خراسان تایم
http://www.KhorasanTime.ir