سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۴۹
در دهگردشی از روستای چاج مطرح شد

از قابلیت گردشگری روستای چاج تا موظف شدن دولت برای کمک به عرضه صنایع دستی و فرش به بافندگان

فرماندار بیرجند گفت: امیدواریم با توفیق و گشایشی که در بحث تورهای خارجی شد روستاهای شهرستان بیرجند مانند چاج که قابلیت جذب گردشگری را دارند وارد عرصه گردشگری کنیم.
از قابلیت گردشگری روستای چاج تا موظف شدن دولت برای کمک به عرضه صنایع دستی و فرش به بافندگان
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، روستای چاج از جمله روستاهای هدف گردشگری در خرسان‌جنوبی است که در دهستان باقران از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران، جمعیت آن بالغ بر ۳۵۷ نفر بوده است.
دهیار روستای چاج در گفتگو با نماینده مردم بیرجند، ردمیان و خوسف در مجلس و فرماندار بیرجند به تبیین مشکلات این روستا پرداخت و بیان داشت: سیستم مخابرات روستای چاج متعلق به چندین سال قبل است و تلفن‌های اهالی روستا با مشکل مواجه است لذا اگر از سمت شهر به روستا تماس گرفته شود باید چندین دفعه تماس تکرار شود تا متصل شود.
علیرضا چاجی بیان داشت: متأسفانه در این روستا هنوز کابل فیبر نوری وصل نشده است و امیدواریم در این جلسه تصمیمی جهت این مهم اتخاذ شود تا از روستای خراشاد فیبر نوری گرفته و به روستای چاج وصل شود.
وی همچنین به جدول گذاری و اجرای سنگ فرش معابردر روستای چاج اشاره کرد و توضیح داد: در سال‌های قبل در بافت قدیم روستا حدود هزار متر بازگشایی معابرانجام شد و مسؤولینی که از روستا بازدید کردند قول دادند به هر میزان که بازگشایی انجام شود اعتبار را محقق کنند.
*ضرورت بهسازی ورودی روستای چاج/ فرسوده بودن شبکه آبرسانی روستای چاج
دهیار روستای چاج خواستار بهسازی ورودی روستای چاج شد و ادامه داد: در طرح بازنگری روستا چون محدوده روستا افزایش یافته خواستار احداث چهارراه در ورودی روستا و احداث بلوار 20 متری تا جلوی بهیاری هستیم.
چاجی با بیان اینکه شبکه آبرسانی روستای چاج در اوایل انقلاب اسلامی به بهره‌برداری رسیده است، ادامه داد: شبکه آبرسانی مذکور اکنون جوابگو نیست و فرسوده شده است لذا خواستار اتخاذ تدابیری در این زمینه هستیم.
وی اظهار داشت: دبستان روستای چاج 25 سال قبل در فاصله دو کیلومتری روستا ساخته شده است و اکنون رفت و آمد برای دانش‌آموزان به ویژه در فصل زمستان سخت شده است.
*لزوم احداث دبستان سه کلاسه در بافت جدید روستای چاج
دهیار روستای چاج با بیان اینکه هم اکنون 35 دانش‌آموز دبستانی در این دبستان مشغول به تحصیل هستند، ادامه داد: در طرح بازنگری روستا زمینی به وسعت 5 هزار متر مربع جهت فضای آموزشی روستا پیش‌بینی شده است و اگر دبستان دو یا سه کلاسه در باقت جدید روستا احداث شود برای دانش‌آموزان این روستا بهتر است.
رئیس بنیاد مسکن بیرجند به اجرای طرح هادی در روستای چاج اشاره کرد و گفت: طرح هادی روستای چاج در سال 84 تهیه و در سال 89 شروع شده است.
عباس گل‌محمدی بیان داشت: طی 4 سال اجرای طرح هادی در روستای چاج بازگشایی معابر، جدول‌گذاری و آسفالت انجام شده است.
*ادامه طرح هادی مستلزم تأمین اعتبار
وی با اشاره به اینکه درخواست دهیاری روستای چاج ادامه طرح هادی است، اضافه کرد: ادامه طرح هادی مستلزم تأمین اعتبار است.
وی از وجود 160 روستای بالای 20 خانوار در سطح شهرستان بیرجند خبر داد و افزود: طبق برنامه پنجم باید حداقل یک فاز طرح هادی در این روستاها اجرا می شد که به دلیل عدم اعتبار تنها توانستیم در سطح 86 روستا طرح هادی را در فازهای اول تا دوم اجرا کنیم.
وی توزیع  قیر رایگان در سال‌های 94 و 95  و پیش‌بینی زمین برای احداث مدرسه را از دیگر اقدامات انجام شده در روستای چاج بیان کرد.
نماینده اداره کل ارتباطات و فناوری ارتباطات اظهار داشت: زمانی که وارد روستا شدم فکر نمی‌کردم که مشکل ارتباطی داشته باشید.
خداپرست از پوشش‌دهی تلفن همراه در این روستا خبر داد و گفت: همچنین اتصال اینترنت روستا انجام شده و فقط باید نسبت به تهیه سیم‌کارت و مودم اقدام کنید.
*فیبر نوری جهت استفاده عمومی نیست
وی همچنین پیرامون درخواست اهالی روستا برای فیبر نوری، تبیین کرد: فیبر نوری برای زیرساخت‌های تجهیزاتی بوده و برای استفاده عمومی کاربردی ندارد زیرا برای استفاده دکل تلفن همراه انجام می‌شود بنابراین فیبر نوری یک نوع زیرساخت است و استفاده عمومی ندارد.
مدیر آب و فاضلاب روستایی بیرجند متوسط مصرف آب اهالی روستای چاج را از الگو بالاتر دانست و اظهار داشت: اگر در چاج متوسط 16 متر مرکعب در ماه است اما اهالی روستا 18 متر مکعب مصرف می‌کنند.
همچنین طی این دیدار پیشنهاد شد زمین مناسب جهت احداث دبستان در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد تا بتوانند مدرسه را احداث کنند.
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم روستای چاج به لحاظ آبادانی معنوی و ظاهری وضعیت خوبی دارد.
*اشتغال مهم‌ترین مشکل کشور
حجت‌الاسلام سید محمدباقر عبادی اشتغال را مهم‌ترین مشکل کشور دانست و بیان داشت: بیکاری یک معضل مهم است و اگر بخواهیم برطرف یا از حالت بحرانی خارج شود نیازمند طرح‌های ضربتی کوتاه مدت است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری و صنایع دستی سبب اشتغال سریع می‌شود، اضافه کرد: گردشگری زمان بر نیست و بلافاصله سبب اشتغال می‌شود.
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی تبیین کرد: از مهم‌ترین ویژگی‌های صنایع دستی اشتغال سریع است، افراد می‌توانند با  سرمایه کم ظرف یک هفته کارگاه توبافی راه‌اندازی و بلافاصله به تولید برسند همچنین زمینه ارتزاق افراد را محقق کنند.
عبادی با بیان اینکه صنایع دستی رونق گرفته است، اظهار داشت: به محض ورود به مجلس فراکسیون صنایع دستی و فرش را تشکیل دادیم زیرا بخش قابل توجه مردم خراسان‌جنوبی بافنده فرش هستند.
وی ادامه داد: در فراکسیون مذکور انگیزه زیاد بود و جلسات مکرر با مسؤولان دولتی و خصوصی برقرار کردیم که در نهایت منجر به طرحی شد و این طرح  در مجلس ارائه و به صحن علنی آمد و به تصویب رسید.
*مجلس در بحث رونق فرش و صنایع دستی آنچه که در توان داشت انجام داد
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد:  امیدواریم در راستای آنچه که مجلس در بحث رونق فرش و صنایع‌دستی انجام داد دولت بخشنامه‌های خوبی تدارک ببیند تا بتوانیم طرح ضربتی اشتغال را انجام دهیم.
عبادی با بیان اینکه بازار فرش دستبافت در کشور به روال سنوات گذشته نیست، اظهار داشت: کم شدن تقاضا برای فرش دستبافت، تحریم‌های بازار فرش و در دست گرفتن بازار فروش توسط کشورهایی مثل هند و چین سبب کاهش تقاضا برای فرش شده است.
*دولت در راستای اجرای طرح ضربتی اشتغال مساعدت کند
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از روستاها مردم از بیکاری خسته شده‌اند، تبیین کرد: اگر دولت مساعدت کند و نسبت به آموزش و فرهنگ‌سازی اقدام کند و روستائیان به سمت و سوی تولیدات صنایع دستی روی آورند درآمد خوبی نصیبشان می‌شود.
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی بیان داشت:  تعدد مراکز تصمیم گیری در بحث صنایع دستی داشتیم که در میراث فرهنگی متمرکز شد تا در هر دستگاهی ناهماهنگی ایجاد نشود.
عبادی همچنین از ایجاد صندوق حمایت از هنرمندان صنایع دستی خبر داد و گفت: مجلس بانک مرکزی را مکلف کرد تا با هماهنگی میراث فرهنگی زمینه مسکن افرادی که در صنایع دستی و فرش کار می‌کنند فراهم شود.
*صفر شدن نرخ مالیات برارزش افزوده برای تولید کنندگان صنایع دستی
وی تبیین کرد: همچنین نرخ مالیات برارزش افزوده برای تولید کنندگان صنایع دستی صفر شد تا بتوانند با قیمت پایین‌تر تولیدات صنایع دستی در اختیار مردم قرار گیرد.
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی پیرامون مشکلات بیمه قالیبافان، تبیین کرد: در گذشته بیمه قالیبافان داشتیم که مأمور بیمه منوط به حضور قالی‌باف در پای دار قالی بیمه را تأیید می‌کرد و سعی کردیم این مهم را برطرف و اکنون مساحت قالی مورد نظر قرار گرفته و سبب کاهش مشکلات این قشر شده است.
عبادی ادامه داد: همچنین دولت مکلف شد برای عرضه صنایع دستی و فرش به بافندگان کمک کند و همچنین دولت مکلف شد ساختمان‌های میراثی را در اختیار عرضه کنندگان صنایع دستی  قرار دهد تا عرضه محصولات به راحتی انجام شود.
فرماندار بیرجند پیرامون رفع مشکلاتی نظیرارتباطات تلفنی و بهسازی محدوده ورودی روستای چاج، اظهار داشت: با تدابیری که اتخاذ می‌شود سعی می‌کنیم مشکلات را حل کنیم.
علی ناصری  اشتغال را از مهمترین مسائل موجود در جامعه به ویژه روستائیان ذکر کرد و افزود: در جامعه روستایی با تقاضاهای جوانان و افرادی که تازه وارد عرصه کار می‌شوند مواجه هستیم.
*جان گرفتن هنر حوله بافی و توبافی در بیرجند
وی با تأکید بر اینکه باید تعادلی بین نیروهای کار در روستاها ایجاد شود، توضیح داد: تولیدات صنایع دستی سبب اشتغال افراد شده و کمک شایانی به این قشر از جامعه می‌کند.
فرماندار بیرجند از رونق گرفتن هنر حوله بافی و توبافی در بیرجند خبر داد و اظهار داشت: هنر حوله بافی و توبافی قدیم جای خود را باز کرده است لذا ما آمادگی داریم  جهت آموزش روستائیان کلاس‌‌های آموزشی را برگزار و دار اولیه را در اختیار روستائیان قرار دهیم.
ناصری ادامه داد: همچنین جهت عرضه محصولات اتحادیه مرکزی محصولات تولیدی را خریداری و در بازارهای فروش داخلی و خارجی عرضه می‌کنند.
*روستای چاج قابلیت گردشگری دارد/ اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برای طرح‌های اشتغال‌زا
وی با بیان اینکه روستای چاج در بحث گردشگری این قابلیت را دارد، ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید تسهیلاتی خوبی برای اقامتگاه‌های بوم‌گردی تا سقف 100 میلیون تومان در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد تا متقاضیان بتوانند یک منزل ساده روستایی بازسازی و بهسازی و در اختیار گردشگران قرار دهند.
فرماندار بیرجند خاطرنشان کرد: امیدواریم با توفیق و گشایشی که در بحث تورهای خارجی شد روستاهای شهرستان بیرجند مانند چاج که قابلیت جذب گردشکری را دارند وارد عرصه گردشگری کنیم.
ناصری ادامه داد: همچنین در زمینه اشتغال از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی برای خراسان‌جنوبی قول گرفتیم طرح‌هایی که در محدوده روستاها و نقاط محروم سبب اشتغال‌زایی می‌شوند را اجرا و تسهیلاتی با نرخ قرض‌‌الحسنه و بدون محدودیت در اختیار متقاضیان قرار دهیم.
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۵۳۹
کلمات کليدی: خراسان تایم , صنایع دستی , گردشگری