چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۱
نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس خبر داد

افزایش دو برابری بودجه خراسان‌جنوبی

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس گفت: بودجه امسال دولت برای خراسان‌جنوبی 392 میلیارد تومان بود که با تلاش‌های صورت گرفته از سوی مجمع نمایندگان استان در مجلس این بودجه به 744 میلیارد تومان افزایش یافت.
افزایش دو برابری بودجه خراسان‌جنوبی
 
 به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، عصر امروز دهگردشی نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف با فرماندار بیرجند، معاون مدیرکل منابع طبیعی استان و جمعی از مدیران شهرستانی به منظور بررسی مسائل و مشکلات روستای نوفرست انجام شد و مسؤولان با حضور در جمع اهالی نوفرست از نزدیک به بررسی مسائل و مشکلات این روستا پرداختند.
عضو شورای اسلامی روستای نوفرست مسأله کمبود آب را حیاتی دانست و اظهار داشت: اگر مسأله کمبود منابع آب حل شود به تبع بسیاری از مشکلات حل می‌شود.
* تأمین اعتبار در خصوص مرمت و لایه‌روبی قنوات مهم‌ترین خواسته مردم نوفرست
علی‌محمد نوفرستی با بیان اینکه یکی از ریشه‌های جنگ و دعواها در جهان امروز مسأله آب است، عنوان داشت: مهم‌ترین خواسته مردم نوفرست تأمین اعتبار در خصوص مرمت و لایه‌روبی قنوات است.
وی مبارزه با آفات را یکی از معضلات این روستا دانست و گفت: برخی آفات جدید سبب بروز مشکلاتی در مزارع کشاورزان شده است.
*عدم بهره‌وری تأسیسات شبکه آبرسانی روستای نوفرست
عضو شورای اسلامی روستای نوفرست تأمین آب شرب داخل روستا را از دیگر مشکلات مردم این روستا ذکر کرد و افزود: تأسیساتی که طی دو تا سه سال اخیر برای شبکه آبرسانی روستا درنظر گرفته شده است هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.
نوفرستی مشکلات فشار و قطعی آب را از دیگر مشکلات شبکه آبرسانی این روستا ذکر کرد و بیان داشت: فشار آب در پایین ده زیاد و در بالای ده کم است و همین سبب بروز مشکلات فراوان شده که متأسفانه هنوز برای رفع این مشکل به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.
وی با بیان اینکه برق‌رسانی در فاز دو شهرک با مشکل مواجه است، عنوان داشت: درخواست داریم این مشکل هر چه سریع‌تر مرتفع شود.
*واحدهای تولیدی روستای نوفرست با مشکل مواجه است
عضو شورای اسلامی روستای نوفرست با اشاره به اینکه تعدادی از واحدهای تولیدی این روستا با مشکل مواجه است، اضافه کرد: همچنین شبکه ارتباطات برق در خانه‌های بنیاد مسکن کشیده نشده است.
نوفرستی پرورش شتر مرغ را یکی از پتانسیل‌های جهت اشتغال جوانان در روستا دانست و گفت: در راستای اشتغالزایی و حفظ حضور جوانان در این روستا به دنبال ایجاد شرایط لازم برای پرورش شترمرغ در روستا هستیم.
وی سنگ فرش روستا را برای مناطقی که رفت‌ و آمد کم‌تر است ضروری دانست و گفت: همچنین خواستار سنگ فرش مسیر اصلی روستا هستیم.
عضو شورای اسلامی روستای نوفرست ادامه داد: همچنین در حوزه رودخانه و آبگیرها هزینه‌هایی کردیم ولی مرتب از طرف مسؤولان ذیربط اعلام می‌شود که اگر کسی غرق شد مسؤولیت آن با شما خواهد بود که امیدواریم اعتباری جهت تجهیز و ایمن‌سازی این مکان‌ها تخصیص یابد.
نوفرستی بیان داشت: با وجود این آب اندک عمری است که مردم این روستا به کشاورزی می‌پردازند، اما زحمتشان جز چند محصول اندک چیز دیگری نیست.
*ضرورت تغییر الگوی کشت/ انتقاد از طراحی و تأسیسات شبکه آبرسانی روستای نوفرست
وی با تأکید بر اینکه باید به سمت تغییر الگوی کشت برویم، یادآور شد: با توجه به شرایط بحرانی استان در مسأله آب به راحتی می‌توان با کشت محصولاتی نظیر زرشک و زعفران که آب اندکی نیاز دارند در مصرف آب صرفه جویی کنیم درصورتی که با این الگوی کشت نادرست فقط منابع را هدر می‌دهیم.
عضو شورای اسلامی روستای نوفرست با بیان اینکه روستای نوفرست از لحاظ وسعت روستایی با پهنه بالا است، اضافه کرد: مشخص نیست طراحی و تأسیسات شبکه آبرسانی روستا براساس کدام اصول علمی انجام شده است.
*خواسته‌های مردم فریزمرغ؛ گازرسانی، حل مشکل آبرسانی و جابجایی تیرهای چراغ برق
عضو شورای شهر روستای فریزمرغ نیز در این مراسم به تبیین مشکلات این روستا پرداخت و توضیح داد: روستای فریزمرغ تاکنون گازرسانی نشده است و تأمین نفت روستا نیز از روستاهای مجاور انجام می‌شود.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه روستای مجاور گازرسانی شده است امسال برای تأمین نفت روستا با مشکل مواجه هستیم لذا از مسؤولان خواستاریم تا به این موضوع رسیدگی کنند.
عضو شورای شهر روستای فریزمرغ به وجود سدهای خاکی در این روستا اشاره کرد و بیان داشت: سدهای احداث شده در فاصله‌های زیادی از یکدیگر احداث شده است.
وی با اشاره به اینکه روزهای پنجشنبه و جمعه آبرسانی به روستا با مشکلاتی مواجه می‌شود، ادامه داد: مشکل کلی روستای فریزمرغ بحران آب است و باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.
عضو شورای شهر روستای فریزمرغ به تیرهای چراغ برق میان کوچه‌ها اشاره کرد و گفت: اگر جابجایی تیرهای چراغ برق امکان‌پذیر است امیدواریم که این اقدام صورت بگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند در این جلسه با بیان اینکه وضعیت آب نوفرست نسبت به منطقه بد نیست، اظهار داشت: در رابطه با تأمین آب این روستا در چند قنات واستخر اقداماتی انجام شده است.
محمدعلی محمدی با اشاره به اینکه حجم کار خوبی در این روستا انجام شده است، گفت: سال گذشته کانال‌کشی و انتقال آب به این روستا انجام شده اما هنوز هم نیاز به کار دارد.
*بهترین راه مبارزه با آفات؛ هرس شاخه‌های خشک و سوزاندن
وی با بیان اینکه آفات زمانی به درختان هجوم می‌برند که درختان ضعیف شوند، ادامه داد: بهترین راه مبارزه با آفات هرس شاخه‌های خشک و سوزاندن آن‌ها است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند از اعلام آمادگی جهاد کشاورزی بیرجند در زمینه هرس درختان و مبارزه با آفات خبر داد و افزود: طرح هرس درختان آفت دیده به صورت پایلوت در چندین روستا انجام شده است لذا نمایندگانی از روستای نوفرست جهت عقد تفاهم‌نامه به جهاد کشاورزی مراجعه کنند تا در این راستا تفاهم‌نامه را منعقد و طرح را اجرا کنیم.
*پرورش شترمرغ به صورت سنتی توجیه اقتصادی ندارد
محمدی با بیان اینکه پرورش شترمرغ به صورت سنتی توجیه اقتصادی ندارد، تبیین کرد: اگر افرادی توانایی و موقعیت پرورش به صورت صنعتی را دارند مجوز صادر می‌کنیم تا بتوانند کار را آغاز کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی در زمینه اجرای روش‌های آبیاری نوین هیچ محدودیتی برای تأمین اعتبار ندارد لذا اگر روش‌هایی به نظر شما می‌رسد که قابل اجرا است به جهاد کشاورزی اطلاع دهید.
طی این جلسه مصوب شد مشکل گازرسانی روستای فریزمرغ طی دو ماه آینده حل شود.
مدیر آب و فاضلاب روستایی بیرجند نیز در این جلسه متوسط مصرف آب در بیرجند را 8.5 متر مکعب اعلام کرد و گفت: متوسط مصرف آب روستای نوفرست 32 متر مکعب است لذا در دوره قبل میزان مصرفی آب اهالی روستای نوفرست 18 هزار متر مکعب بوده است.
صفوی‌نژاد با بیان اینکه طی دو سال اخیر حتی یک انشعاب برای واحدهای دامداری واگذار نکرده‌ایم، ادامه داد: سر بسیاری از مسائل ایستادگی کردم و گفتم تا زمانی که مشکل انشعابات خانگی حل نشود انشعاب واحدهای دامداری صورت نمی‌پذیرد.
نماینده منابع طبیعی نیز در این مراسم گفت: عملیات اجرای طرح آبخیزداری روستای نوفرست از سال 88 در حجم 4 هزار متر مکعب انجام شده است.
فرماندار بیرجند پیرامون مشکلات مطرح شده، اظهار داشت: در راستای حل مشکلات مطرح شده توانستیم در حد توان اعتباراتی را در اختیار دستگاه‌های جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب روستایی و بنیاد مسکن قرار دهیم.
علی ناصری با اشاره به اینکه توجه به آبرسانی از اولویت‌ها است، اضافه کرد: همچنین در راستای بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی سعی کردیم به اولویت‌ها توجه کنیم.
*مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کنند
وی روستای نوفرست را از روستاهای اقتصادی دانست و بیان داشت: مردم باید در مصرف آب صرفه‌جویی کنند و در کنار آن جهاد کشاورزی نیز باید در رابطه با آبیاری نوین مساعدت کند.
فرماندار بیرجند با بیان اینکه برای اجرای طرح‌های آبخیزداری جهاد کشاورزی و منابع طبیعی کمک خواهند کرد، توضیح داد: طرح اشتغال‌زایی با پرورش شترمرغ در تعداد کم بازده اقتصادی ندارد اما اگر با تعداد بالا انجام شود برای فراهم آوردن زمینه‌های لازم اعلام آمادگی می‌کنیم.
رئیس اداره اوقاف بیرجند نیز با بیان اینکه متأسفانه برخی از افراد با آگاهی وقفیات را تصرف می‌کنند، اظهار داشت: موقوفات منفعتی مورد تصرف قرار می‌گیرد.
مهدی قاصری بیان داشت: اداره اوقاف این آمادگی را دارد تا در روستاها افرادی را به عنوان همیار وقف مشخص کند تا با اوقاف همکاری نمایند. 
نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار داشت: بودجه  امسال دولت برای خراسان‌جنوبی 392 میلیارد تومان بود که با تلاش‌های صورت گرفته از سوی مجمع نمایندگان استان در مجلس این بودجه به 744 میلیارد تومان افزایش یافت.
 
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۵۴۲
کلمات کليدی: خراسان تایم , بودجه , دولت