پیشبینی برداشت 300 تن دانه کلزا از مزارع کشاورزی سربیشه
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: پیش بینی میشود طی سال زراعی 97-96، 300 تن دانه کلزا از مزارع کشاورزی شهرستان سربیشه برداشت شود .
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سید حسن رضوی با اشاره به آغاز کشت کلزا در شهرستان سربیشه، اظهار کرد: بالغ بر 150 هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان سربیشه، طی سال زراعی 97-96 زیر کشت کلزا میرود که پیش بینی میشود حدود300 تن دانه کلزا از این مزارع برداشت شود .
وی افزود: دراین راستا تعداد شش دستگاه بذرکارکودکارریز دانه کار، با کمک بلاعوض 50 میلیون ریالی دراختیار کشاورزان قرار گرفت .
مدیرجهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: متقاضیان احداث گلخانه برای دریافت تسهیلات از محل منابع داخلی بانک به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند .
رضوی ادامه داد: این تسهیلات از محل منابع داخلی بانک بوده و پس از انعقاد قرارداد با صندوق توسعه ملی، نرخ تسهیلات طبق دستورالعمل صندوق توسعه ملی خواهد شد .
وی در خصوص آفات چوبخوار، تصریح کرد: مهمترین آفات چوبخوار درختان میوه پروانه فری، سوسک سرشاخه خوار رزاسه، سوسک چوبخوار سارتا و سوسکهای طوقه و ریشه خوار هستند که این آفات در نتیجه ضعف درختان و عدم رعایت مسائل زراعی در سطح استان گسترش یافته است.
مدیرجهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه مدیریت تلفیقی به عنوان گامی در راستای کاهش جمعیت و خسارت چوبخوارها لازم است، افزود: در سیستم مدیریت تلفیقی از تمام روشهای مبارزه به طور هماهنگ، مؤثر و در درازمدت علیه این آفات استفاده میشود .
رضوی ادامه داد: استفاده از آبیاری مناسب، تقویت درختان، هرس گیاه، کاشت گیاهان جلب کننده حشرات کامل چوبخوار مانند سیر و پیاز در محل خسارت و روش شیمیایی مانند استفاده از خمیر سمی یا سمپاشی با نظر کارشناس حفظ نباتات یا مسئول کلینیک، از روشهای مبارزه با این آفات است .
وی با اشاره به عدم سمپاشی و کودپاشی درختان میوه در فصل برداشت در شهرستانهای درح، مود و سربیشه، افزود: کشاورزان باید در نظر داشته باشند، با رعایت دوره کارنس سموم، 15 تا 20 روز قبل از برداشت میوه از سمپاشی و کودپاشی درختان میوه خودداری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: همچنین کشاورزان باید از مصرف قارچکشها از زمان تشکیل میوه تا برداشت پرهیز شود.
رضوی با اشاره به نظارت مستمر بر مزارع پنبه در شهرستان مود، اظهار کرد: در این فصل، احتمال خسارت کنه تار عنکبوتی و پژمردگی ورتیسلیومی در مزارع پنبه وجود دارد.
وی با بیان اینکه چنانچه بوتههای پنبه خاک آلود و زرد شوند، باید علیه کنهها از کنهکش استفاده کرد، خاطرنشان کرد: در پژمردگی ورتیسلیومی، آلودگی از ریشه و طوقه آغاز و موجب خشکاندن بوتهها میشود.