چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۵
مدیر جهاد کشاورزی سرایان:

برداشت بیش از 1600 تن پسته از باغات سرایان

مدیر جهاد کشاورزی سرایان گفت: طی امسال با پایان یافتن فصل برداشت پسته، 1624 تن پسته خشک از باغات پسته سرایان خبرداد.
برداشت بیش از 1600 تن پسته از باغات سرایان
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، موسی سلیمانی در جلسه مدیریت باغات پسته این شهرستان اظهارکرد: با پایان یافتن فصل برداشت پسته امسال 1624 تن پسته خشک از 1600هکتار درختان بارور شهرستان برداشت خواهد شد. 
وی افزود: سطح زیرکشت باغات پسته سرایان 2305  هکتار بارور و غیر بارور است که از این میزان 1600 هکتار باغ پسته  بارور و 705 هکتار باغ پسته  غیربارور است .
مدیر جهاد کشاورزی سرایان  ادامه داد: در شرایط ایده ال عملکرد در واحد سطح 1450 کیلوگرم در هر هکتار است که به طور متوسط تولید سالیانه پسته شهرستان 2320 است.
سلیمانی ادامه داد: به علت نوسانات دمایی و سرمای بهاره در سال جاری عملکرد به 1624 تن تقلیل پیدا کرده و کاهش 30 درصدی عملکرد را در تولید پسته داشته‌ایم.
وی تصریح کرد: بادامی سفید، فندقی، کله قوچی، احمد آقایی و اکبری مهمترین ارقام پسته شهرستان سرایان است. 
مدیر جهاد کشاورزی سرایان  بیان کرد: پنج   واحد ترمینال فرآوری پسته به ظرفیت فراوری 1500 تن پسته در شهرستان سرایان فعال است که کار فرآوری پسته را انجام می‌دهد. 
سلیمانی با اشاره به اینکه فصل برداشت پسته هر ساله از اوایل شهریور ماه شروع و تا مهر ماه ادامه دارد، اظهارکرد: امسال قیمت پسته تازه در فصل برداشت محصول بسته به کیفیت محصول از 65 هزار ریال تا  85 هزار ریال خریداری می شود  که نسبت به سال گذشته درصد کمی افزایش  داشته است. 
وی یاداور شد: امسال حوادث طبیعی بویژه سرمای بهاره و نوسانات دمایی باعث کاهش عملیات گرده افشانی و در نهایت عدم تلقیح و بالا رفتن درصد پوکی در پسته شده است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان  اضافه کرد: همچنین آفاتی مانند پسیل نیز  به درختان پسته خسارت وارد کرده و باعث کاهش عملکرد شده است . 
سلیمانی افزود: آفت سن پسته، پسیل پسته و سوسک جوانه خوار از مهمترین آفات این محصول در شهرستان است .
وی به پسته کاران توصیه کرد: یک ماه قبل از برداشت پسته از سموم شیمیایی برای دفع آفات استفاده نکنند و برای جلوگیری از افزایش سم افلاتوکسین در پسته، بلافاصله پس از برداشت، محصول را تحویل ترمینال‌های ضبط پسته داده و یا اقدام به پوست گیری و خشک کردن پسته کنند .
مدیر جهاد کشاورزی سرایان  خاطر نشان کرد: باید فرآوری در حداقل زمان ممکن صورت گرفته و از برداشت دیرهنگام پرهیز شود چراکه موجب افزایش ضعف و سستی درختان و ریزش جوانه گل سال آینده و کاهش بازارپسندی به واسطه لکه دارشدن آن‌ها می‌شود . 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۵۵۴
کلمات کليدی: خراسان تایم , باغات , پسته , تولید , سرایان