شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۲۴
رئیس اداره کار شهرستان قاین:

جمعیت بیکار شهرستان قاین ۵ هزار نفر است

رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی قاین جمعیت شاغل شهرستان را ۲۸ هزار و۳۸۴ نفر و جمعیت بیکار را ۵ هزار و ۱۷۸ نفر ذکر کرد.
جمعیت بیکار شهرستان قاین ۵ هزار نفر است
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، عباس عرب نژاد عصر امروز در نشست بررسی ایده ها و طرح در رابطه با تولید و اشتغال شهرستان قاین نرخ فعالیت شهرستان را 36.6 درصد اعلام کرد واظهار داشت: براساس آخرین آمار نفوس ومسکن در سال 95 نرخ اشتغال شهرستان 84.6دهم درصد و نرخ بیکاری 15.4 دهم درصد است.
رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی قاین هدف از برگزاری جلسه را استفاده از نظرات و دیدگاه‌های صاحب نظران شهرستان در زمینه اشتغال و تولید ذکر کرد.
وی با اشاره به آماری از وضعیت جمعیتی شهرستان قاینات گفت: شهرستان قاینات حدود 116 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد 92 هزار و 343 نفر جمعیت بالای 10سال هستند. همچنین 33هزار و 522 نفر جمعیت فعال  و 58  هزار و 389 نفر جمعیت غیر فعال شهرستان هستند.
عرب نژاد با اشاره به این که مجوز فعالیت اقتصادی توسط سه دستگاه صنعت ومعدن، میراث فرهنگی و جهادکشاورزی در شهرستان صادر می شود، خواستار در اختیار گذاشتن اطلاعات تخصصی و پتانسیلهای دستگاهها به کارگروه شد تا در برنامه ریزی ها مورد استفاده قرارگیرد.
وی با اشاره به میزان اعتبار اشتغال زایی در شهرستان قاین گفت: در سال جاری 7 میلیارد و 611 میلیون تومان ابلاغ شده است که تعدادی از افراد برای دریافت وام معرفی شده اند و فرآیند قانونی آن در حال پیگیری است.
رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی قاین با اشاره به این که فراهم کردن زیرساخت ها و تسهیل کردن امور از جمله وظایف دولت است و باید این موارد برای سرمایه گذار فراهم شود گفت: در شهرستانها ومناطق محروم بخش خصوصی رغبت زیادی برای سرمایه گذاری ندارد.
عرب نژاد بیان داشت: حضور دستگاههای وابسته به دولت از جمله شستا، امیدرو و شرکت های وابسته به بیمه ها وبانک ها برای سرمایه گذاری در شهرستانها باید مورد توجه مسئولان ارشد شهرستان باشد.
 وی افزود: دولت تاکنون اقدامات خوبی انجام داده است اما هنوز نیاز به برنامه های بیشتری برای سرمایه گذاران به خصوص در شهرها و مناطق محروم احساس می شود.
وی از دیگر مشکلات پیش روی تولیدکنندگان در بخش مشاغل خرد را بازار فروش عنوان کرد و گفت: در مشاغل خرد از لحاظ تسهیلات مشکلی نداریم اما در زمینه بازار فروش تولیدکنندگان ما با مشکلات فراوانی روبه رو هستند و باید زمینه فروش محصولات آنها و به خصوص روستائیان فراهم شودو در این زمینه باید از ظرفیت بخش خصوصی و تجار نیز بهره برد.
عرب نژاد با بیان این که مردم را باید به سمت تعاونی ها و کار جمعی سوق داد گفت: یکی دیگر از ظرفیتهایی که در منطقه ما هیچ استفاده ای از آن نشده است بازار افغانستان است که می توان ازاین ظرفیت هم برای رونق اشتغال در شهرستان استفاده کرد.
تعاونی ها ظرفیت بسیار خوبی برای تولید و ایجاد اشتغال در قاین
معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری قاین در این نشست بیان داشت: اهمیت تولید و اشتغال بر هیچ کس پوشیده نیست.
بیکی  افزود: یکی از دلایل اصلی برگزاری این جلسه در واقع گامی است در جهت تحقق شعار سال که این کمیته باید تمام ایده ها، طرح ها و پتانسیل هایی که در شهرستان در حوزه تولید و اشتغال وجود دارد، جمع آوری، بررسی و تدوین کند و با ایجاد بانک اطلاعاتی به افرادی که متقاضی اشتغال و تولید و یا سرمایه گذاری در شهرستان هستند؛ ارائه کند تا آنان بهتر بتوانند تصمیم بگیرند .
وی خاطرنشان کرد: اشتغال و تولید برپایه یک دستگاه اجرایی قابل محقق شدن نیست بلکه همه دستگاه های اجرایی و بانک ها و همچنین دانشگاه با ارائه طرح ها و نظرات کارشناسی شده باید در خصوص ایجاد تولید و اشتغال بیشتر، همکاری کنند.
وی به نقش تعاونی ها در تولید و اشتغال اشاره کرد و گفت: تعاونی ها ظرفیت بسیار خوبی برای تولید و ایجاد اشتغال در شهرستان هستند که بایستی مورد توجه کمیته اشتغال شهرستان قرار بگیرد.
معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری قاین یکی از مشکلات و عدم تولید و تحقق اشتغال مناسب در شهرستان را مباحث فرهنگی دانست و تصریح کرد: کمیته اشتغال شهرستان باید در خصوص فرهنگ کار و تولید، در سطح شهرستان تلاش نماید تا دیدگاهی که نسبت به تولید و اشتغال در بین جوانان و دیگر افراد وجود دارد؛ تغییر کند.
وی گفت: همه باید در کنار هم با انجام کار تیمی و گروهی و بدور از جزیره ای عمل کردن با تهیه و تدوین یک بسته مناسب از تولیدات ، زمینه اشتغال در شهرستان ایجاد نماییم.
بیکی بیان داشت: قانون حمایت از توسعه وایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی وعشایری با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی چند روز گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت خواهد شد که قرار است در اشتغال روستایی هزینه شود و ما باید تلاش کنیم که با ارائه طرح های اشتغالزایی درروستاهای شهرستان سهم بالایی از این اعتبارات را جذب کنیم.
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۶۹۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اشتغال , بیکاری