به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، علی حسینی اظهار داشت: آمار و اخبار کشف و ضبط پیاز زعفران در مرزهای کشور بیانگر این است که روند خروج این محصول به صورت قاچاق همچنان به قوت خود باقی است و اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه انجام داده کافی نبوده است.
وی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و کمبود شدید آب تنها محصولی که میتواند معاش زندگی روستائیان شرق کشور را تامین کند و مانع از مهاجرت آنها شود گیاه زعفران است با این وضعیت چرا روستائیان پیاز زعفران را در اختیار دلالان قرار میدهند که به صورت قاچاق از مرزهای کشور خارج شود.
عضو شورای ملی زعفران گفت: امکان نگهداری این محصول برای مدت زمان طولانی مقدور نیست چون نگهداری طولانی مدت و غیراستاندارد قدرت جوانه زنی پیاز را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه کشاورز وقتی پیاز زعفران را برداشت میکند که بخواهد مزرعه خود را جایگزین یا توسعه دهد و در این صورت پیاز مازاد را به فروش میرساند، افزود: جهاد کشاورزی باید برای جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران و باز شدن پای دلالان در این زمینه پیاز مازاد کشاورزان را خریداری و پس از درجهبندی و کدگذاری در دسترس سایر کشاورزان کشور که دارای اراضی مستعد کشت زعفران هستند قرار دهد.
عضو شورای ملی زعفران یادآور شد: این کار باید به موقع خریداری و در زمان مناسب به کشاورزان داخلی جهت کاشت عرضه شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از استانهای پیشتاز در محصولات استراتژیک است گفت: استان خراسان جنوبی به لحاظ تولید زعفران مقام دوم و از نظر کیفیت مقام نخست را در کشور دارد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , قاچاق , پیاز زعفران