دوشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۸
صاحب‌نظران مسکن مهر؛

بی‌مهری مسکن مهر، عاملی برای رکود بازار

بر اساس گفته‌های صاحب‌نظران مسکن مهر یکی از دلایل شیوع رکود بازار مسکن است و مسکن مهری که قرار بود آشیانه‌ای شود برای مردم، مهرش به دل مردم ننشست و ساکنان خود را رنجانده و مسکن مهر نشینان گلایه‌هایی از مسکن مهر دارند .
بی‌مهری مسکن مهر، عاملی برای رکود بازار
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، مسکن از جمله ضروریات زندگی هر فرد است که این روزها حال خوشی ندارد و به گفته متخصصان به بیماری رکود مبتلا شده و اشک مردم را درآورده است. بر اساس گفته‌های صاحب‌نظران مسکن مهر یکی از دلایل شیوع این بیماری است و انگار مسکن مهری که قرار بود آشیانه‌ای شود برای مردم، مهرش به دل مردم ننشست و ساکنان خود را رنجانده و مسکن مهر نشینان گلایه‌هایی از مسکن مهر دارند.
گلایه‌هایی همچون نبود امکانات مناسب، دوری مسافت برای رسیدن به داخل شهر، نبود مدرسه و مشکلاتی از این قبیل که مهر مسکن مهر را بی‌رنگ کرده و برای جویا شدن از حال مسکن سخنی داشتیم با چند نفر از بنگاه‌داران بیرجند و مسئول بنیاد مسکن استان که در ادامه می‌خوانیم .
بنگاه‌داران نقشی در افزایش قیمت مسکن ندارند 
ضیاء بهزادی، بنگاه‌دار بیرجندی در گفت‌وگو به ایسنا با اشاره به رکود مسکن در بیرجند گفت: رکود مسکن بر کسی پوشیده نیست و سال‌ها است که در بیرجند وجود دارد اما امسال در زمینه رهن و اجاره اوضاع از سال‌های گذشته بدتر شده است .
وی با اشاره به اینکه مسکن مهر یکی از دلایل رکود مسکن است، تصریح کرد: بسیاری از مردم مسکن مهر خریداری کردند در حالی که امکانات لازم برای اسکان مردم در این منطقه از شهر در نظر گرفته نشده و این باعث شده که تمام افرادی که در این منطقه منزل خریده‌اند به داخل شهر مهاجرت کنند که در نهایت باعث افزایش قیمت اجاره و رهن منازل به ویژه در جنوب شهر شده است .
این بنگاه‌دار بیرجندی تصریح کرد: پروژه ساخت مسکن مهر اگر باید طی ده سال ساخته می‌شد با ورود نیروی کار خارج از استان کمتر از زمان استاندارد ساخته شد که در نتیجه موجب بیکاری نیروی کار استان و ساخت مسکن‌هایی بدون امکانات مناسب شده است .
بهزادی اظهارکرد: قیمت‌ها در شمال و جنوب شهر تفاوت فاحشی دارد، اما رکود مسکن بر قیمت‌های شمال و جنوب شهر تاثیر گذاشته است .
وی افزود: مسئولین تاکنون در این راستا اقدامی نکرده‌‌اند و دولت باید برای رفع رکود خصوصی‌سازی انجام دهد چراکه در حال حاضر بالاترین قیمت‌های مسکن دست بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان است و این خود عاملی برای رکود است .
این بنگاه‌دار بیرجندی در خصوص تاثیرگذاری مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی بر رفع رکود بازار مسکن در خراسان‌جنوبی، گفت: نباید طرح‌ شهرهای بزرگ در خراسان‌جنوبی اجرایی شود، چراکه مردم خراسان‌جنوبی از ساخت‌وساز آپارتمان استقبال نمی‌کنند و شیوه ساخت و ساز در استان باید تغییر یابد و متناسب با فرهنگ استان شود .
بهزادی اظهارکرد: بیرجند ظرفیت ساخت‌و سازهای بی‌رویه را ندارد و زمانی که در یک کوچه چندین آپارتمان با واحدهای زیاد ساخته می‌شود مشکلاتی از جمله کمبود فضا برای پارک و یا تردد ماشین‌ها به وجود می‌آید که باید کارشناسان مشکلاتی اینچنینی را در ساخت‌وسازهای خود مدنظر قرار دهند .
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر خرید ارزان است ولی اجاره‌ها گران است و اجاره‌ها بیش از ارزش واقعی است و مردم این افزایش قیمت را از دید بنگاه‌داران می‌بینند در حالی که قیمت مسکن خارج از دست بنگاه‌داران است .
مسکن مهر مهم‌ترین عامل رکود مسکن است 
محمد آواره نیز دیگر بنگاه‌دار بیرجندی به ایسنا گفت: در حال حاضر بازار مسکن در بیرجند راکد است و تعداد مسکن مهر بیرجند نسبت به سایر شهرهای کشور بیشتر است که این خود عاملی بر رکود مسکن است .
وی ادامه داد:  در حال حاضر حدود 4-5 سال است که شاهد رکود بازار مسکن هستیم اما امسال اجاره مسکن‌ها سرسام آور شده و این وضعیت سال‌های پیش در استان نبوده است .
این بنگاه‌دار بیرجندی افزود: بیشتر افرادی که ساکن مهرشهر بوده‌اند الان به دلیل کمبود امکانات در این منطقه قصد مهاجرت به مناطق دیگر شهر را دارند که به دلیل افزایش قیمت‌ها میسر نیست .
آواره اظهارکرد: افزایش قیمت‌های مسکن دست بنگاه‌دارها نیست بلکه قیمت دست صاحبان املاک است و دولت باید در این زمینه اقدام کند .
وی تصریح کرد: دولت باید صاحبان املاک را شناسایی کند و برای افرادی که چند منزل خالی از سکنه دارند مالیات در نظر بگیرد تا بدین وسیله مجبور به اجاره دادن منازل و در نهایت کنترل رکود بازار مسکن شود .
این بنگاه‌دار بیرجندی با تاکید بر اینکه مسئولین باید به فکر مستاجران باشند، ادامه داد: بیرجند شهری دانشجویی است اما اجاره‌های موجود در حد توان دانشجویان و افراد مستاجر نیست و باید اقدامی جدی در این زمینه انجام شود. 
آواره خاطرنشان کرد: روزانه چندین نفر برای اجازه منزل مراجعه می‌کنند اما برخلاف میل باطنی مجبورم جواب رد بدهم چراکه یا منزلی برای اجاره نیست و یا قیمت‌ها آنقدر بالا است که کسی توان پرداخت اجاره‌ها را ندارد .
مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی عاملی برای کنترل رکود بازار مسکن است 
حامد دائمی، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی به ایسنا در خصوص آسیب‌شناسی و دلایل رکود مسکن گفت: با توجه به گرانی زمین در شهرها حد نصاب تفکیک بسیار بالا است و تراکم نیز کم است که مالک راغب به اجرای ساخت مسکن نمی‌شود .
وی ادامه داد: هزینه‌های بالای بیمه ساختمان (تامین اجتماعی) و دفاتر اسناد رسمی برای انجام امورات ساختمانی، هزینه‌های بالای صدور پروانه ساختمانی و نظام مهندسی (طراحی-محاسبه-نظارت ساختمان)، اجرای نقشه‌های ساختمانی سنگین و دارای هزینه بالا، ساخت و سازهای مسکن مهر و خالی از سکنه بودن آن‌ها باعث عدم تمایل افراد به ساخت و ساز شده است .
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی، گرانی مصالح ساختمانی و عدم کاهش آن در دوره رکود مسکن، قانون سخت نظام مهندسی و نظام کاردانی در خصوص معرفی چهار نفر مهندس طراح و چهار نفر مهندس ناظر برای اجرای یک ساختمان در حد یک طبقه و روی آوردن به ساخت و ساز غیر مجاز، ساخت و سازهای بی رویه و زیاد در یک موقعیت زمانی (شرکت تعاونی‌ها-مسکن مهر) باعث ایجاد وقفه و ثبات چرخه ساخت و ساز به طور دائم شده و نهایتاً منجر به رکود مقطعی مسکن شده است .
دائمی ادامه داد: عدم واگذاری و مشکل تهیه زمین در شهرها توسط اشخاص و نبود زمین دولتی در بعضی از روستاها برای واگذاری که در تملک اشخاص (خرده مالک) قرار دارد و سخت‌گیری بانک‌ها برای اخذ ضمانت وام در دریافت تسهیلات مسکن از دیگر مشکلات رکود مسکن است .
وی در خصوص پیشنهادات برای رونق ساخت و ساز گفت: تشویق واحدهای فرسوده یا کم دوام و غیر مقاوم از طریق ارایه تسهیلات بهتر و تخفیف هزینه‌های پروانه ساخت و نظام مهندسی تا نسبت به تخریب نوسازی اقدام کنند .
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی افزود: تسهیل و ارایه خدمات مناسب‌تر برای متقاضیانی که از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک و روستاها مهاجرت و نسبت به ساخت و ساز اقدام می‌کنند، ارائه تسهیلات کم‌بهره و بلند مدت از محل تسهیلات طرح ویژه برای رونق ساخت و ساز، کاهش یا حذف هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی در ساخت و ساز مسکن از جمله پیشنهادات رفع رکود مسکن است .
دائمی، سبک‌سازی و بهینه‌سازی هزینه‌ها در طراحی و اجرای نقشه‌های ساختمانی، کاهش هزینه‌های دفتر اسناد رسمی (در خصوص وکالت-تعهدنامه و رهن سند) و صدور پروانه و نظام مهندسی، پذیرفتن رهن سند مالکیت زمین مسکونی توسط بانک‌ها به جای ضامن کارمند برای احداث مسکن در شهرها و روستاهای بزرگ که ارزش معاملاتی مسکن بالا است را از دیگر راهکارهای رفع رکود مسکن دانست .
به گفته وی، اجرای ساخت مسکن گروهی (دونفره) در دو طبقه در مناطقی که محدودیت زمین است، استفاده از نیروی انسانی بومی و مشارکت خود متقاضیان در ساخت مسکن برای کاهش هزینه‌های اجرایی جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و فاقد پروانه، کاهش بروکراسی اداری برای اخذ پروانه ساختمانی و کاهش هزینه‌های شهرداری در اخذ پروانه ساختمانی از دیگر راهکارهای رونق بازار مسکن است .
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی اظهارکرد: تصویب بخشنامه‌ها از جمله بخشنامه اخیر برای اخذ مالیات بر سود ساخت و ساز از سال 95 در شهرهای بالای 100 هزار نفر در شرایط رکود فعلی بازار زمین و مسکن منجر به کاهش ساخت و ساز و در نتیجه کاهش اشتغال و تولید می‌شود .
دائمی یادآورشد: ارائه مشوق‌های لازم در خصوص رونق بخش ساخت و ساز از جمله تسهیلات کم بهره مسکن شهری و روستایی و واگذاری اراضی مناسب دولتی، بررسی و بازنگری در ضوابط تفضیلی شهر بیرجند به لحاظ افزایش تراکم و رونق در بخش مسکن و حمایت و تقویت سازندگان مسکن برای اقشار محروم و کم‌درآمد جامعه منجمله انجمن خیرین مسکن ساز و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از عوامل رونق بازار مسکن است .

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۷۴۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , رکود , مسکن مهر